10.I was shopping in the supermarket when I heard a young voice."Mom,come here!There's this lady here my size!"
The mother rushed to her son;then she turned to me to say sorry to me.
I smiled and told her,"It's OK."Then I talked to the boy,"Hi,I'm Dory Kramer.How are you?"
He studied me from head to toe,and asked,"Are you a little mommy?"
"Yes,I have a son,"I answered.
"Why are you so little?"he asked.
"It's the way I was born,"I said."Some people are little.Some are tall.I'm just not going to grow any bigger."After I answered his other questions,I shook the boy's hand and left.
My life as a little person is filled with stories like that.I enjoy talking to children and explaining why I look different from their parents.
It takes only one glance( 一瞥) to see I'm different.I stand three feet nine inches tall(=1.14metres).I was born a dwarf.In spite of this,I did all the things other kids did when I was growing up.
I didn't realize how short I was until I started school.Some kids called me names (辱骂).Then I knew.I began to hate the first day of school each year.
But I learned to smile and face the fact that I was going to be noticed my whole life.What I lacked in height,I made up for in personality.When people are rude,I remind myself,"Look what else I have-a great family,nice friends."
34.Why did the mother say sorry to Dory Kramer?D
A.Because the boy ran into the author.
B.Because the boy hit the author.
C.Because the boy said the author was fatter than him.
D.Because the mother thought the boy's words had hurt the author.
35.What does a dwarf look like?C
A.Of medium height.
B.Very tall.
C.Very short.
D.Very thin.
36.When did the author realize that she was too short?C
A.When she grew up.
B.When she was 47years old.
C.When she began to go to school.
D.When she met the boy in the supermarket.
37.What does the sentence"What I lacked in height,I made up for in personality"mean?D
A.Although I am not tall,I often dress up to make myself different.
B.Although I am not tall,I can make myself tall by dressing up.
C.Although I am not tall,I try to keep it as my personal secrets.
D.Although I am not tall,I can make myself good with good personal qualities.
分析 文章介绍了一个侏儒如何正确面对自己的问题,并积极乐观的对待生活,从全文可知她很独立,乐于助人,很多事情都是自己完成很乐观很自信.
解答 DCCD
34.D.推理题.根据第一句I was shopping in the supermarket when I heard a young voice."Mom,come here!There's this lady here my size!"可知是因为它认为她的儿子说的话伤害了作者,故选D.
35.C.细节题.根据第九段I stand three feet nine inches tall(=1.14metres).I was born a dwarf.可知dwarf是个子很矮的人,故选C.
36..C.细节题.根据第十段I didn't realize how short I was until I started school可知直到去上学才知道自己很矮,故选C.
37.D.句意理解题.根据最后But I learned to smile and face the fact that I was going to be noticed my whole life.What I lacked in height,I made up for in personality.When people are rude,I remind myself,"Look what else I have-a great family,nice friends."可知我接受了现实,当别人不礼貌的时候,我就提醒自己有一个美好的家庭和好朋友们,lack in缺乏,虽然个子不高,make up for弥补,但是我在个人品质上弥补了,也就是有好的个人品质,故选D,
点评 细读题目,完成任务.在明白题意和文章意思的基础上,仔细阅读后面的题目要求,在原文中找出问题题干所包括的信息部分,这样就可以快速准确地抓住有效信息,确保答题的准确性