精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.This is not a diet.It's a simple way to lose weight.And you don't even have to give up the food  you love or join a gym.You just follow some habits that thin people have.Keep them,and you'll become thin.
Wake-up
When you wake up in the morning,sit up slowly without using your hands.With legs straight out,bend( 弯曲) forward until you feel sore in your back.It will burn about 10calories (热量单位,卡路里).
Start  with soup
When you have a meal,order a clear soup,and have it before having the main food.In this way,you'll feel fuller,so you'll eat less when the main food comes.
An apple (or more) a day
Apples are full of fiber(纤维) and water,so your stomach will want less.The study shows that people who eat at least three apples a day lose weight.
Stand up and walk around
Every time you use the mobile phone,stand up and walk around.Heavy people sit on average(平均) two and a half hours more each day than thin people.This skill is very important as standing up and walking around will burn 50or more calories.
Use these skills,and you will have a big weight loss.

41.Which of the following mayC the author disagree?
A.Sitting up slowly without using your hands helps burn calories.
B.Eating apples every day is good for people's health.
C.You have to join a gym if you want to lose weight.
D.It's good to walk around while talking on the mobile phone.
42.What'the purpose of the passage?A
A.To give some advice on how to lose weight.
B.To advise people to eat apples every day.
C.To tell people how to enjoy a better life.
D.To advise people to give up bad habits.
43.In which part of a newspaper would you most probably read the passage?D
A.Shopping.          B.Teaching.       C.Family.      D.Health.

分析 这篇文章主要讲述了减肥的一些小技巧.例如早上醒来的时候可以做点运动,饭前先喝汤,一天吃个苹果,经常站着或走动都可以消耗能量.

解答 41.C 细节理解题.根据文章:And you don't even have to give up the food you love or join a gym.可知你甚至不需要放弃你喜欢的食物或者走进健身房.所以这是作者所不同意的.故选C.
42.A 主旨大意题.根据文章:This is not a diet.It's a simple way to lose weight.And you don't even have to give up the food you love or join a gym.You just follow some habits that thin people have.Keep them,and you'll become thin.可知这篇文章主要讲述了减肥的一些小技巧.故选A.
43.D 推理判断题.根据文章可知,这篇文章介绍的是如何去减肥,告诉了我们一些建议,所以是和健康有关的.故选D.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.The old woman lives alone because her husbandhas been dead(去世) for nearly a year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.The customs(风俗) in different countries are rather different.If I have a dinner with a Chinese host,he always puts more food onto my plate as soon as I have emptied it.That often discomforts me greatly.I have to eat the food even if I do not want to because it is considered bad manners in the West to leave one's food on the plate.I have also noticed that when a Chinese sits at an American's dinner party,he often refuses the offer of food or drink though he's in fact still hungry or thirsty.This might be good manners in China but is not in the West at all.
In the United States,it is impolite to keep asking someone again and again or insist on his accepting something.Americans have a direct way of speaking.If they want something,they will ask for it.If not,they will say,"No,thanks."When an American is served with beer by the host,for example,he might say,"No,thanks.I will take some orange juice if you have it."That is what an American will do.So when you go to the United States,you'd better remember the famous saying:"When in Rome,do as the Romans do."
51.From this passage we can see that the writer isC.
A.Chinese    
B.Roman    
C.American   
D.European
52.When a Chinese host kept putting more food onto the plate,the   writer feltD.
A.happy    
B.sad    
C.angry    
D.uncomfortable
53.In the West,people consider it bad mannersB.
A.to refuse an offer
B.to keep asking someone to accept something
C.to eat much at a dinner party
D.to ask for something directly
54.A guest at an American's dinner party should show his politeness byD.
A.not eating up all the food offered
B.putting more food onto his plate as soon as he emptied it
C.refusing the offer of food or drink though he is still hungry or thirsty
D.asking for things directly if he wants them
55."When in Rome,do as Romans do"meansC.
A.the Romans are people of good manners
B.Americans always do the same things as the Romans do
C.you should get used to the local(当地的)customs wherever you go
D.you should learn to do as Romans when in Rome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Welcome to the Amazing kids Website!Here you can read about clever children all over the world.
Gina,who is thirteen years old,got first prize in the"Young Cook of the Year"competition and is now writing her own recipe (烹饪) book for kids."I want it to be fun to read and easy enough for children to use,"she says.Gina learned by observing (观察) her father,who's also good at cooking,in the kitchen.She wants to encourage other children to cook because"everyone needs to eat,so it's a skill that will always be useful!"
Fourteen-year-old Bren used to love running until he had a serious car accident three years ago.He lost part of one leg and didn't even expect to walk again.Now he's an athlete who has recently completed a marathon."After my accident I wanted to give up,"he says."But now I'm happy to be alive and able to continue running."
Helga has always been good at science,but she thought it was too difficult to become an inventor.Then she heard about an accident that had happened when a car hit a train in her town."That gave me an idea,"says the clever sixteen-year-old girl.It took her over a year to invent a special machine that tells car drivers when a train is coming.
One company is already interested in selling it,so it may be in the shops soon!

79.How is Gina trying to encourage other children to cook?B
A.By observing her father.
B.By writing a recipe book for kids.
C.By giving them delicious food to eat.
D.By getting first prize in the competition.
80.Which of the following is true about Helga?C
A.She saw a car hit a train in her town.
B.She sold special machines to car drivers.
C.She invented a special machine for car drivers.
D.It is impossible for her to become an inventor.
81.Which would be the best title for the passage?A
A.Amazing Kids,Special Abilities       B.How to Be a Good Student
C.Different People,Different Ideas     D.How to Get Living Skills.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.
worry   term   miss   feed   he
56.Mr.Lee is really a lively teacher.We all likehisclass.
57.Don'tworry about your exams~everything will be fine.
58.I'm sure we'llmiss each other after we leave school.
59.In China,students have twotermsevery year.
60.My brother was taking out the trash while I wasfeedingmy dog.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.This afternoon Lynne asked me to have dinner with her after work.As I was leaving to meet her,my roommate told me that I'd better take some money,but I didn't listen to him.I thought that Lynne would(73)paybecause she had invited me.
I arrived at the restaurant exactly on time.I'd been told that Americans (74)expect you to be on time.Lynne and I sat at a table in the corner of the restaurant and a waitress came and took our (75)order.
The (76)dinner was good.I talked a lot about China and Lynne told me all about herself.After two hours the waitress finally came and asked if we wanted one check or two.Lynne said two.We went to the cashier(收银员) and Lynne paid her bill.I was (77)embarrassed when the cashier gave me my bill.I had no money to pay for my meal.Then I had an idea.I (78)pretended to look for something in my pockets and said,"Oh!I forgot my money!Can I call my roommate,please?"The cashier showed me where the (79)phone was and I quickly called my roommate.
In a few minutes he arrived (80)with some money,but he couldn't hide how he felt.He laughed all the way home.
Now,I think it's funny,too,(81)but at the time I was so embarrassed.I thought that an invitation to have dinner meant the same thing in the United States as in my country.I guess you have to understand that your customs are (82)only your customs.When you visit a (83)foreign country,you have to learn about their customs,too.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

17.
between…and…The park is between the bank and the restaurant.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.There are fifty states in the United States.The largest in population is California,the largest in area(面积)is Alaska(阿拉斯加).Alaska is the smallest in population and Rhode Island is the smallest in size.The oldest states are the ones along the Atlantic(大西洋)coast The newest states are Alaska and Hawaii.Alaska is also the coldest state.California and Florida are warmer.Henry and his family live in Seattle,a big city on the Pacific coast.But Los Angeles and San Francisco,also on the Pacific coast,are larger than Seattle.Henry's cousin,Susan,lives in New York.It is the largest city in the United States.Thousands of people visit New York each year.The most important city in the United States is Washington D.C.It is the capital,but it is much smaller than New York
76.How many states are there in the USA?C
A.Fifty-five.B.Forty-five.C.Fifty.
77.Which state is the largest in population?A
A.California.Rhode Island.C.Florida.
78.Which state is the coldest,the newest,and the smallest in population?C
A.Rhode Island.B.Hawaii.C.Alaska.
79.Which of the following is true?B
A.Henry's cousin lives in Seattle.
B.New York is the largest city in the United States.
C.Washington is the most important and the largest city.
80.Why is Washington D.C.the most important American city?Because it isC.
A.the largest city      
B.the largest in population     
C.the capital of the United States.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.(  )
A.pineB.tickC.blindD.wine

查看答案和解析>>

同步练习册答案