分析 文章大意:
大多数人想要幸福,但很少有人知道如何找到幸福.单独的成功和金钱不会带来持久的幸福.亚里士多德,一个希腊思想家说,"幸福取决于我们自己".换句话说,我们创造自己的幸福.这里有几个建议,以帮助你更幸福.
幸福的第一秘诀是享受生活中的简单事物.经常,我们花费这么多时间来思考未来-例如,进入大学或获得好的工作-我们不能享受现在.你应该享受生活的简单快乐,如读一本好书,听你最喜欢的音乐,或花时间与亲密的朋友在一起.有几个亲密的朋友的人通常生活的更快乐,更健康.
生活幸福生活的另一个秘密是活跃,有爱好,可以帮助你忘记你的问题和时间.很多人经历这种情况,如跳舞,或玩运动,如游泳.你可以忘记你的问题,只想到活动.最后,许多人在帮助别人方面找到幸福.研究表明,当他们花时间帮助别人时,他们感觉良好.如果你想要更快乐,为某人做好事.你可以帮助一个朋友的学习,去为老人购物食物,或者只是帮助洗碗.
解答 36.B,推理判断题.文中提到"In other words,we make our own happiness.Here are a few suggestions to help you be happier",我们自己创造幸福,在这里给出了一些建议,也就是幸福的秘密,所以应该选择B.
37.C,推理判断题.第二段中第一句已经给出了这个段落的主旨,"The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life",指出幸福的秘密就是享受简单的生活,所以选择C.
38.B,推理判断题.由文中可以一共有两条,一个是"enjoy the simple things in life";另一个是"to be active",所以选择B.
39.D,推理判断题.文中提到"we spend so much time thinking about the future-for example,getting into college or getting a good job-that we fail to enjoy the present",可知并不是所有人都懂得如何寻找幸福;BC选项不符合我们的日常生活情况,工作肯定要做,爱好,比如运动和看书,是不能用浪费时间来评述的,所以AC错误;文中提到"people feel good when they spend their time helping others",所以选项D正确,因此选择D.
40.B,推理判断题.文中提到"You should enjoy life's simple pleasures,such as reading a good book,listening to your favorite music,or spending time with close friends"和"Many people experience this dancing,or playing a sport,such as swimming"由此可知ACD在文中都有介绍,所以选择B.
点评 本文是一篇记叙文,主要讲的是如何得到幸福.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | read | B. | to read | C. | reading | D. | reads |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | fell in love | B. | fell in love with | ||
| C. | fall in love with | D. | fall in love |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| News 1 Huang Heshan,a boy from Xinghua,has moved(感动) many people in Taizhou.Thanks to Huang Heshan,Yang Kangshao can go to school every day.Yang is disabled,but Huang Heshan carries him to school on his back.It's eight years since he started to do that.They help each other.At school,Yang helps Huang with his study,too.Huang says that he feels happy when he can do something to help disabled people. | |
| News 2 In Taizhou City,Ren Min Park is a good place for families to have fun.There are many green trees and the air is fresh.People can have different activities in the park.However,we can also find the waste bags and other rubbish everywhere.How can we get such bad environment?Now it's time to keep the park clean if we want to have a nice field trip. | |
| News 3 On March 25,more than four thousand people started to run from Jiangsu Taizhou Middle School.All the runners ran about 4.7kilometers.They took part in the activity to lead a healthy life and show the spirit of the people in Taizhou.After running,many runners signed their names on the wall. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| ( A ) China news,Beijing,Dec.28- High oil prices make more Chinese public feel the pressure it brings on them..It is said that oil prices will continue to hover(徘徊) at a high level next year,the China Economic Times reported. | ( B ) An English Christmas evening party is to be held in the meeting hall of our school from 7:00to 10:00p.m.on Christmas Eve.Each group has to give at least two performances,such as singing English songs,giving English plays,telling jokes or stories in English and reading English poems.Please get everything ready and be present at the party on time. Thanks. |
| ( C ) Whether your interest is the language,the food or the culture of China in general,whether you wish to travel,live or study in China,"Travel in Chinese"has something for you.This series has a total of 100lessons.It was on CCTV,China?s national TV station. Host:Mark Rowswell,also known as"大山"(Da Shan). | ( D ) Students need enough sports and activities to do physical exercises and relax.But in some schools they are not given enough time to do outside activities.It is harmful for students'growth.In fact,teachers should know how to attract the students'attention.It is necessary to do outside activities.When students feel tired and bored,they can't concentrate on studies.Some students are unhealthy because of little activities. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com