精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Cell phones and the Internet have improved our lives in many ways.However,along with improvements,they have also brought a number of worrying problems that need to be addressed.
Many car accidents are caused by cell phones.You can use many new cell phones to get on the Internet.This can be very convenient,but some drivers get on the Internet while driving.Driving needs all our attention.By looking at their cell phones and not at the road,these insensitive(反应不灵敏的) drivers are a danger to us all.
Many of the dangers of the Internet are well known.Children who visit websites without their parents'permission sometimes talk to older people they don't know and put themselves in great danger.People with blogs sometimes post embarrassing photographs of people they do not know on their websites without permission.There are also people who use the Internet to get personal information that we do not want them to have.
Cell Phone and Internet Safety Tips
●If you need to use a cell phone while you drive,use a"hand-free"phone.
●In difficult driving situation such as rain or snow,do not use your phone at all.
●Do not make very important phone calls while driving.They take your attention off the road.
●Tell your child not to talk with anyone they do not know on the Internet.
●In an embarrassing situation,pay attention to people around you.People will be shy about taking your picture if they know you're paying attention.
●Refuse to give out any important personal information on the Internet.
26.Which of these dangers of cell phones or the Internet is not mentioned in the reading?D
A.You have a car accident.
B.Someone can post your photograph on the Internet.
C.Someone can get your personal information.
D.Someone you do not know can call you.
27.A"hands-free"cell phones is probably a cell phone thatB.
A.is free to use.
B.can be used without your hands.
C.can be used with only one hand.
D.can be used only in cars.
28.Which of these pieces of advice on the Internet would the writer give to children?D
A.Don't talk with people you don't know.
B.Visit websites only with your parents'permission.
C.Don't give out your personal information.
D.All of the above.
29.What advice is given in the reading to stop someone from taking an embarrassing picture of you?A
A.Pay attention to the people around you.
B.Don't give out your personal information.
C.Use a"hands-free"cell phone.
D.Wear your camera phone on your belt.
30.Which is the best title of the passage?B
A.Internet Problems
B.Mobile Phone and Internet Dangerous
C.The Development of Mobile Phone and Internet
D.The Advantages of Mobile Phone and Internet.

分析 手机和互联网在很多方面改善了我们的生活.然而随着改进,它们也带来了一些令人担忧的需要解决(address)的问题.
许多车祸都是由手机引起的.你可以使用许多新型手机上网.这本来可以很方便,但一些司机开车时上网.开车需要我们把所有的注意力都放在开车上.一些反应不灵敏的司机在开车时会看他们的手机而不是路,这样做对我们所有人的生命都是一种威胁.
许多互联网的危险是众所周知的.没有经过父母同意上网的儿童有时会与他们不认识的陌生人交谈,这会使他们把自己置于极大的危险中.在没有获得许可的情况下,有博客的人有时会在他们的网站发布陌生人的尴尬照片.也有人使用互联网获取我们不希望他们知道的个人信息.
手机和互联网安全提示:
●如果您在驾车时需要使用手机,请使用"免提"手机.
●在雨雪等恶劣的驾驶条件下,请勿使用您的手机.
●在开车时不要打紧急电话,这会使你的注意力转移到电话上,而不是道路上
●告诉您的孩子不要在互联网上与他们不认识的人交谈.
●在尴尬的情况下,注意周围的人.如果他们知道你很在意这件事情,他们会不好意思拍照.
●拒绝在互联网上发布任何重要的个人信息.

解答 26.D.推理判断题.题干的意思是找出下面那一项危害是文章中没有介绍的,根据Many car accidents are caused by cell phones.可知,有很多交通事故都是由手机造成的,即A文中有所介绍;根据People with blogs sometimes post embarrassing photographs of people they do not know on their websites without permission.There are also people who use the Internet to get personal information that we do not want them to have.可知,一些有博客的人会把我们尴尬的照片发出来,还有一些会从网上获得我们的个人信息,因此B、C项文中有所提及,只有D选项,文中是没有介绍的;
27.B.词义理解题.根据该题的写法,hands-free,以及If you need to use a cell phone while you drive,use a"hand-free"phone.可知,使用这种电话不需要用到手,其实就是免提电话,而且这里用的是hands,因此应该是B:can be used without your hands.
28.D.细节理解题.根据Children who visit websites without their parents'permission sometimes talk to older people they don't know and put themselves in great danger.可知,没有经过家长许可上网与陌生人交谈会使他们处于一个危险的境况,而且下文也提到Tell your child not to talk with anyone they do not know on the Internet.告诉你的孩子在网上不要与陌生人交谈,以及Refuse to give out any important personal information on the Internet.在网络上不要提供任何重要的个人信息,所以对于一个孩子来讲,上网一定要净得父母同意(B)、不要与陌生人交谈(A)以及不要透露自己的个人信息,因此答案为D;
29.A.细节理解题.根据In an embarrassing situation,pay attention to people around you.People will be shy about taking your picture if they know you're paying attention.可知,但你处在一个非常尴尬的情况下,注意周围的人.如果他们知道你很在意这件事情,他们会不好意思拍照,因此答案为Pay attention to the people around you.留意你身边的人;
30.B.文章主旨题.根据文中的内容可知,该篇文章主要讲述的就是手机和互联网的危害,同时提出了几点避免遭受伤害的方法,因此这篇文章的主题是手机和互联网的伤害;

点评 本文主要讲的是手机和网络安全问题,是当今社会急需关注的一个社会热点,题材贴近生活实际.题目涉及到词义猜测、推理判断和主旨大意题等,要在抓住关键句子的基础上进行合理地分析才能得出正确答案,切记不能乱猜,一定做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.When you phoned yesterday,I             computer chess.(  )
A.was playingB.playedC.is playingD.play

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---Mum,may I go out and play basketball?
---Well,if you _______ your homework,you can.(  )
A.finishingB.finishedC.have finishedD.will finish

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Most people want to be happy,but few know how to find happiness.Money and success alone do not bring lasting happiness.Aristotle,a Greek thinker,said,"Happiness depends upon ourselves."In other words,we make our own happiness.Here are a few suggestions to help you be happier.
The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life.Too often,we spend so much time thinking about the future-for example,getting into college or getting a good job-that we fail to enjoy the present.You should enjoy life's simple pleasures,such as reading a good book,listening to your favorite music,or spending time with close friends.People who have several close friends often live happier and healthier lives.
Another secret to living a happy life is to be active,and have hobbies where you forget your problems and time.Many people experience this dancing,or playing a sport,such as swimming.You can forget about your problems,and only think about the activity.Finally,many people find happiness in helping others.Studies show that people feel good when they spend their time helping others.If you want to feel happier,do good things for someone.You can help a friend with his or her studies,go shopping to buy food for an elderly person,or simply help out around the house by washing the dishes.
36.The best title of the passage isB.
A.Money Makes You Happy
B.The Secrets of Happiness
C.Ideas for Helping Other People to Be Happy
D.Good Friends Make You Happy
37.The second paragraph tells us thatC.
A.the more friends you have,the happier you will be
B.we shouldn't think about our future
C.happiness is to enjoy the simple things in life.
D.some people fail to live a happy life
38.The passage gives usB pieces of advice on happiness.
A.one
B.two
C.three
D.four
39.The writer thinks thatD.
A.everyone knows how to live a happier life
B.it's wrong to spend time on work
C.hobbies take up too much time
D.doing good things for someone can make you happier
40.Which of the following is not mentioned in the passage?B
A.Reading a good book.
B.Traveling to a foreign country.
C.Playing a sport.
D.Spending time with close friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Wednesdays and Fridays are very busy for Liu Wei.She is an accountant (会计) for a recycling company(公司).On those days,many customers come to the company with boxes full of waste paper or empty plastic bottles.Liu,with other workers,weighs the things and takes down the numbers.But she works for only 20minutes and then goes back to…study.
Liu,15,is actually a student in Nanjing Baijiahu Middle School.Both the company workers and the customers are students.The company collects the waste from every class and sells it at the end of every month.The money will be given to the local Red Cross Society.
Wang Xiaogen,the headmaster of the school,set up the company in 2008and got students to run it.He thought that the company would not only help students care more about the environment,but also improve their abilities in many ways.
Liu is a good example.She used to be careless.Once when she took down the weight of some waste paper,she forgot to subtract(减去) the weight of the box."From then on,I become more careful and never make that kind of mistake again,"she said.
Jiang Qinyou,15,the chairman of the company,said he felt as though he became one of the masters of the school.He holds meetings every Friday and talks with school officials about the current situation.
"We,instead of teachers,take care of all the recyclable waste in our school and we've done it quite well,"Jiang said proudly.
76.How often does Liu Wei work for the recycling company?B
A.Once a week.
B.Twice a week.
C.Once a month.
D.Twice a day.
77.In fact,Liu Wei isC.
A.a company manager                
B.a factory worker
C.a middle school girl               
D.a school teacher
78.What did they do with the money that they got by selling the waste?D
A.They gave the money to their parents.
B.They used the money to buy snacks.
C.They gave the money to homeless kids.
D.They helped others with the money.
79.According to the passage,the recycling companyC.
A.was first started by Liu Wei             
B.was started ten years ago
C.improves the students'abilities          
D.pollutes the environment
80.According to the passage,which of the following is NOT true?A
A.Jiang Qinyou is one of the headmasters of the school.
B.Jiang Qinyou is very proud of their work in the company.
C.The chairman of the company is the same age as Liu Wei.
D.Working in the company helps Liu Wei become more careful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Evan's little sister,Jessie,tried to do everything Evan did.She especially liked to help (61)him do chores.
Evan had to take (62)outthe rubbish every Tuesday.He (63)also had to clean the house every Saturday morning.On Mondays,he helped his parents
(64)do the dishes.
Jessie was only five and her parents thought she couldn't do any chores.But she always tried to help Evan do the chores.Instead of helping,she usually caused (65)much work for Evan.For example,Evan had to pick (66)up rubbish Jessie had dropped and rewash dishes Jessie thought she got clean.When Evan shouted (67)at her angrily,Jessie cried because she was really trying to (68)help,and then Evan felt bad and said (69)sorry to Jessie.
To make Jessie feel important,her parents agreed to find something for her to do.Now Jessie has her own chores-she helps set the table for meals and wipe off the kitchen table (70)after meals.And Jessie really loves doing them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.______black-headed gulls(红嘴鸥) come to Kunming to spend their winter every year.(  )
A.ThousandsB.Thousands ofC.Thousand ofD.Thousand

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.We should do more      in our lessons.(  )
A.exerciseB.exercisesC.exercisingD.exercised

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Dear students,please read every sentence carefully.
-_________you are,______mistakes you'll make.(  )
A.The more carefully; the fewerB.The more careful; the less
C.The more carefully; the lessD.The more careful; the fewer

查看答案和解析>>

同步练习册答案