精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.What do people usually put in their living rooms?Perhaps you will think of something such as a TV,a coffee table or a sofa.But French designers Mathieu Lehanneur and Anthony van den Bossche didn't think that was enough.They wanted to add something new in people's living rooms.So they created a do-it-yourself ecosystem(生态系统) named"Local River".The system lets its owner grow fish and plants inside tanks (缸) in their living rooms.
In the DIY fish and gardening ecosystem,the plants on top of the tank feed on the waste of the fish below.It makes the water clean so the fish can go on living.In this way,the fish and plants in the"Local River"can keep the balanced environment,and only need a little help from the owner.The system is also called"fridge-aquarium(冰箱水族馆)"by some people because owners can use the fish and plants as food.That is to say,owners are able to grow fish and plants within the"Local River"before eating them.Almost any plant can grow on top of the tanks and most freshwater fish are able to live in the tanks below.
The"Local River"ecosystem from Paris comes in small and large models.It is a relaxing thing to have in your home.

根据短文内容,从题中所给的 A、B、C、D四个选项中选择最佳答案 
63.From the passage we know the system lets its owner growA.
A.fish and plants           B.fish and crops
C.plants and tortoises        D.flowers and grass
64.The plants of the system feed onC.
A.the fish    B.the water    C.the fish waste    D.the fish food
65.Why is the system called"fridge-aquarium"by some peopleC?
A.Because the tank can be put in the fridge.
B.Because owners can grow fish and plants in it.
C.Because owners can eat the fish and plants in it.
D.Because owners can grow and eat the fish and plants in it.
66.Which of the following is TRUE according to the passageB?
A.All fish are able to live in the tanks below.
B.The designer Mathieu Lehanneur comes from France.
C:The"Local River"can keep the balanced environment by itself.
D.In the DIY fish and gardening ecosystem,the plants grow under the tank.
67.What is the best title of the passageD?
A.Fish and Plants
B.Fridge-aquarium
C.Balanced Environment
D."Local River"Ecosystem.

分析 人们通常在他们的客厅里放什么?或许你认为一些像是电视、咖啡桌或是沙发类的东西.但是法国设计师Mathieu Lehanneur和 van den Bossche认为这是不够的.他们想要在人们的起居室里添加一些新的东西.所以他们创造了一个名为"当地河流"的自己动手的生态系统.这个系统让它的主人在他们客厅的缸里种植鱼和植物.
在这个自己动手鱼和花园生态系统里,缸顶部的植物摄取下面鱼产生的废物为生.它使得水变干净,所以鱼能够继续生存.通过这种方式,鱼和植物在"当地河流"能够保持环境平衡,只需要主人的一点帮助.这个系统也被一些人们称作"冰箱水族馆",因为主人可以把鱼和植物作为食物食用.那即是说,主人在吃鱼和植物之前能够在这个"当地河流"中种植它们.几乎任何植物都能够在缸顶部种植,大多数的淡水鱼能够在缸底部存活.
这个来自于巴黎的"当地河流"生态系统有大小模型.在你的家里拥有一个这样的东西是令人放松的事情.

解答 63.A 细节理解题 根据文章第一段最后一句"The system lets its owner grow fish and plants inside tanks (缸) in their living rooms."可知这个系统让它的主人在他们客厅的缸里种植鱼和植物.故选A.
64.C 细节理解题 根据文章第二段第一句"the plants on top of the tank feed on the waste of the fish below."可知缸顶部的植物摄取下面鱼产生的废物为生.故选C.
65.D 细节理解题 根据文章第二段第四句"The system is also called"fridge-aquarium(冰箱水族馆)"by some people because owners can use the fish and plants as food."可知这个系统也被一些人们称作"冰箱水族馆",因为主人可以把鱼和植物作为食物食用.故选D.
66.B 细节理解题 根据文章第一段第三句"But French designers Mathieu Lehanneur and Anthony van den Bossche didn't think that was enough."(但是法国设计师Mathieu Lehanneur和 van den Bossche认为这是不够的.)可知 Mathieu Lehanneur来自于法国.故选B.
67.D 标题归纳题.文章第一段讲述了"Local River"Ecosystem被设计的原因,第二段讲述了其结构及使用,第三段讲述了其大小及好处.故知此文章讲述"Local River"Ecosystem,故选D.

点评 这是一篇涉及健康环保的阅读理解题.题型有细节理解题、标题归纳题.考生在做题的过程中针对不同的题型采用不同的方法.比如对于63,64,65,66小题考生需要从文章中找出对应的句子.67小题则需根据文章每段大意及上下文进行推理判断得出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.一Can you help clean the window?
一           (  )
A.I'd like that
B.Sure,go head
C.Sorry,but I have to meet my uncle
D.It'S none of my business

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.--Where did you go on holiday this winter?France?
--You are               We went on a seven-day tour to London.(  )
A.funnyB.rightC.coolD.close

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

17.As we know,Monday (星期一) is the second day of a week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Weare asked (ask) to help our parents do some housework every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.A man asked for a job as an office boy at Microsoft.After some questions,the manager watched him cleaning the floor as a test.
"We'll  employ you,"he said."Give me your email address and I'll send you the form to fill in,then you can start working."
The man answered,"But I don't have a computer,neither an email."
"I'm sorry,"said the manager."If you don't have an email,you do not exist(存在).A person who doesn't exist cannot have the job."
The man left with no hope at all.He didn't know what to do,with only﹩10in his pocket.He then decided to buy some tomatoes.He sold the tomatoes door to door.In less than two hours,he made﹩20.He again did it three times,and returned home with﹩60.
The man realized that it was a way to make a living.With the hard work,he made more and more money.Five years later,he was one of the biggest food retailers(零售商) in the USA.
Once,a reporter interviewed him and asked for his email when their conversation ended."I don't have an email."said the man.The reporter felt surprised and asked,"You don't have an email,and yet have succeeded in leading a good life.Do you know what you could have been if you had an email?"The man thought for a while and said,"Yes,I'd be an office boy at Microsoft!"

56.The manager tested the man byA when he asked for a job as an office boy.
A.cleaning the floor    B.filling in the form    C.selling tomatoes
57.The man couldn't have the job because he didn't haveB.
A.a computer      B.an email     C.money
58.The underlined word"employ"means"A"in Chinese.
A.雇用   B.升职   C.解雇
59.Which of the following is TRUE?C
A.The man worked as an office boy at Microsoft.
B.The man had a good life with the help of the manager.
C.The man became a rich man at last.
60.What would be the best title(标题) for this passage?B
A.No Email,no Chance
B.A Man without an Email
C.An Important Email.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Father's Day is _______ the third Sunday of June.Let's do something for our father.(  )
A.inB.onC.atD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-When do you usually take a walk?
-______ the morning.(  )
A.InB.OnC.AtD.For

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.The Great Wall of China is one of thewonders (奇迹)of the world.

查看答案和解析>>

同步练习册答案