精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.A man asked for a job as an office boy at Microsoft.After some questions,the manager watched him cleaning the floor as a test.
"We'll  employ you,"he said."Give me your email address and I'll send you the form to fill in,then you can start working."
The man answered,"But I don't have a computer,neither an email."
"I'm sorry,"said the manager."If you don't have an email,you do not exist(存在).A person who doesn't exist cannot have the job."
The man left with no hope at all.He didn't know what to do,with only﹩10in his pocket.He then decided to buy some tomatoes.He sold the tomatoes door to door.In less than two hours,he made﹩20.He again did it three times,and returned home with﹩60.
The man realized that it was a way to make a living.With the hard work,he made more and more money.Five years later,he was one of the biggest food retailers(零售商) in the USA.
Once,a reporter interviewed him and asked for his email when their conversation ended."I don't have an email."said the man.The reporter felt surprised and asked,"You don't have an email,and yet have succeeded in leading a good life.Do you know what you could have been if you had an email?"The man thought for a while and said,"Yes,I'd be an office boy at Microsoft!"

56.The manager tested the man byA when he asked for a job as an office boy.
A.cleaning the floor    B.filling in the form    C.selling tomatoes
57.The man couldn't have the job because he didn't haveB.
A.a computer      B.an email     C.money
58.The underlined word"employ"means"A"in Chinese.
A.雇用   B.升职   C.解雇
59.Which of the following is TRUE?C
A.The man worked as an office boy at Microsoft.
B.The man had a good life with the help of the manager.
C.The man became a rich man at last.
60.What would be the best title(标题) for this passage?B
A.No Email,no Chance
B.A Man without an Email
C.An Important Email.

分析 全文大意:
本文讲的是一个人在应聘微软办公室人员时在由于没有电子邮箱而最终落聘.他带着口袋里仅有的十美元失望离开,在走头无路之际他用这10美元买了一些西红柿挨家推销最后带着挣的60美元回家了.他感觉这是一条生存之路,经过努力工作他挣得钱越来越多,五年后他成为了美国最大的食品零售商之一.在一次记者采访完之后向他要电子邮箱他仍然没有,记者惊奇地说,"你没有电子邮箱都这么成功,如果有会怎样?",他想了想说,"如果有那现在会是微软的一名办公室人员."

解答 答案:
56.A  细节理解题   根据第一段第二句After some questions,the manager watched him cleaning the floor as a test可知在问了一些问题之后,经理让他扫地作为对他的一项测试,故选A
57.B  细节理解题.  根据第二段第二句经理的这番话"If you don't have an email,you do not exist(存在).A person who doesn't exist cannot have the job.""如果你没有电子邮箱,你就不存在,一个不存在的人不可能得到这份工作"可知这人没有得到这份工作是因为没有电子邮箱,故选B
58.A  词义理解题    根据下文Give me your email address and I'll send you the form to fill in,then you can start working,"给我你的邮箱地址,我给你发送表格填一下,然后你可以开始工作了"可知他应该是被雇用了,故选A
59.C  细节判断题   找出描述正确的选项.根据第三段第二句With the hard work,he made more and more money,Five years later,he was one of the biggest food retailers(零售商) in the USA."经过努力工作他挣得钱越来越多,五年后他成为了美国最大的食品零售商之一"可知他最后成了一名有钱人,故选C
60.B   主旨大意题 根据文章是围绕着这个人的工作经历展开,最初由于没有电子邮箱而最终落聘微软公司,后来经过努力工作,他成为了美国最大的食品零售商之一,但他仍然没有电子邮箱,可知标题"一个没有电子邮箱的男人"符合文章主旨大意.故选B

点评 本篇阅读理解考察了学生的细节理解题,词义理解题,主旨题.在做细节理解题时要针对文章的细节,通读短文,领会文章大意.而词义理解题可通过对上下文的种种提示准确猜出.在做主旨题时,从头到尾把文章浏览一遍,特别注意开头和结尾,因为大多数文章的中心思想在这两段,只有掌握了相关的答题技巧,再加上多做练习才能快速准确答题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.It's really enjoyable to have a close look at differentchurches in Italy.(church)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Amy's family has fun.They mail a diary(日记簿、日记) to each other.Everyone writes something in it.Amy's brother is open.He tells many things about his life.Amy's sister is Lazy.She doesn't write much.Amy's dad writes stories.Her mom is talkative.She writes a lot.Everyone enjoys the diary.
Hello,dear family!I am having a fun week here at The Mall.I had lunch with Pan and Jack on Monday.On Tuesday,I designed a new dress.Yesterday,Tom told me a funny joke.He always makes me laugh!Hi,everyone!I made a chocolate cake yesterday.That's Amy's favorite.I wish I could mail you a piece,Amy!It's really delicious.
Today was warm and sunny.Your father and I went for a walk in the park.We also waited your Aunt Betty.She told us some good news.Your cousin John got a new Job!Oh,I'm writing too much,aren't I?We really miss you all.Take care!
Hi,all!Last week I was feeling sad.I had a bad day at work.My boss was angry at me.But the next day was better.I did a good job and my boss was very happy,so I felt better.Sometimes my work is hard.But I am really thankful for my job.
Dear ones,let me tell you a story.A long,long time ago,A man lived a house on a hill.He had a candle.He lit the candle every night.Everyone could see the light.Then one night,something wonderful happened…

Hello!I miss you all.However,I don't have much time to write this week.I'll write more next time.
Bye,everyone!
41.Where do Amy's family members write their diaries?A.
A.On the same family diary.        B.On their own diaries.
C.On Amy's diary.                  D.On Mother's diary.
42.When did Amy design a new dress?B.
A.On Monday.   B.On Tuesday.   C.Yesterday.    D.Today.
43.What does the brother think of his job?D.
A.The job makes him sad.            B.The job always gives him pleasure
C.The job is too easy.              D.The job is a challenge.
44.What did the mother do today?D.
A.She made a chocolate cake.           B.She did nothing but walk in the park.
C.She got a new job.                    D.She went for a walk and visited Aunt Betty.
45.What's the best title for the passage?C.
A.Amy and her family.             B.Amy and her diary.
C.A family's diary.                D.Amy's father writes stories.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.The style of this dress is popular,but I don't likeits (it) colour.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.What do people usually put in their living rooms?Perhaps you will think of something such as a TV,a coffee table or a sofa.But French designers Mathieu Lehanneur and Anthony van den Bossche didn't think that was enough.They wanted to add something new in people's living rooms.So they created a do-it-yourself ecosystem(生态系统) named"Local River".The system lets its owner grow fish and plants inside tanks (缸) in their living rooms.
In the DIY fish and gardening ecosystem,the plants on top of the tank feed on the waste of the fish below.It makes the water clean so the fish can go on living.In this way,the fish and plants in the"Local River"can keep the balanced environment,and only need a little help from the owner.The system is also called"fridge-aquarium(冰箱水族馆)"by some people because owners can use the fish and plants as food.That is to say,owners are able to grow fish and plants within the"Local River"before eating them.Almost any plant can grow on top of the tanks and most freshwater fish are able to live in the tanks below.
The"Local River"ecosystem from Paris comes in small and large models.It is a relaxing thing to have in your home.

根据短文内容,从题中所给的 A、B、C、D四个选项中选择最佳答案 
63.From the passage we know the system lets its owner growA.
A.fish and plants           B.fish and crops
C.plants and tortoises        D.flowers and grass
64.The plants of the system feed onC.
A.the fish    B.the water    C.the fish waste    D.the fish food
65.Why is the system called"fridge-aquarium"by some peopleC?
A.Because the tank can be put in the fridge.
B.Because owners can grow fish and plants in it.
C.Because owners can eat the fish and plants in it.
D.Because owners can grow and eat the fish and plants in it.
66.Which of the following is TRUE according to the passageB?
A.All fish are able to live in the tanks below.
B.The designer Mathieu Lehanneur comes from France.
C:The"Local River"can keep the balanced environment by itself.
D.In the DIY fish and gardening ecosystem,the plants grow under the tank.
67.What is the best title of the passageD?
A.Fish and Plants
B.Fridge-aquarium
C.Balanced Environment
D."Local River"Ecosystem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Gorge asked me when he passed by just now_______.(  )
A.what time did the film begin
B.where Tom had gone
C.whether have I finished the report
D.how I will go to Chengdu

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-________ will your mum come back from America,Lingling?
-It's hard to say.Maybe in two days or more.(  )
A.How oftenB.How soonC.How longD.How far

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Jack,you look tired.What's wrong?
--I _____ late last night to see the wonderful match(  )
A.woke upB.got upC.stayed upD.cheered up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.I want to be aninventor when I grow up.(invent)

查看答案和解析>>

同步练习册答案