精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.阅读短文,判断正误.正确的写T,错误的写F.
James wrote a play for television about a family who came to England from India,and the play was very interesting.It was bought by an American TV company.
James was then invited to go to New York to help them.He lived in Washington,which is an hour away from New York by air.The plane was going to take off at 8:30in the morning.So he had to be at the airport at about 7:30.He ordered a taxi for 6:30and went to sleep.He forgot to wind the clock,and it stopped after midnight.Also the driver of the taxi had to work very late that night and he got up very late the next morning.
James woke with the feeling that something was wrong.He looked at his clock.It stood there silently with the hands pointing to ten past twelve.He turned on the radio and knew it was ten.He was late for the plane.He was just preparing his coffee when the radio sent out another news,"Reports are coming in of a plane crash(飞机坠落)near Washington airport.A Boeing 707 fly to New York crashed shortly after taking off this morning.Plane number 2234…"James suddenly turned pale(苍白)."
"My plane,"he said aloud."If I haven't been late,I'd have been on the plane!"

91.James was a writer from England.F
92.James would like to take a taxi at six thirty.T
93.When he turned on the radio he heard the speaker saying that he missed the plane.F
94.The plane crashed while flying towards London.F
95.Sometimes bad things can change into good ones.T.

分析 文章大意:
主人公是一个作家,写了一个关于一家人的故事.
某一天,他想去拜访他们,可是自己和司机师傅都因为一些小意外而导致迟到.
但是这件事并不是一件坏事,因为自己迟到了,没有做上那架坠毁的飞机,因此因祸得福.

解答 91.F,推理判断题.文中提到"He lived in Washington"他在华盛顿生活,所以应该是美国人,而不是英国人,此题错误.
92.T,推理判断题,文中提到"He ordered a taxi for 6:30and"他预定了6:30的出租车,所以应该是喜欢或愿意乘坐出租,此题正确.
93.F,推理判断题,文中提到"He turned on the radio and knew it was ten."打开收音机知道时间是十点,所以播音员应该是说的是时间,而不是他错过了飞机,所以此题错误.
94.F,推理判断题,文中提到"A Boeing 707 fly to New York crashed shortly after taking off this morning"飞机是飞往纽约的,不是伦敦,所以此题错误.
95.T,推理判断题,文中提到坠毁的飞机是自己因为迟到没有赶上的飞机,所以有的时候坏事可能会变成好事,所以此题正确.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.China has been _____country in the world to land on the moon.(  )
A.thirdB.a thirdC.the third

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.What's your favorite weather?Do you like sunny or rainy days?Many people like sunny days a lot.They don't like rain.They think rain makes them feel sad.During a long vacation,they like going to the beach to enjoy the sunshine.Sunshine makes them feel very good and happy.
I like sunshine very much,but I also enjoy rain.I enjoy the sound of rain.It makes me feel quiet.On rainy days,I like listening to music and reading books,or just looking at the rain and daydreaming(做白日梦).When you daydream,you don't think about other things.I think it's a good way to relax when it rains.
Sunshine can make one run around and rain can make one quiet,so I hope you can feel happy,rain or sunshine.

根据短文内容,判断正(T)误(F)
66.Many people dislike rain because it can make them feel sad.T
67.The writer enjoys rain but doesn't like sunshine.F
68.The writer enjoys the sound of rain because it makes him feel quiet.T
69.On rainy days,the writer will enjoy music and the rain.T
70.The writer thinks it's good to relax in the sunshine.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.The earth is our home.We should play a part in       the earth.(  )
A.saveB.to saveC.savedD.saving

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.My bike is broken.I want to get it        .(  )
A.repairB.to repairC.repairingD.repaired

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Would you like somehamburgers?(hamburger)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

5.Dear Anna,
Thank you for your letter(信).I'm happy you like your school.I go to school from Monday to Friday,too.We have four(31)C in the morning and (32)B the afternoon.We(33)B P.E (34)A Monday and Thursday.It is my favorite subject.(35)A it is fun,Our teacher,Mr Li,always (36)A games (37)B us.I like math,too.It is difficult but (38)C.(39)B school,I always play ping-pong with my classmates at home(在家).I like ping-pong.(40)A you?
31.A classB lessonC classes
32.A onB inC at
33.A hasB haveC having
34A onB  inC at
35.A.BecauseB becauseC why
36.A.playsB playC think
37.A.andB withC to
38.A.hard(困难的)B boringC interesting
39.A.AtB AfterC On
40.A.What aboutB How muchC How.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.My parents quarreled a lot,and I was really worried about it.I didn't know who I should talk with about how I was feeling.So I asked Mom to allow me to stay the night at my best friend's house.Though I knew I wouldn't tell her about my parents'situation,I was looking forward to getting out of the house.I was packing up my things when suddenly the power (电) went out in the neighborhood.Mom came to tell me that I should stay with my grandpa until the power came back on.
I was really disappointed(失望的) because I felt that we did not have much to talk about.But I knew he would be frightened alone in the dark.I went to his room and told him that I'd stay with him until the power was restored(恢复).He was quite happy and said.
"Great chance."
"What is?"I asked.
"To talk,you and I,"he said."To hold a one-to-one little meeting about what we're going to do with your mom and dad,and what we're going to do with ourselves and the situation we are in now."
"But we can't do anything about it,Grandpa,"I said,surprised that here was someone with whom I could share my feelings and someone who was in the same"boat"as I was.
And that is how the most amazing friendship between my grandfather and me started.Sitting there in the dark,we talked about our feelings and fears of life from how fast things change to how they sometimes don't change fast enough.That night,because the power went out,I found a new friend,with whom I could safely talk about all my fears and pains,whatever they may be.
Suddenly,the lights all came back on."Well,"he said,"I guess that means you'll want to go now.I really like our talk.I hope the power will go out every few nights!"
31.Why was Grandpa happy to see the writer?B
A.Because he felt quite lonely.
B.Because he could discuss the problem with him.
C.Because he was afraid of darkness.
D.Because he had not seen him for a long time.
32.In which order(顺序) did the story happen?D
a.The lights came back on.
b.The writer went to his grandpa's room and stayed with him.
c.The power in the neighbourhood suddenly went out.
d.The writer worried about the parents'disagreement and wanted to leave his home.
e.The writer had a talk with his grandpa and started the most amazing friendship between them.
A.d-b-e-c-a   
B.a-b-e-c-d       
C.c-d-b-e-a   
D.d-c-b-e-a
33.What can be inferred(推断) from the story?C
A.The lights would go out again.
B.The writer wanted to leave very much.
C.They would have more chats.
D.It would no longer be dark.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)

I'm Jim.I like flying.A plane is much faster than a train.You can easily get food and drinks on the plane.You don't need to buy them.It's convenient.You can relax on the plane.You can sleep,watch TV,listen to music,read books or newspapers.
I'm Tina.I hate flying.You have to wait for hours.The plane is often late.The plane is always crowded.You can't walk around on the plane.Usually I cannot find my favourite food on the plane and there are never enough toilets.
I'm Tom.I prefer travelling by train.Trains are much better than planes.They're cheaper,safer,and more comfortable.You can walk around on a train and open the windows.Yes,trains are slower,but it doesn't matter.I can read books on trains.I can have a good time.

58.Jim thinks planes areB trains.
A.much slower thanB.much faster than
C.as slow asD.as fast as
59.You canB on the plane.
A.sing and danceB.watch TV or listen to music
C.open the windowsD.walk around
60.Tina thinks the planeD.
A.is convenientB.has no windows
C.has many toiletsD.is always crowded
61.In Tom's opinion,he prefers travelling by train becauseD.
A.trains are more expensive   
B.trains are slower
C.there are enough toilets           
D.trains are safer,cheaper and more comfortable
 62.The article (文章) may talk aboutA.
A.the public transportation (交通)
B.the weather
C.the life in the future
D.the seasons.

查看答案和解析>>

同步练习册答案