精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.What's your favorite weather?Do you like sunny or rainy days?Many people like sunny days a lot.They don't like rain.They think rain makes them feel sad.During a long vacation,they like going to the beach to enjoy the sunshine.Sunshine makes them feel very good and happy.
I like sunshine very much,but I also enjoy rain.I enjoy the sound of rain.It makes me feel quiet.On rainy days,I like listening to music and reading books,or just looking at the rain and daydreaming(做白日梦).When you daydream,you don't think about other things.I think it's a good way to relax when it rains.
Sunshine can make one run around and rain can make one quiet,so I hope you can feel happy,rain or sunshine.

根据短文内容,判断正(T)误(F)
66.Many people dislike rain because it can make them feel sad.T
67.The writer enjoys rain but doesn't like sunshine.F
68.The writer enjoys the sound of rain because it makes him feel quiet.T
69.On rainy days,the writer will enjoy music and the rain.T
70.The writer thinks it's good to relax in the sunshine.F.

分析 文章大意:
人们都喜欢晴天,不喜欢雨,是因为雨让人们感到伤心,我喜欢大晴天,但同时我也喜欢雨天.
我喜欢雨声,因为雨声能让我安静下来;在雨天,喜欢听音乐,读书,欣赏雨或做白日梦.
下雨时是一个放松的好方法.

解答 66.T,推理判断题,文中提到"They don't like rain.They think rain makes them feel sad"人们不喜欢雨,是因为雨让人们感到伤心,所以此题正确.
67.F,推理判断题,文中提到"I like sunshine very much,but I also enjoy rain."我喜欢大晴天,但同时我也喜欢雨天,所以此题错误.
68.T,推理判断题,文中提到"I enjoy the sound of rain.It makes me feel quiet"我喜欢雨声,因为雨声能让我安静下来,所以此题正确.
69.T,推理判断题,文中提到"On rainy days,I like listening to music and reading books,or just looking at the rain and daydreaming"在雨天,喜欢听音乐,读书,欣赏雨或做白日梦,所以此题正确.
70.F,推理判断题,文中提到"I think it's a good way to relax when it rains"下雨时是一个放松的好方法,所以此题错误.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.(A policeman is asking Bob something about a traffic accident.P is for Policeman.
B is for Bob.)
P:Excuse me,sir.Were you just right there when the accident happened?
B;Yes.(81)D  I saw it all.
P:(82)C.
B:Certainly.It was a big blue car.The driver and another four people were in it.I'm sure it wasn't a Japanese car.
PSay something about the driver,please.
B:Oh,yes.(83)A  And he was a tall man with dark hair and dark glasses.
P:(84)G.
B:Yes,it was terrible.The car was driving too fast It ran into a truck when it turned around.
P:(85)B.
B:Sorry,I didn't.
A.He was in blue.B.Did you notice the car number?
C.Can you say something about the car?D.I was right there.
E.Who saw it?F.What else?
G.Can you tell me something more?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Iwant (想要) to buy a white skirt.Mine is old.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.My father stopped         after he finished writing the report.(  )
A.smokeB.to smokeC.smoked

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Did you hear ________ in your room?(  )
A.nothing unusualB.anything unusual
C.something unusualD.unusual something

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.---Many foreigntravel(l)ers (旅行者) come to China every year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.My father often tells funny stories to make us      .(  )
A.laughingB.to laughC.laughD.laughed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.阅读短文,判断正误.正确的写T,错误的写F.
James wrote a play for television about a family who came to England from India,and the play was very interesting.It was bought by an American TV company.
James was then invited to go to New York to help them.He lived in Washington,which is an hour away from New York by air.The plane was going to take off at 8:30in the morning.So he had to be at the airport at about 7:30.He ordered a taxi for 6:30and went to sleep.He forgot to wind the clock,and it stopped after midnight.Also the driver of the taxi had to work very late that night and he got up very late the next morning.
James woke with the feeling that something was wrong.He looked at his clock.It stood there silently with the hands pointing to ten past twelve.He turned on the radio and knew it was ten.He was late for the plane.He was just preparing his coffee when the radio sent out another news,"Reports are coming in of a plane crash(飞机坠落)near Washington airport.A Boeing 707 fly to New York crashed shortly after taking off this morning.Plane number 2234…"James suddenly turned pale(苍白)."
"My plane,"he said aloud."If I haven't been late,I'd have been on the plane!"

91.James was a writer from England.F
92.James would like to take a taxi at six thirty.T
93.When he turned on the radio he heard the speaker saying that he missed the plane.F
94.The plane crashed while flying towards London.F
95.Sometimes bad things can change into good ones.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.配对阅读:根据下栏容,将与上栏相对应的配对.并将最佳选项的字母编号填写在卷上相应号的 位置上.
11.Panpan is the name of a panda.It is only ten months old.D
12.There is a koala show in the zoo.Many children want to see the koalas.A
13.We have a few dolphins in our Water Park.Welcome to see them.E
14.Bill wants to know more about penguins(企鹅).F
15.Many children like giraffes.They are very interesting.B
A.It lives in Australia.It looks like a toy bear.It is short and fat.It lives and sleeps in the eucaly-ptuses(桉树).
B.It is from Africa.It has a very long neck and long legs.So it can reach the leaves on high trees.
C.It eats small animals.It is the king of the forest.
D.It lives in China.It is black and white.It likes eating bamboos.It I very shy and fat.
E.It is kind of sea animal.It can swim very fast.It is also very clever.
F.It lives in a cold place.It's a kind of bird,but it can't fly.It can walk on the ice and swim in the sea.
G.It is the biggest animal on the land.It has a very long nose.

查看答案和解析>>

同步练习册答案