精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.I had been a happy girl until one day when I was fifteen months old.One of my eyes was badly hurt in an accident.I lost the sight of the eye,with an ugly scar around it.
Children refused to play games with me.It made me very sad.I always walked,looking at the floor,so that people would not see the ugly face.My mother encouraged me to be brave.She told me,"Alice,hold your head up high and face the world.If you do,it will be OK,and people will see your beautiful
soul."Mom's words meant different things to me over the years.
As a little child,I thought Mom meant,"Be careful or you will fall down."When I grew up,I still wanted to look down to hide my shame.She repeated these words whenever I wanted to hide.Mom's words helped me realize that I should look at people in the eye and let them know me.When I tried,I found people were friendly to me.
In high school,I worked hard at my lessons and succeeded in my studies.Everybody began to like me and I had some friends.However,I still felt sorry about my scar,my ugly face.Sometimes when things got really bad,I would cry to my mom.She was always there for me.She would look at me and said,"Hold your head up high and face the world.Let them see the beauty that is inside."I became confident."
At university,I took part in all kinds of activities.I joined a music club.Then John,a popular musician,came into my life.He didn't mind the scar.We soon fell in love with each other.Two years later,we got married.
My mother's words have been encouraging me to face my problems bravely and believe in myself.

33.What happened to Alice when she was fifteen months oldB?
A.She was badly ill.
B.She hurt one of her eyes badly.
C.Her mom left her.
D.She had a scar on one of her ears.
34.Which of the following is NOT TRUEC?
A.Children refused to play with Alice.
B.Alice worked hard in high school.
C.Alice never worried about her problem.
D.Alice had lots of friends at university.
35.Why did John fall in love with AliceB?
A.Because everyone liked her.
B.Because he enjoyed her beauty inside.
C.Because he wanted to help her.
D.Because Alice looked very beautiful.
36.What does the sentence"Hold your head up high"mean to AliceD?
A.Walk carefully.
B.Walk with your head up.
C.Be outgoing.
D.Believe in yourself.

分析 全文大意:
我曾经是一个幸福的女孩,直到我十五个月大的一天这一切结束了.我其中一只眼睛在一起事故中受到严重伤害.一只眼睛失明,而且周围有一块丑陋的疤痕.孩子们拒绝和我玩耍.这使我很伤心.我走路时总是低着头看地板,这样人们就看不到我这张丑陋的脸了.我的母亲鼓励我勇敢.她告诉我"爱丽丝,昂起头面对世界.如果你这么做了,一切就会好起来,人们会看到你美丽的心灵."这些年母亲的话对于我来说意味着不同的含义.当我是个小女孩时,我以为母亲的话意思是"小心,否则会跌倒."当我长大了我仍然想低着头隐藏我的耻辱.每当我隐藏我的耻辱时,她都会重复这几句话.母亲的话帮助我意识到我应该直视别人的眼睛让他们认识我.当我尝试时,我发现人们对我很友好.在上高中时,我努力学习各门课程,成绩优异.每个人开始喜欢我,我也有了一些朋友.然而,我仍然对脸上的疤痕感到难过.有时感觉事情糟糕时我会对母亲哭诉,她总是支持我.她总是看着我说"昂起头面对世界,让他们看到你的内在美."我变得自信了.在大学里,我参加了各种活动.我加入了音乐俱乐部.后来约翰,一位流行音乐家进入了我的生活.他不介意我脸上的疤痕.我们很快彼此相爱.两年后,我们结婚了.母亲的话一直鼓励着我勇敢面对自己的问题,相信自己.

解答 答案:
33.B        细节理解题    根据第一段I had been a happy girl until one day when I was fifteen months old.One of my eyes was badly hurt in an accident."我曾经是一个幸福的女孩,直到我十五个月大的一天这一切结束了.我其中一只眼睛在一起事故中受到严重伤害."可知爱丽丝在十五个月时一只眼睛严重受伤.故选B
34.C        推理判断题     通过通读全篇可知短文中提到了孩子们不愿与她玩耍;在上高中时努力学习各门课程;大学里里许多朋友,结合第二段Children refused to play games with me.It made me very sad I always walked,looking at the floor,so that people would not see the ugly face."孩子们拒绝和我玩耍.这使我很伤心.我走路时总是低着头看地板,这样人们就看不到我这张丑陋的脸了."可知爱丽丝对自己的问题一度是很焦虑的.结合选项,故选C
35.B        推理判断题      根据第六段Then John,a popular musician,came into my life.He didn't mind the scar."后来约翰,一位流行音乐家进入了我的生活.他不介意我脸上的疤痕"可知约翰不在乎爱丽丝的外表,故推断约翰爱上爱丽丝因为喜欢她的内在美.故选B
36.D        细节理解题      根据最后一句My mother's words have been encouraging me to face my problems bravely and believe in myself."母亲的话一直鼓励着我勇敢面对自己的问题,相信自己"可知母亲对爱丽丝说的"昂起头面对世界"这句话意思是要相信自己.故选D

点评 本篇短文讲述了爱丽丝在母亲的鼓励下重拾自信的故事,做这类阅读理解题时首先浏览一遍题目,看清题目要求,若是理解细节,要有选择性地在文中找出相应的段落句子或短语,认真分析理解,选出正确答案.推理判断这类题,要弄清上下句意思逻辑关系,然后作出选择.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.My favorite city is Guilin ________ is famous for it's beautiful scenery (风景).(  )
A.whereB.whatC.whichD.who

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.---Where's Jack?
---He's away to spend his holiday.He's gone either to Hangzhou or to Wuhan,but I'm not sure ______.(  )
A.thatB.whichC.whereD.there

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Bob asked me ___________________.(  )
A.what was she doingB.what is she doing
C.what she was doingD.what she is doing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.-I hear that your brother is learning French.Who teaches him?
--No one.He learns by himself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.假设你是思湘,你的美国笔友Amy来信了解中国的传统节日端午节.请根据如下提示用英语写一篇80词以上的回信给她.

注意:1.信中不允许出现于考生本人相关的真实姓名和校名等信息.
2.信的开头已给出,不计入总词数.
3.参考词汇:端午节the Dragon Boat Festival;为了纪念 in memory of.
Dear Amy,
I learn from you letter that…youwanttoknowsomethingaboutChinesetraditionalfestival-TheDragonBoatFestival.I'mhappytosharewhatIknowaboutitwithyou.Thefestivalhasahistoryofmorethan2,000years.ItfallsonthefifthdayofthefifthmonthaccordingtotheChineselunarcalendar.Onthatday,peoplewatchexcitingdragon-boatracesandmakedeliciouszongzi,akindofspecialfoodwithstickyrice,meatetc.wrappedinbambooleaves.ThesetwoarebothdoneinmemoryofQuYuan,agreatpoetinhistory.
Inaword,wealllovethefestivalbecauseit'sagoodremindertolookbackonhistoryandawonderfultimetogettogetherwithfamily.Ihopethatyoucancometocelebrateitwithusinthenearfuture.
Bestwishes,SiXiang.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

13.假如你校英语报七月份将开展"校园之星"(Star of the Campus)评选活动,请你根据图
中的信息,向校英语报写一篇短文,介绍你心目中"校园之星"康康的情况.

提示词:help…with   spare time  get along with do housework
要求:1.文章内容符合题意,可参考所给提示词;
      2.文中不得出现真实姓名、校名和地名;
      3.词数100左右(文章首段已给出,不计人总词数).
Our school will select(挑选)"Star of the Campus(校园)"in July.I think Kangkang is the most suitable one.
At school,KangKang studies very hard at his lessons,so he is always one of the top students in our class.He also loves sports.He often plays football at weekends with his friends.What's more,he cares for other students,so he always helps them with their lessons after class.
At home,he likes helping his mother do housework in his spare time.Besides,KangKang gets along well with his neighbors.This is why KangKang is so popular.
In short,KangKang is an excellent student and he is always ready to help others in need.He sets a good example for us..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.The 22nd Winter Olympic Games took place in Sochi Russia.(保持句意基本不变)
The 22nd Winter Olympic Gameswas heldin Sochi Russia.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.---Thanks for asking me your party.
---______.(  )
A.Never mindB.Don't say soC.My pleasureD.Yes,please

查看答案和解析>>

同步练习册答案