精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Nicotine is a drug(药) that gets one into the ______________ of smoking.(  )
A.habitB.customC.harmD.rule

分析 尼古丁是一种药,它会让人形成抽烟的习惯.

解答 答案:A.考查名词词义辨析.句意:尼古丁是一种药,它会让人形成抽烟的习惯.Habit习惯;custom习俗;harm伤害;rule规则.根据题干Nicotine is a drug(药) that gets one into the ______________ of smoking.可知应是说尼古丁是一种药,它会让人形成抽烟的习惯.故选A.

点评 理解各个选项的含义,根据具体内容作答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.
A.using       B.transport       C.take the place of       D.reduce       E.possible
Sometimes haze(雾霾)is around us here and there.In fact,everyone has the power to change their living habits to help
(46)D it.Many local governments call on the people to take action to make the air cleaner and fresher.
We know that (47)Bis one of the biggest contributors(促成物)to haze.When,where,how,why and what you drive all affect air quality.When one drives to work for one year,he uses as much energy as a bus rider uses in 10years.So walk or ride your bicycle to work or school whenever (48)E.If you think you need to go somewhere,you can use public transport instead of your car as often as possible.Each person (49)A public transport for a year instead of a car can save nearly a tonne of pollutants,including CO2,from going into the atmosphere.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-We prefer      at the party to      .(  )
A.singing; dancingB.to sing; dancing
C.singing; danceD.to sing; dance

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

4.Last Sunday I went to the park with my family to enjoy a relaxing time.My six-year-old son met a boy there.They didn't know each other.My son had a soccer ball and they played it together.They had a good time playing soccer.
After they finished playing,we sat under a big tree and started to have hunch.But the boy didn't leave.Maybe he came to the park alone and didn't bring lunch.My son wanted to invite him to have lunch with us and I agreed.My son gave him some delicious food and the boy ateit up.My son even shared his favorite cakes with the boy.They both looked very happy.
After lunch,the boy went away without saying"thank you".I was a little disappointed(失望的),but I knew my son was very happy.What's more,he learned about sharing.
I think sharing with others can bring us joy and happiness.When we're happy,share with others and let them feel it,too.When we're sad,it's also a good idea to share the sad things with friends.Friends can help us and cheer us up.I'm glad that my son has learned that sharing is important.
根据短文内容,按要求完成下列各题.
66.When did the writer and his son go to the park?(根据短文内容回答问题)LastSunday
67.How did the two boys look when they were having lunch?(根据短文内容回答问题)Theybothlookedveryhappy
68.What can we learn from the story?(根据短文内容回答问题)Sharing is important
69.从短文中找出与下面句子画线部分意思最相近的单词.
After lunch,the boy went away without saying"thank you".left.
70.In the passage,the underlined word"it"refers to(指)somedeliciousfood.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Many changeshave taken(take) place in our daily life since the invention of the computer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

1.Grandma and Mrs Wang haven't brought theirpassports/'pɑ?sp??ts/yet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.When you go to shopping malls,you will find many T-shirts in the shop windows.Do you like this red ________?(  )
A.oneB.onesC.someD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

5.    What do you usually do after school?Do you do your homework,watch TV,play computer games or do other things?Do you know what students in America do after school?
    The students in America have an exciting free time after school.Because school finishes at about 3:00in the afternoon,American students have much time to do other things after school..They often have many activities or go to clubs.There are many ball games like basketball,football,baseball and so on.There are also many kinds of clubs for students:dance club,art club,and a lot of very interesting clubs.Students can have fun,do exercise or learning something outside class.For example,students can learn to cook or make clothes.Some students do some work to make money,or go home to do homework or other things.
78.How is American students'free time after school?It is exciting.
79.Why do American students have much time to do other things?
Becauseschoolfinishesatabout3:00intheafternoon.
80.Do American students play ball games?Yes,they do.
81.American students don't play baseball,do they?Yes,they do.
82.How many kinds of clubs are mentioned (提及) in the passage?
There are2.
83.What do you think of American students'life after school?I think it is interesting and exciting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

6.The football match lasted for ninety minutes.(划线提问)
How longdid the football match last?

查看答案和解析>>

同步练习册答案