精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Last Sunday I went to the park with my family to enjoy a relaxing time.My six-year-old son met a boy there.They didn't know each other.My son had a soccer ball and they played it together.They had a good time playing soccer.
After they finished playing,we sat under a big tree and started to have hunch.But the boy didn't leave.Maybe he came to the park alone and didn't bring lunch.My son wanted to invite him to have lunch with us and I agreed.My son gave him some delicious food and the boy ateit up.My son even shared his favorite cakes with the boy.They both looked very happy.
After lunch,the boy went away without saying"thank you".I was a little disappointed(失望的),but I knew my son was very happy.What's more,he learned about sharing.
I think sharing with others can bring us joy and happiness.When we're happy,share with others and let them feel it,too.When we're sad,it's also a good idea to share the sad things with friends.Friends can help us and cheer us up.I'm glad that my son has learned that sharing is important.
根据短文内容,按要求完成下列各题.
66.When did the writer and his son go to the park?(根据短文内容回答问题)LastSunday
67.How did the two boys look when they were having lunch?(根据短文内容回答问题)Theybothlookedveryhappy
68.What can we learn from the story?(根据短文内容回答问题)Sharing is important
69.从短文中找出与下面句子画线部分意思最相近的单词.
After lunch,the boy went away without saying"thank you".left.
70.In the passage,the underlined word"it"refers to(指)somedeliciousfood.

分析 本文介绍的是上周日和家人去公园的情况,儿子把食物和陌生的孩子分享,与人分享能够给我们带来快乐和幸福.

解答 66.Last Sunday 细节理解题.根据Last Sunday I went to the park with my family to enjoy a relaxing time可知上星期日作者和家人去公园了,故答案为:Last Sunday.
67.They both looked very happy细节理解题.根据My son even shared his favorite cakes with the boy.They both looked very happy.可知他们看起来很高兴,故答案为:They both looked very happy.
68.Sharing is important理解推断题.根据I'm glad that my son has learned that sharing is important.可知我们分享是重要的,故答案为:Sharing is important.
69.left单词理解题.根据句意:这个孩子没有说"谢谢"就离开了.可知went away 是离开的意思,故答案为:left,即leave离开的过去式.
70.some delicious food 细节理解题.根据上半句 My son gave him some delicious food 我的儿子给了他一些好吃的食物.可知此处应该是:他把它吃了,它指的是好吃的食物,故答案为:some delicious food.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.If you have no special plans for your free time,why not give your time away?
Don't listen to people who say that teenagers today are selfish(自私的).It's not true.Volunteering is becoming more popular in the United States.Millions of teenagers spend their school holidays helping others.And they do it for free.Here are some of their stories.
Tina Anderson,15years old
I'm going to teach kids who have trouble reading.I'll work for a program called Reading for Life.Every day,I'm going to help kids choose and read books that interest them.I want to be a teacher and I love children and reading,so this is going to be a great experience for me.
Alice White,18years old
I'm going to help the Green Plan build new hiking trails(小径) in the mountains of Idaho.It's going to be wonderful.I'll spend the whole summer living in a tent and breathing the clean mountains air.I'm getting a great workout (锻炼)at the same time.
Jason Moore,20years old
This summer,I'm volunteering to be a member of Home for Humans.They build good,low-cost houses and sell them to poor families.They've built 90,000houses in 60countries.They'll teach me what to do,so I'll help people and also learn new skills.
51、Tina is going toB
A、work in the mountains of Idaho
B、help children who have trouble reading.
C、help build good,low-cost houses.
52、Alice isyearC(s) older than Tina.
A、1                    
B、2                   
C、3
53、Alice can'tAin the whole summer.
A、get a lot of money
B、get a great workout
C、breathe the mountain air
54、Jason Moore will work for a program calledC
A、Reading for Life       
B、the Green Plan         
C、Home for Humans
55、Which of the following is Not true according to the passage?B
A、Many teenagers help others for free.
B、It's true that teenagers today are selfish.
C、Jason can learn new skills by volunteering.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.It's really annoying when we are following the story in a movie online,and then it suddenly stops and loads (载入.again.But don't be angry.The problem may be s(81)olved in the near future.
On March 14,Premier (总理.Li Keqiang said the government should improve Internet services.Only one day later,the Ministry of Industry and Information Technology (工信部)r(82)eplied/responded   that they would take action to speed up the Internet and lower fees.
Terrible Internet speeds have given many regular Internet users a headache in China.According to a recent s(83)urvey  that was made by Sina (新浪网),66percent of people were not satisfied with China's Internet.
China's Internet connection speed is slower than that in many other countries.The average Internet speed in China was 4.25megabits (兆位).per second (Mbps.in late 2014.South Korea had the fastest speed.It was 25.3Mbps.People can download a 1GB movie within 6minutes in South Korea,b(84)ut in China it would take half an hour.
But sadly,the p(85)ricefor the snail-speed Internet is not low in China.The Sina poll (投票.shows that nearly 70percent of people spent 50-200yuan a month on broadband (宽带).Internet services.
To improve Internet services,the key is to build more fiber networks (光纤网络).Through hair-thin glass fibers,we can send text,music,pictures and video globally in l(86)ess  than a second.we also need to have more operators (运营商)b(87)esides  China Telecom and China Unicom to encourage competition and thus lower the fees,said The Beijing News.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.You should be careful enough whilecrossing (across) the street.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

19.He is not in the office.Shall I take a message?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Grandma Li isalone(without any other people),but she never feels lonely.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Nicotine is a drug(药) that gets one into the ______________ of smoking.(  )
A.habitB.customC.harmD.rule

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.In ten years'time,Shanghai will be one of the________ cities in the world.(  )
A.bigB.biggerC.biggestD.biger

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.This is        interesting book.It's my brother's.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

同步练习册答案