精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.
AHow much money do you spend every week?Write it down on your notebook.Then you will know how to manage your money.It's best to plan to spend money buying useful things.So you can put your money into good use.Don't spend money on useless things if possible.
BPerhaps you like having delicious foods outside with your friends or family.Invite your friends over to your house instead of going out to a restaurant.You can enjoy home-made foods and play games together.It's an excellent way to have fun,but at a lower cost.
CTry to save most of your pocket money(零用钱).Some people don't mind their pocket money.That is wrong.If you save just 5 yuan a week,you can have lots of money over time.Once in a while,you can put the money in a bank.With the pocket money you save,you can do lots of meaningful things.
DInstead of buying tea or coffee with a meal,drink water.It is widely known that water is the most popular drink in the world.It is good for your health.Drinking water makes you full of energy and it also saves money.
EWalking is a great way to get some exercise and save money.This is a lifestyle that costs nothing.You'd better choose to walk rather than drive as much as possible.Doing this,not only can you feel good about enjoying the fresh air,but you get to spend time exercising a lot.
请根据下面的小标题,从上面的描述中找出与其相匹配的选项.
61.Drink water moreD
62.Enjoy foods at homeB
63.Plan what you spendA
64.Walk rather than driveE
65.Save your pocket moneyC.

分析 信息匹配:多喝水;在家吃食物;计划消费;宁愿走也不开车;省钱.

解答 61-65 D B A E C
61题答案:D 考查细节理解题,根据文中多喝水可以与D 众所周知,水是世界上最受欢迎的饮料,它对你的健康有好处,饮用水让你充满活力,也节省金钱的搭配相近,故答案是D.
62题答案:B 考查细节理解题,根据文中的在家吃食物可知 B也许你喜欢和朋友或家人在外面吃美味的食物,邀请你的朋友到你家里去,而不是去餐馆,你可以享受自制的食物和一起玩游戏,这是一个很好的方式来获得乐趣,但以较低的成本.相近,故答案是B.
63题答案:A 考查细节理解题,根据文中的计划消费可知 A你每个星期花多少钱?把它写在你的笔记本上,然后你就会知道如何管理你的钱,最好是花钱买有用的东西,这样你就可以把你的钱用好.相近,故答案是A.
64题答案:E 考查细节理解题,根据文中的宁愿走也不开车可知E 散步是一种很好的锻炼和省钱的方法,这是一种不花钱的生活方式,你最好选择走路,而不是开车.这样做,不仅可以让你感觉到享受新鲜空气的乐趣,而且你还可以花很多时间锻炼身体.相近,故答案是E.
65题答案:C 考查细节理解题,根据文中的省钱可知C 尽量节省你的零花钱,有些人不在乎零用钱,这是错误的,如果你每周只存5元,你可以有很多钱随着时间的推移,有时你可以把钱放在银行里,用你节省的零花钱,你可以做很多有意义的事情.相近,故答案是C.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,需准确的翻译句子,抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.
A.know     B.favorite     C.letter      D.color        E.other
F.mine      G.banana      H.hers      I.schoolbag      J.shirt
21./'???(r)/E22./ma?n/F23./'k?l?(r)/D
24./'let?(r)/C25./? ?:(r)t/J26./'feiv?r?t/B_
27./'sku:lb?g/I28./h ?:(r)z/H29./n??/A_
30./b?'n?n?/G_

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Jack:Where is Mike?I haven't seen(见到) him for a long time.
Kate:He's ill in hospital.
Jack:Oh,dear.(71)What's wrong with him?
Kate:He has a bad cold.
Jack:(72)I am sorry to hear that.I hope he will feel better.
Kate:I hope so.
Jack:By the way,which hospital is he in?
Kate:The one near the park.
Jack:(73)How far is it?
Kate:It's about five kilometers away from here.
Jack:Can you go to see him with me tomorrow morning?
Kate:OK,I'd love to.How can we get there?
Kate:We can go there by bike.
Jack:(74)When and where shall we meet?
Kate:At 3;00pm.Let's meet outside our school gate.
Jack:OK.(75)See you.
Kate:See you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.下面是一封来自美国的邮件,内容是你们班同学去San Francisco旅游的相关须知,请你阅读邮件,然后将其中的要点分条列出,张贴在班级的告示栏中.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.You may open your electronic mail and find information about how to buy medicine,cheap airline tickets,books and,of course,computers and computer products(产品).But the use of electronic spam(垃圾邮件) to(72)sell products has become a major problem to many people as it makes computer (73)communication more difficult.
Many companies who want to send a lot of advertising may (74)use the services of a"spammer".A spammer is a (75)person or company that uses computers to send out millions of copies of the same sales information.Spammers find e-mail(76)addresses from websites,news groups and"chat rooms",where people send (77)messages to each other.Most spam is sent by companies that try to get you to buy their products.Some of these are (78)honest companies that offer good products for fair prices.These companies can offer their products for a(79)lower price than you might find in a store.(80)However,much of the spam on the Internet is sent by criminals trying to sell products that do not exist(存在) or offer things they will not (81)provide.They are only interested in stealing your money.One country in Africa has become famous for the criminals who try every known trick to cheat people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.A new report shows what life might be like in 100 years from now.Experts on space and architecture (建筑),and city planners gave their ideas on life in 2116.Twenty five years ago,we could not imagine how greatly the Internet would change our lives.Now the Internet has revolutionized the way we communicate and learn.They said the changes in the next century would be even more unbelievable.
The way we live,work and play will be totally different from today.There sill be many tall buildings,underwater cities,and holidays in space.People will work from home and have virtual (虚拟的)work meetings.People will have 3D printers to"print"everything they need at home,such as food,clothes and so on.There will also be less need for doctors.Our home health robot will tell us what the problem is and give us  treatment.We will also go into space for holidays and get resources that we have used up on Earth.Researchers interviewed 2,000 adults about the predictions.and most of them thought they were most likely to happen!

51.Who gave their ideas on life in 2116?A
A.Experts and city planners.
B.Teachers and workers.
C.Researchers and 2000 adults.
52.According to the passage,we could not imagine thatC 25 years ago.
A.there would be more need for doctors
B.we would make everything we need at home
C.the Internet would change our lives greatly
53.The underlined phrase"revolutionized"in the 1st paragraph means"B"
A.调整
B.交革 
C.引领
54.Which of the following is true about the changes in 2116?C
A.People will have to go to work from home as today.
B.People will need to go to the doctor as much as they do now.
C.There will be many tall buildings,underwater cities and holidays in space.
55.What is the best title of the passage?B
A.Why will changes happen in 2116?
B.What mighi life be like in 2116?
C.How to go into space for holidays?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Traveling is an exciting experience.It makes us feel pleased,and enjoy new wonders and new part of life that we've never known.A single holiday trip can give you the freedom and the chance to make changes that daily life does not allow.It matters little where you go on your holiday;it is all in what you make of it.Any travel can be interesting and attractive,and give you memories to last a lifetime.
Having those memories is truly what travels are all about.Many people say that a bit of planning and research before you leave can make sure of those long-lasting memories.But why not try something unexpected?In fact,The most unforgettable moments of a travel experience are the ones that you don't plan for.Yes,maybe you'll experience a bad meal in an unfamiliar place.But these experience will make sure you discover little-known shops or an open-air theater production that is only advertised in the local paper.
You'll find the enjoyable moments happening all around you:a wonderful sunset or a small child playing in the puddles(水洼) of a cobble(鹅卵石)road.The magic will truly be in the trip you take.Take time to go for a long walk for enjoyment when visiting a new place,which will allow you to listen,smell,and see the different culture and sights that your busy life may stop you from enjoying.
Simple things such as a leaf from a tree you sat under can keep the memories of your travel alive for years to come.Collect small things such as leaves,stones,or feathers,which can be turned into memorable worksof art when you get back home.

41.What can we learn from the passage?D
A.There is no need to choose where to go on holiday
B.Plans can make traveling become uninteresting.
C.Small things around you always looks simple
D.Traveling is a good way for people to understand life.
42.According to the writer,traveling is all aboutA.
A.having unforgettable experiences
B.having a healthy life
C.enjoying natural wonders of the world
D.visiting places of interest
43.If you want a most unforgettable travel experience,you couldD.
A.learn much about the new place
B.research into all the possible ways of traveling
C.find out as many local activities as possible
D.try something and unplanned
44.What is really magical in the trip?B
A.The beautiful local sights
B.The enjoyment around you
C.The different cultures and places 
D.The enjoyment from a long walk
45.What does the passage mainly tell us?C
A.Traveling can make you tired but happy.
B.Traveling should be unexpected.
C.Traveling is a wonderful experience.
D.Traveling may change your life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.现在请听一段对话,完成第9至第10小题.
9.Where are they talking?
A.At home.
B.At school.
C.In the street.
10.What should they do first?
A.Follow the teacher.
B.Wash the hands.
C.Listen and watch.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.这顿饭花了200元.
200yuanwas paid for the meal.

查看答案和解析>>

同步练习册答案