分析 文章大意::本文描述了一百年后的人类的生活情况:更多的高楼、水下城市、太空旅游、3D打印…,人类的生活会与现在大不一样,而且许多人相信这一切将会发生.
解答 51-55:ACBCB
51题答案:A 细节理解题.题意:就2116年的生活,谁发表了他们处观点?A.Experts and city planners.专家和城市设计员;B.Teachers and workers.老师和工人;C.Researchers and 2000 adults.研究员和2000名成年人.由短文开头的:Experts on space and architecture(建筑),and city planners gave their ideas on life in 2116.可知专家发表了有关太空和建筑的观点,城市规划者发表了有关生活方面的观点.故选A.
52题答案:C细节理解题. 由第二段的第二句:There will be many tall buildings,underwater cities,and holidays in space.可知 将会有许多高楼、水下城市及太空假期.本题选C.
53题答案:.B 词义猜测题.题意:第一段里有下划线的"revolutionized"的意思是什么?A.调整;B.变革;C.引领.句意:Now the Internet has revolutionized the way we communicate and learn.现在互联网revolutionize我们交流和学习的方式.可以推测出其含义是:改变,变革.故选B.
54题答案:C 细节题.根据第二段.There sill be many tall buildings,underwater cities,and holidays in space.可知 将会有许多高楼、水下城市及太空假期.故选择C.
55题答案:B 主旨大意题.题意:短文最好的标题是什么?A.Why will changes happen in 21162116年为什么会发生改变?B.What might life be like in 21162116年生活会是什么样子?C.How to go into space for holidays怎样进入太空度假?本文主要描绘了一百年后2116年的生活,故选B.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | always; seldom | B. | always; sometimes | ||
| C. | usually; often | D. | sometimes; never |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A | How much money do you spend every week?Write it down on your notebook.Then you will know how to manage your money.It's best to plan to spend money buying useful things.So you can put your money into good use.Don't spend money on useless things if possible. |
| B | Perhaps you like having delicious foods outside with your friends or family.Invite your friends over to your house instead of going out to a restaurant.You can enjoy home-made foods and play games together.It's an excellent way to have fun,but at a lower cost. |
| C | Try to save most of your pocket money(零用钱).Some people don't mind their pocket money.That is wrong.If you save just 5 yuan a week,you can have lots of money over time.Once in a while,you can put the money in a bank.With the pocket money you save,you can do lots of meaningful things. |
| D | Instead of buying tea or coffee with a meal,drink water.It is widely known that water is the most popular drink in the world.It is good for your health.Drinking water makes you full of energy and it also saves money. |
| E | Walking is a great way to get some exercise and save money.This is a lifestyle that costs nothing.You'd better choose to walk rather than drive as much as possible.Doing this,not only can you feel good about enjoying the fresh air,but you get to spend time exercising a lot. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com