精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.You need some bread and milk.But half an hour later,you leave the supermarket with a trolley(手推车) full of food.What games do supermarkets play to make us spend so much money?
The tricks usually start before you walk in.Outside the supermarket entrance,anybody who walks past can smell warm,fresh bread.That makes us hungry and ready to buy lots of food,not just bread.
Now you're inside and,of course,a small basket would be fine,but all they have are trolleys.And of course the problem with a trolley is that it looks sad and lonely with just one or two products inside.So we may fill it with something.In fact,supermarket trolleys are actually getting bigger so that we buy more.
Of course,many people shop in supermarkets because they think everything is cheaper than in other shops.So supermarkets offer very cheap prices on some things but then have higher prices for other products.One new trick is to put red stickers on products.Customers usually connect red stickers with lower prices so the red stickers is easy to be noticed,even when there is no reduction!Interestingly,this trick appears to work more with men than with women.
There is a story behind the position of everything in the supermarket.For example,customers often go only to buy milk.So they put it right at the back,forcing you to go past hundreds of shelves full of other products.The position of products on each shelf is also important.The most expensive products are usually at eye-level so you see these immediately.The exception is anything that children might like.These products are on lower shelves so that kids see them.
Apart from what you see and smell in a supermarket,what about what you listen to?In most supermarkets they have soft,slow music.It's so relaxing that you slow down and spend more time (and money) in the store.You also move more slowly when the supermarket is busy.Experts suggest it's better to shop when it's quieter,on a Monday or a Tuesday for example.And be careful with queues at the checkouts.These are sometimes deliberate(故意),to make you buy something from the checkout shelves while you wait.
So,next time you go into your local supermarket,remember these tricks and see if you can come with just the things you went for.

25.Smells from bread in the supermarketA.
A.make you feel hungry and buy more food
B.draw your attention to bread only
C.make you buy less bread than you need
D.force you to leave the supermarket
26.Supermarkets don't provide baskets becauseB.
A.supermarkets don't usually have many
B.baskets are too small to hold many products
C.it's easy to go shopping with trolleys
D.a trolley can hold one or two products inside
27.According to the passage,supermarkets put red stickers on products toD.
A.make them look more beautiful
B.make them different from cheaper ones
C.make people think the stickers are for men
D.make people think they could save money
28.According to the passage,toys for children are usually placedC.
A.on higher shelves
B.on each shelf
C.on lower shelves
D.on the back shelves
29.It can be learned from Paragraph 6that supermarkets usuallyD.
A.stop people lining up at the checkouts
B.close on Monday morning
C.play loud and noisy music inside
D.make customers feel relaxed
30.The passage is mainly aboutA.
A.several ways supermarkets use to sell more products
B.some advice when people go shopping on the street
C.several rules that every business should follow
D.some advertisements that make people buy more.

分析 文章大意:主要介绍了超市通过手推车,贴红色的标签,把贵重的物品摆在明面,放舒缓的音乐等让你多购物,并提出一些建议何时去购物等.

解答 25-30:ABDCDA
25题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第二段That makes us hungry and ready to buy lots of food,not just bread可知 这让我们饿了,准备买很多食物,而不仅仅是面包,故答案是A.
26题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第三段In fact,supermarket trolleys are actually getting bigger so that we buy more.可知事实上,超市手推车实际上是越来越大,所以我们买的更多.反之篮子太小了,装不了多少东西,故答案是B.
27题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第四段Customers usually connect red stickers with lower prices 顾客通常用较低的价格连接红色贴纸,故答案是D.
28题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第五段The exception is anything that children might like.These products are on lower shelves so that kids see them.可知 这些产品在较低的货架上,孩子们看到他们,故答案是C.
29题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第六段In most supermarkets they have soft,slow music.It's so relaxing that you slow down and spend more time (and money) in the store在大多数超市里,他们有轻柔的慢音乐,让你放慢脚步,在商店里花更多的时间和金钱可知 让你放松,故答案是D.
30题答案:A 考查细节理解题,根据文章第一段:You need some bread and milk.But half an hour later,you leave the supermarket with a trolley  full of food.What games do supermarkets play to make us spend so much money?你需要一些面包和牛奶,但是半小时后,你带着一辆装满食物的手推车离开超市,超市玩什么游戏让我们花那么多钱?及下文的描述,可知超市卖很多东西的方法,故答案是A.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Could I _______ your car?-Sorry,I _______ it to Wang Wei yesterday.(  )
A.borrow; lentB.lend; borrowed
C.borrow; borrowedD.lend; lent

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-His sister has          cough and he has        flu.
-I‘m sorry to hear that.(  )
A.a,aB.a,theC.the,a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.看音标,写单词
[?d'vaiz]advise.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.下面是一封来自美国的邮件,内容是你们班同学去San Francisco旅游的相关须知,请你阅读邮件,然后将其中的要点分条列出,张贴在班级的告示栏中.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.My best friend Michael is a 15-year-old boy.We are in the same class.He works very hard.He is never late for school and (71)他所有功课都学得好. He is always ready to help others.My math is very poor,so he often helps me with it after class.(72)His parents are both teachers and they are really busy,so he often helps do the housework at home.He is a little shorter but he is stronger than me.He likes playing football very much at school.We often play football together and he plays it well.(73)But I'm more interested in art.He gets on well with our classmates.Everyone in our class likes him.But now it's time to graduate and (74)我们即将离开学校. Michael and I are going to different high schools.In the future,he wants to be a policeman and I hope to be a musician.(75)We believe our friendship will be forever.

71.He does well in/is good at all his lessons/subjects/study
72.他的父母都是老师,工作很忙,所以他经常在家帮着做家务.
73.但我对艺术/美术更感兴趣.
74.we are going to leave our school.
75.我们相信我们的友谊将永存/天长地久.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.A new report shows what life might be like in 100 years from now.Experts on space and architecture (建筑),and city planners gave their ideas on life in 2116.Twenty five years ago,we could not imagine how greatly the Internet would change our lives.Now the Internet has revolutionized the way we communicate and learn.They said the changes in the next century would be even more unbelievable.
The way we live,work and play will be totally different from today.There sill be many tall buildings,underwater cities,and holidays in space.People will work from home and have virtual (虚拟的)work meetings.People will have 3D printers to"print"everything they need at home,such as food,clothes and so on.There will also be less need for doctors.Our home health robot will tell us what the problem is and give us  treatment.We will also go into space for holidays and get resources that we have used up on Earth.Researchers interviewed 2,000 adults about the predictions.and most of them thought they were most likely to happen!

51.Who gave their ideas on life in 2116?A
A.Experts and city planners.
B.Teachers and workers.
C.Researchers and 2000 adults.
52.According to the passage,we could not imagine thatC 25 years ago.
A.there would be more need for doctors
B.we would make everything we need at home
C.the Internet would change our lives greatly
53.The underlined phrase"revolutionized"in the 1st paragraph means"B"
A.调整
B.交革 
C.引领
54.Which of the following is true about the changes in 2116?C
A.People will have to go to work from home as today.
B.People will need to go to the doctor as much as they do now.
C.There will be many tall buildings,underwater cities and holidays in space.
55.What is the best title of the passage?B
A.Why will changes happen in 2116?
B.What mighi life be like in 2116?
C.How to go into space for holidays?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Ann likes ________,but she can't ________.(  )
A.draw,drawingB.drawing,drawingC.draw,drawingD.drawing,draw

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.他每天用半个小时洗碗.
It takes  him half an hourto do the dishes every day.

查看答案和解析>>

同步练习册答案