分析 文章大意:通过描写妈妈漂亮的桌子,作者是托物思人,以表达自己对母亲的怀念之情.
解答 32-35:CADC
32.C 细节题.根据第一段:I've loved my mother's desk since I was just tall enough to see above the top of it as mother sat doing letters.可知作者当时还是个小孩子,故选C.
33.A 细节题.由第二段But she lived"on the surface".和全文内容可知,作者的母亲表面上很冷漠,但心里充满了对作者的爱,正确答案是A.
34.D 细节题.根据第六段:…a photo of my father and a one-page letter,folded and refolded many times.一张我的父亲照片、一页信,折叠了许多次,可知她反复读这封信直到她去世.应选D.
35.C 主旨题.文章的开头I've loved my mother's desk…以及后面的第六段Now the present of her desk told,as she'd never been able to…可知作者是托物思人,以表达自己对母亲的怀念之情,所以最佳标题应是C.
点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源:2017届江苏仪征市九年级上期第二次英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
![]()
Many children use the Internet to get useful knowledge and information, and to relax in their free time. But some of them are not using it in a good way .Here are some rules to make sure you are safe and have fun on the Internet .
Make rules for Internet use with your parents .For example, when you can go on line, for how long and what activities you can go on line.
Don’t give your password (密码) to anyone else ,and never give out the following information ---your real name , home address ,age ,school ,phone number or other personal information.
Check with your parents before giving out a credit card (信用卡) number .
Never send a photo of yourself to someone in e-mail unless your parents say it’s OK.
Check with your parents before going into a chat room. Different chat rooms have different rules and attract different kinds of people .You and your parents will want to make sure it’s a right place for you.
Never agree to meet someone you met on the Internet without your parents’ permission ( 允许). Never meet anyone you met on line alone.
Always remember that people online may not be who they say they are. Treat everyone online as strangers.
If something you see or read online makes you uncomfortable, leave the site. Tell a parent or teacher right away.
Treat other people as you’d like to be treated. Never use bad language.
Remember –not everything you read on the Internet is true.
1. It’s good for children to_______ on the Internet.
A、give password to others
B、get useful knowledge and information
C、give out a credit card number
D、go into a chat room as they’d like to
2.What shouldn’t be done when you are on line?
A、Using bad language.
B、Sending messages and e-mails.
C、Leaving the site if you feel uncomfortable
D、Treating everyone online as strangers
3.If your parents don’t agree, never_______.
A、read anything on the Internet
B、relax in your free time
C、have a face-to-face meeting with anyone you met online
D、treat other people as you’d like to be treated
4.The best title for this passage is “_______”.
A、How to Use Computers
B、Surfing on the Internet
C、Information on the Internet
D、Internet Safety Rules
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Ben,15,Guangzhou,Guangdong I got through a hard time in Junior 2when my grades suddenly dropped(下降) a lot.I faced great pressure.In the following summer vacation,I worked hard by studying for 10hours a day.It was crazy,but when I became one of the top students again,I felt everything had been worthwhile(值得的). |
| Julie,15,Beijing |
| John,14,Hangzhou,Zhejiang |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com