精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Liu Keming is a student from the first middle school of Loudi.His parents have gone to work in Shanghai.Now he is living with his grandparents.Today is June the 2nd,2014.It is the Dragon Boat Festival.It’s 9:00a.m.and Liu Keming’s grandmother and his aunt are making zongzi.His grandfather and his uncle are watching the boat races on TV.The Chinese dragon boat race is held in Fuzhou this year.Hunan Yueyang team will do its best in the race.
It’s 11:30now.Liu Keming’s family are eating zongzi.Liu Keming misses his parents very much.He’s talking on the phone to them.His parents miss the family very much,too.They wish to eat the delicious zongzi with them.They say there’s“no place like home”.
After lunch the family go to the first bridge over the Lianshui River.There’s a boat race there.It is raining hard,but still there are many many people there.It is not easy to watch the boat races,but the family shout“Come on!Come on!”together with others.All of the people know the Dragon Boat Festival is in honor of Quyuan(纪念屈原).He is an ancient poet (古代诗人).He loved his country and died for his country.

61.What festival is it today?The Dragon Boat Festival
62.Do the family eat zongzi for lunch?Yes,they did.
63.Where is the Chinese dragon boat race held this year?In Fuzhou
64.Liu Keming’s parents miss the family very much in the festival,don’t they?Yes,they do
65.What is Quyuan?An ancient poet.

分析 本文主要讲述刘克明一家在端午节这一天的活动以及端午节的来历.刘克明的父母在上海工作,他和爷爷奶奶生活在一起,他想念爸爸妈妈,她的爸爸妈妈也想念他和其他的亲人.

解答 61.The Dragon Boat Festival.细节理解题.根据Today is June the 2nd,2014.It is the Dragon Boat Festival.可知当天是龙舟节.故答案为The Dragon Boat Festival.
62.Yes,they do.细节理解题.根据It’s 11:30 now.Liu Keming’s family are eating zongzi.可知这家人午饭吃的是粽子.故答案为Yes,they do.
63.In Fuzhou.细节理解题.根据The Chinese dragon boat race is held in Fuzhou this year可知今年的龙舟节在福州举行.故答案为In Fuzhou.
64.Yes,they do.根据His parents miss the family very much,too.描述,可知刘克明的父母非常想念他的家人,故答案为:Yes,they do.
65.An ancient poet.细节理解题.根据All of the people know the Dragon Boat Festival is in honor of Quyuan(纪念屈原).He is an ancient poet (古代诗人).描述,可知屈原是一个著名的古代诗人.故答案为:An ancient poet.

点评 解答此类题首先要通读全文,了解大意;然后根据每个问题的要求,到短文中寻找答案,此环节一定要认真仔细;最后再细读短文,认真校对.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.On February 25,2013,Li An,a Chinese director,won the best director again.It is his          time to win an"Oscar".(  )
A.firstB.threeC.twiceD.second

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.根据对话内容,在空白处写出恰当的句子,使对话意思连贯完整.所写句子应与所给的标点符号一致.(共5个句子,每句1分,满分5分)
A:Hi,Alice.Would you like to help save the environment?
B:I’d love to.But I don’t know how to do it.
A:First you can start by turning off the lights.
B:(76)Good idea.I’ll do it from now on.What’s next?
A:Well,(77)Can you ride a bike?
B:Yes,I can.I ride a bike to school every day.
A:So second,ride a bike or walk(78)Sometimes riding a bike or walking is faster than driving a car.The traffic is too heavy.
B:I think so.What else?
A:Third,you can save water.
B:(79)But how to do it?
A:That’s easy.Turn off the shower when you’re not using it.
B:You are an environmental protector.I’ll learn from you!Thanks a lot.
A:(80)You’rewelcome/Not at all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-       I answer this question in English?
-No,you        .You may answer it in Chinese.(  )
A.May; mustn'tB.Must; mustn'tC.Must; needn'tD.May; needn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Is Mr Brown driving here?
-I'm not sure.He ______ come by train.(  )
A.mayB.shallC.needD.must

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.He told the interviewer that he had run out of money to buy old bikes.(  )
A.put awayB.turned offC.taken outD.used up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Mayme Clayton collected books,magazines and letters written by African Americans.Her son,Avery Clayton,thought her collection was important.Unlike most books,these were rare and hard to find.They were written by writers who helped shape African American culture.
One book in the collection was written by Phillis Wheatley.Wheatley was a slave who wrote poetry.She was the first African American to publish (出版) a book.Wheatley herself signed (签名) the book in the Claytons’collection.No one else owns a copy signed by Phillis Wheatley.
By the time she passed away at age 83,Mrs.Clayton had more than 30,000books by or about black people.Her collection also includes papers about slaves,photographs,movies,sheet music,and personal letters by black leaders and artists.It is one of the biggest personal collections of African American history and culture in the United States.
Avery Clayton’s dream was to create a museum for his mother’s treasures.Scholars say that Mrs.Clayton’s collection is very important.Without her work,part of African American heritage (遗产) would have been lost.“We didn’t know these things existed,”says Sara Hadron of California’s Huntington Library.
The collections new home is likely to be in Culver City,California.Part of Avery Clayton’s dream is to share the cultural riches his mother collected with others.He especially wants kids to have a chance to see the collection.“At present African American culture is being explained by pop culture,”he says,“It’s important to offer a more complete picture.”
Mayme Clayton and Her Collection
Personal information●She liked (56)collecting books,magazines and letters written by African Americans.
●She (57)died when she was 83years old.
Her collection●Compared with other books,the books she collected couldn’t be found
(58)easily.
●The only copy written and (59)signed by Phillis Wheatley was in her
collection.
●She had a large collection,(60)including books,paper,photographs and
other things by black leaders and artists.
●Her collections is of great (61)importance to African American history and
culture.
Her(62)son’s dream●A (63)museum for the treasure would be created.
●He hopes to (64)share the culture riches collected by his mother with
more people,especially (65)kids.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.What a pity!Liu Xiang didn't win the_____hurdles(跨栏).(  )
A.110-meterB.110-metersC.110meter

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.More and more people have a low-C life and the air is getting much      than a few years ago.(  )
A.cleanB.cleanestC.cleanerD.the cleanest

查看答案和解析>>

同步练习册答案