分析 美国乡村音乐在全世界都很有名,比如约翰丹佛的歌,很多人喜欢在空闲时间听音乐,但是有些人却不知道它的起源.
乡村音乐起源于美国东部的阿巴拉契亚山脉的民间音乐.有人唱歌时弹吉他、拉小提琴.他们唱的是日常生活、爱情和他们的问题.所以,歌曲有点悲伤.
约翰丹佛是最受欢迎的乡村音乐歌手之一,他对中国人来说也很出名.对于约翰丹佛来说,音乐是一种语言,可以把全世界联系在一起.他说,音乐让人们团结在一起.他们通过音乐互相了解.人有不同的颜色,他们可能说不同的语言,但人们心灵和身体是一样的.他们都喜欢音乐,了解音乐.
约翰丹佛1997年去世,世界失去了一位伟人,但他的话和音乐仍将继续下去.
解答 56.答案:C.细节理解题.阅读短文第二段可以找到相关信息:They sing about everyday life,love and their problems.由此可以推断出:美国乡村音乐通常告诉有关爱情和问题方面的内容.故选:C.
57.答案:D.推理判断题.阅读短文第三段可以找到相关信息:He says music can bring people together.They will understand each other through music.People are different in color and they may speak different languages,but people are the same in mind and body.All of them love music and can understand music.(他说,音乐让人们团结在一起.他们通过音乐互相了解.人有不同的颜色,他们可能说不同的语言,但人们心灵和身体是一样的.他们都喜欢音乐,了解音乐.)由此可以推断出:音乐能让人们团结在一起,这就意味着"人们可以表达感情和更好地相互理解."故选:D.
58.答案:A.细节理解题.阅读短文第三段可以了解John Denver,从中可以找到相关信息:John Denver is one of the most popular country music singers.He is also quite famous to the Chinese.由此可以知道:约翰丹佛是美国乡村音乐歌手.故选:A.
59.答案:D.推理判断题.阅读短文第三段可以找到相关信息:He says music can bring people together.They will understand each other through music.People are different in color and they may speak different languages,but people are the same in mind and body.All of them love music and can understand music.(他说,音乐让人们团结在一起.他们通过音乐互相了解.人有不同的颜色,他们可能说不同的语言,但人们心灵和身体是一样的.他们都喜欢音乐,了解音乐.)由此可以推断出:不同国家的人们通过音乐可以相互了解.故选:D.
60.答案:B.细节理解题.阅读短文第一段可以找到相关信息:But still some people don't know where it began.答案A信息有误;The world lost a great man when John Denver died in 1997.But his words and music will still live on.答案B信息正确;Country music comes from folk music of the Appalachian Mountains in the east of America.答案C信息有误;So the songs are sometimes a little sad.答案D信息有误,故选:B.
点评 首先通读全文,了解文章大意,然后弄清题干意思,对照短文信息确定正确答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| A.People thought that something could be done about it. B.In 1860,one woman changed all that. C.Nightingale was sent to the batterfields to work as a nurse. D.They did not believe that women could help. E.She went to a hospital in Germany to study nursing. F.Her parents did not agree with her. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Part-time Cleaning Help Are you looking for a vacation job?Can you clean the house and cook?Then,I need you.The work is boring,but the pay is good.I need you from 2:00pm-5:00pm,Monday to Saturday.Please come to the cleaning center or call Mrs.Johnson at 544-9968. | |
| A Fitness Camp For Overweight Kids Are you too fat?Can you run as fast as your classmates?Have you failed your PE examination? Our fitness camp can help you lose weight and get fit again.Come and join us!Please call Nathan at 475-2300. | Next Wave Music Store After 10years of teaching the piano, David Smith has made his first CD! Come and meet him this weekend. Special presents for the first 50people. Time:Sat.7:00pm Call Marsha at 8732059. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | book | B. | suggestion | C. | message |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | a,the | B. | an,a | C. | a,/ | D. | an,the |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com