分析 文章大意:本文介绍了学校的校车.黄色的校车,2010年2月中国政府公布了校车的安全标准,在中国,如果有45个小孩在车上,应该有两个大人在车上,美国小孩大点的坐后面,年幼的坐在前面,通常在校车上听音乐、打手机或者睡觉.只有司机是大人校车在学生的每日生活中很重要是因为它能让孩子们安全,且能帮助环境.
解答 56题答案:Yellow.细节题:根据第一段:In Chongqing,there will be 3,000 new school buses on the street by the end of this year.These school buses look just like tlic American school buses:yellow with a big nose.可知重庆新的校车的颜色是黄色.故答案是Yellow.
57题答案:In February 2010.细节题:根据第二段:In February 2010,the Chinese government announced the first standards (标淮)for school bus safety.可知2010年2月中国政府公布了校车的安全标准.故答案是In February 2010.
58题答案:Two.细节题:根据第三段:In China,besides the bus driver,there should be an adult on the school bus to watch the students.可知在中国,如果有45个小孩在车上,应该有两个大人在车上. 故答案是 Two.
59题答案:They usually listen to music,talk on their phones or just sleep.细节题:根据第四段:They usually listen to music,talk on their phones or just sleep.The only adult on the bus is the driver.可知美国小孩通常在校车上听音乐、打手机或者睡觉.故答案是They usually listen to music,talk on their phones or just sleep.
60题答案:It can keep children safe and help the environment. 细节题:根据第五段:The school bus is important in students'everyday lives.It can keep children safe.Usually a child is much safer going to school by school bus than any other way.It can also help the environment.可知校车在学生的每日生活中很重要是因为它能让孩子们安全,且能帮助环境.故答案是It can keep children safe and help the environment.
点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 31.A.wish | B.mistake | C.noise | D.promise |
| 32.A.afraid | B.ready | C.happy | D.lazy |
| 33.A.travelled | B.regretted | C.changed | D.waited |
| 34.A.knocking | B.moving | C.aching | D.shaking |
| 35.A.miss | B.doubt | C.turn | D.fail |
| 36.A.hiding | B.voicing | C.choosing | D.guessing |
| 37.A.comfort | B.excuse | C.push | D.enjoy |
| 38.A.fast | B.hard | C.early | D.well |
| 39.A.answer | B.plan | C.letter | D.hope |
| 40.A.break | B.minute | C.chance | D.class. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A.A friend in need is a friend indeed. B.If winter comes,can spring be far behind? C.Follow your own course(路径),and let people talk. D.Give a man a fish and he will eat for a day.Teach a man to fish and he will eat for the rest of his life. E.Good painting is like good cooking; it can be tasted,but not explained. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com