精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Andrew Engel was puzzled.He was sitting in class,but had no idea what the other students were talking about.He had done his homework,paid attention to lectures,and taken notes,but nothing was familiar."Everyone is so much cleverer than I am,"he thought.It was a strange feeling,as he was always a good student in high school.
He felt even more puzzled a few days later.He got lost on his way to his favorite cinema.What's worse,he began having trouble finding the right words when speaking.He asked,"What's for dinner,Mom?"after he had just eaten.Poor Andrew,he was only 15!
His parents were worried and took Andrew to see a doctor.A brain scan(扫描) made it clear:Andrew had a malignant brain tumor(恶性脑肿瘤).It was pressing on the part of the brain that makes new memory.He should be operated on as soon as possible.Andrew was scared!
Doctors removed the tumor,but Andrew's memory was still poor.He was told he would probably never go back to school.Andrew was eager to enter a university,but it seemed that his dream wouldn't come true.
"Even though they told me this,I knew I wanted to go back to school,"Andrew said."I wanted to get my memory back."
Andrew began by auditing(旁听) an English class at a nearby school.In class,he took notes carefully and read his notes several times a day,then typed them again and again.He studied twelve hours a day,seven days a week.He worked ten times harder than other students.In 2007,at age 29,he graduated from a local university.Six months later,Andrew found a job.

61.Andrew's strange behavior(行为) including all the following exceptD.
A.having no idea what the other students were talking about
B.getting lost on his way to his favorite cinema
C.having trouble finding the right words when speaking
D.not knowing who he was
62.The underlined word"scared"in the third paragraph means"A".
A.very frightened                  
B.very excited
C.very surprised                   
D.very happy
63.The tumor in Andrew's brainC.
A.didn't damage his memory
B.didn't have to be removed
C.caused his forgetfulness
D.is still in his brain
64.Andrew studied very hard at the nearby school becauseA.
A.he wanted to realize his dream
B.he liked to stay with other students
C.he wanted to forget his illness
D.his parents wanted him to do so
65.Which of the following is the best title of the article?B
A.A man with an amazing brain
B.An unusual story of memory lost and found
C.How to improve your memory
D.Never lose your memory.

分析 文章大意:这篇短文主要描述了安德鲁因为恶性肿瘤造成记忆丧失,最后通过自己的努力,寻回了自己失去的记忆,实现梦想的故事.

解答 61-65:DACAB
61题答案:D 归纳推理题. 根据短文第一二段描述,可知安德鲁还没有忘记自己是谁.故选D.
62题答案:A 细节题.根据第三段上文Andrew had a malignant brain tumor.It was pressing on the part of the brain that makes new memory.He should be operated on as soon as possible,他应该尽快的接受手术.可知他很害怕.故选A,非常害怕的.
63题答案:C 细节题.根据第三段It was pressing on the part of the brain that makes new memory.描述,可知,压迫大脑一部分神经,使他健忘,选C.
64题答案:A 归纳题.根据短文最后两段描述,可知安德鲁努力学习就是为了实现自己的梦想,找回自己失去的记忆.故选A.
65题答案:B 主旨题.这篇短文主要描述了安德鲁因为恶性肿瘤造成记忆丧失,最后通过自己的努力,寻回了自己失去的记忆,实现梦想的故事.故选B.一个记忆失而复得的不平常的故事.

点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.When we talk about stars,especially women stars,it seems that they are always young,pretty ana own charming body shapes.But recently a Britain's Got Talent (英国达人)star Susan Boyle has changed our views absolutely.
Simon Co well,one of the judges of the talent show spoke of his shock over Ms Boyle's voice."This lady came up,and I'm thinking,‘This will take five seconds and I can go to have a cup of tea.That changed when she began to sing I Dreamed a Dream from Les Miserables.She knew we were going to have that reaction and just to see that look of satisfaction on her face midway through-it was one of my favorite moments,"Cowell said.
The performance was posted on line and before long,the 47-year-old Scottish woman has been famous all over the world.
Speaking from her home in Scotland,Ms Boyle said that she hasn't thought of changing her appearance.She said that her friend helped her with make-up."I mean,that's hardly a makeover,"she added.
Ms Boyle also spoke of the reason she first began to explore her vocal talents,"I was kind of slow at school,so getting something like singing was a good way of hiding behind that and thus it built my confidence."

44.Susan Boyle isD.
A.a judge
B.a reporter
C.a beautiful lady     
D.a Scottish woman
45.Susan Boyle had a look of satisfaction on her face when she was singing becauseA
A.she was confident of her singing
B.she was satisfied with the judges
C.she was pretty and in good shape
D.she sang the song I Dreamed a Dream from Les Miserables
46.According to the passage,which is NOT trueC?
A.It was the vocal talents that built Susan's confidence.
B.Susan Boyle was not good at her lessons when at school.
C.Susan Boyle became famous because of her appearance.
D.Simon Cowell didn't think Susan Boyle a good singer at the first sight.
47.What can we learn from Susan Boyle's successC?
A.It's never too old to learn.
B.It's easier to succeed at the age of 47.
C.If you have a dream,try to make it come true!
D.If you are not able to study well,to be a singer instead.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.Who is the greatest teacher in Chinese history?Many people would say:
Confucius(孔子).
September 28 is his birthday.(75)Che was born over 2,000
years ago,people still remember him on this day.
Confucius lived in the Kingdom of Lu,part of today's Shangdong province.He lived during the Spring and Autumn Period.His childhood was sad.His father died when he was only 3and he had to work to help his mother.But young Confucius didn't give up on studying.He visited many famous teachers and learned music,history,poetry and sports.
Later,he became a teacher and started the first (76)Aschool in Chinese history.At that time only children from rich families could go to school,but Confucius believed(77)Dshould go to school if they wanted to learn.He had about 3,000students in his lifetime.
Today,people still follow Confucius'(78)B.He told us that each person has something worthy to learn and teach."When I am with three people,one of them must be better than me in some areas.I select their good qualities and follow them.I take their bad qualities and change them in myself."
He also taught us that thinking is very important in study."All study but no thinking makes people puzzled.All thinking but no study makes people(79)B."
Confucius is not only a great teacher,but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society.His most important teachings are about kindness and good manners."A kind person should (80)C others.Be strict with yourself,but be kind to others."he said.

75.A.BecauseB.AfterC.AlthoughD.Since
76.A.publicB.privateC.popularD.primary
77.A.anyoneB.someoneC.no oneD.everyone
78.A.messagesB.thoughtsC.waysD.news
79.A.hardworkingB.lazyC.proudD.polite
80.A.learn fromB.get on withC.care forD.worry about.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.
many   me    sleep    surprise   office
Colin lost his wallet a month ago.Colin didn't know how he lost it while travelling by train.He fell (81)asleep on the train.He didn't realize it until he was getting into a car in Geneva.He reported it to the local police.
A few days ago,he got an e-mail from a police (82)office in the tiny Swiss (瑞士的) mountain down of Chur.Someone found the wallet on the floor of a shopping center in Chur and handed it to the police.It took (83)more than four hours by train from Geneva to Chur to it.
After a quick search online,the police sent Colin an e-mail.Colin was very (84)surprised.He said,"I'm not sure if it is (85)mine.Everything is intact (原封不动的) and it was found in a shopping center.That's a big surprise."Colin said the wallet was a gift from his wife.After a few days,it is still in good condition.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.My parents and I ________ to the party.(  )
A.inviteB.invitedC.were invitedD.was invited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Ask any student which subject he or she hates most.9out of 10students will answer"math".No matter which country you visit,no matter which grade you are in,you may not learnart,geography,chemistry or Chinese,but you always learn math.Why is this so?How come so many students hate math,and yet cannot avoid learning it in school?
Jenny Sanders,a high school student in California,asks,"What good do we get from learning math?We can use computers to compute numbers,and we can use computers to store information.I think learning math at school is a waste of time."
However,there is much more to math than just learning to add and subtract (减) numbers.In fact,math is not so much about calculation (计算) as it is about learning to think logically (逻辑地) and solving problems.Of course,Jenny was right that we can use computers to do calculations,but how would we even know how to use the computer if we can't think logically?In short,computers are only tools when solving problems.
For example,imagine you are a cook and must serve dinner to 100guests.How should you divide your resources so that you can get the job done most efficiently (高效地)?In situations like this,the ability to think logically will get you to a reasonable answer and solve your problem.

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内.
61.According to the passage,which subject do students always learn in different grades at school?B
A.Chinese.
B.Math.
C.Geography.
D.Art.
62.What does Jenny Sanders think of learning math?C
A.Interesting.
B.Boring.
C.Useless.
D.Difficult.
63.Which of the following is TURE according to the passage?A
A. 90%of the students hate learning math.
B.Students can learn math well with computers.
C.Math can do calculations and store information.
D.Math helps students learn all the other subjects well.
64.What does the underlined word"resources"mean in the passage?D
A.科目          
B.效率            
C.信息           
D.资源
65.What does the writer want to tell us?C
A.Math is just learning to add and subtract numbers.
B.Math can be good for both our body and our mind.
C.Math helps us think logically and solve problems.
D.Math can help students find a good job in the future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

13.How do you get to school every day?By bike,bus or car?In Chongqing,there will be 3,000new school buses on the street by the end of this year.These school buses look just like the American school buses:yellow with a big nose.
In February 2010,the Chinese government announced the first standards (标准) for school bus safety.Since then,more yellow school buses can be seen on the street.
In China,besides the bus driver,there should be an adult on the school bus to watch the students.If there are more than 40students,two adults are needed.The students usually rest or read books on the school bus.
In America,yellow school buses are very popular.There are about 480,000school buses in the country.The older kids sit in the back of the bus.The younger kids sit in the front.They usually listen to music,talk on their phones or just sleep.The only adult on the bus is the driver.
The school bus is important in students'everyday lives.It can keep children safe.Usually a child is much safer going to school by school bus than any other way.It can also help the environment.A school bus saves a lot of gas (汽油) because it can carry a lot of people.

56.What color are the new school buses in Chongqing?Yellow
57.When did the Chinese government announce the first standards for school bus safety?
In February 2010
58.How many adults are needed on a Chinese school bus if 45kids are on it besides the driver?Two
59.What do American kids usually do on their school buses?They usually listen to music,talk on their phones or just sleep
60.Why is the school bus important in students'everyday lives?It can keep children safe and help the environment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Hi,Bob.Why don't you take your mobile phone?
-Oh,students________ not to use them in school now.(  )
A.are askedB.askC.are asking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.China is        the Great wall(  )
A.known asB.know forC.know asD.known for

查看答案和解析>>

同步练习册答案