精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.In an English class,the students work hard at their lessons.Their teacher is very happy.She sings some nice songs with them,and she goes to the blackboard and writes"S-M-I-L-E-S"on it."This is the longest word in English,"she says to the class.A girl stands up and says,"It  has only six letters(字母)!Why is it the longest word  in English?"the teacher smiles and says,"because(因为) there is a‘mile'(英里) between the first letter and the last."

81.The teacher isC teacher.
A.a Chinese    
B.a math    
C.an English
82.The teacher writesA on the blackboard.
A.Six letters     
B.a letter   
C.six  words
83.The girl thinks the word isB.
A.long        
B.not long    
C.easy
84.The teacher thinks"smiles"isB word in English.
A.a long     
B.the longest   
C.a longer
85.why does the teacher say"smiles"is the longest word in English?C
A.It has 6letters.
B.Everyone likes"smile".
C.There is a"mile"between the first letter and the last.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要介绍一节英语课,学生们努力学习,老师很高兴,她在黑板上写了"smiles",然后对学生说"这是英语中最长的单词",一个小女孩问"它只有六个字母为什么是最长的?"老师说,因为有一个mile(英里)在第一个和最后一个字母之间.

解答 81.答案:C.细节理解题.根据第一句In an English class在一节英语课上,可知是英语老师,选C.
82.答案:A.细节理解题.根据第一行最后一句and she goes to the blackboard and writes"S-M-I-L-E-S"on it.她走到黑板前,在黑板上写了"S-M-I-L-E-S",可知,是六个字母,选A.
83.答案:B.细节理解题.根据第二行A girl stands up and says,"It  has only six letters(字母)!Why is it the longest word  in English?一个女孩站起来说:"它只有六个字母!为什么它是英语中最长的单词?"可知,小女孩认为smiles不是最长的单词.选B.
84.答案:B.细节理解题.根据第二行第一句This is the longest word in English这是英语中最长的一个单词.可知,应该是最长的,选B.
85.答案:C.细节理解题.根据最后一句the teacher smiles and says,"because(因为) there is a‘mile'(英里) between the first letter and the last."老师说,因为有一个mile(英里)在第一个和最后一个字母之间.可知,选C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Beethoven (贝多芬) was never afraid to show his feelings.Once when he was playing at a rich man's house,one of the listeners,a man of good family,was talking to a girl.He liked girls more than music,and he didn't stop talking when Beethoven started to play.The voice was not a quiet one,and Beethoven could hear well in those days.The music stopped in the middle and Beethoven stood up."I don't play for animals of this kind!"he cried."No!Not for animals!"Then he walked out.
选择符合以上短文的正确答案.
1.Beethoven was aB.
A.painter 
B.musician 
C.chemist 
D.singer
2.The listener wasB.
A.from a poor family 
B.rich
C.an old man     
D.a child
3.One of the listenersC when Beethoven started to play.
A.listened carefully   
B.stopped talking
C.still talked to a girl 
D.sang loudly
4.This listenerD.
A.didn't like music
B.liked both girls and music
C.liked music more than girls
D.was more interested in girls than in music
5.BeethovenB after he heard their talking.
A.went on playing 
B.stood up and left
C.was happy    
D.talked with them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.When US student Olivia Priedeman,17,woke up one morning,she thought she had had a dream about making plan with a friend.
But it wasn't a dream.Her phone showed that during the night,Prideman had read a text message from her friend.
She did it while she was fast asleep.
Reading and sending text messages while asleep-called"sleep texting"-is an unusual sleep behaviour,similar to sleepwalking.It's also a growing concern(关心的事) among doctors:young people can't live without their cell phones.
Research shows one in three teenagers sends more than 100text messages a day.And at least four out of five teenagers said they sleep with their phone on or near their bed.
Elizabeth Dowdell,a professor at Villanova University in Pennsylvania,has studied sleeping texting.She said that having a phone nearby all night is a big part of the problem.
Andrew Stiehm,a sleep medicine expert with Allina Health in Minnesota,explains how sleep texting happens this way.It's possible for the part of the brain that controls motor skills (动作技能) to wake up,while the part of the brain that controls memory and judgment(判断) may be still asleep.That's why some people can perform basic movements---such as walking,talking,texting or even driving-while they're sleeping.
Some of Dowdell's students said that they're troubled by their nighttime texting behavior.But because sleep texting is unconscious(无意识的),it's a difficult habit to break.Dowdell said she knows of some students who wear socks on their hands to keep themselves from texting.
Marjorie Hogan,a doctor at Hennepin County Medical Center in Minneapolis,Minnesota,suggests keeping all electronic devices(电子设备) outside the bedroom at certain times.
42.What happened to Olivia Priedeman?D
A.She sleepwalked to a friend's house.
B.She dreamed of making plans with a friend.
C.She phoned one of her friends during the night.
D.She read a text message from her friend while asleep.
43.How does sleep texting happen?B
A.Some parts of the body are out of control during sleep.
B.The brain part in control of motor skills wakes up during sleep.
C.The brain part in control of judgment stays awake during sleep.
D.The brain part in control of memory becomes unconscious during sleep.
44.What does doctor Hogan suggest people who sleep text do?C
A.Stop texting during the daytime.
B.Take some medicine to control the behavior.
C.Keep their phones out of their bedrooms while they sleep.
D.Wear socks on their hands to stop themselves from texting.
45.Which of the following statements about sleep texting is TRUE?A
A.Sleep texting can reduce the quality of one's sleep.
B.It's easy to give up a sleep texting habit.
C.Sleep texting does more harm to one's health than sleepwalking.
D.One in three teenagers has a sleep texting habit.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.①"I will think of it."It is easy to say this,but do you know what great things have come from thinking?Though we can not see,or hear,or feel our thoughts,they have great power (力量)!
②Isaac Newton was seated in his garden on a summer evening when he saw an apple fall from a tree.He began to think,and tried to find out why the apple fell.Then he discovered how the earth,sun,moon,and stars are kept in their places.
③James Ferguson once saw the inside of his father's watch,and he wondered,"Why should I not make a watch?"This set him thinking and it led to a wooden clock which kept good time.
④Walt Disney,the famous American film-maker,was often thinking of new ideas.One day,when he was in a meeting,he suddenly stopped talking,deep in thought.He looked and looked at a place high up in the room.This continued for a long time,end then he got an idea for a new cartoon.
⑤Ideas come at any time,end the important thing is to think.When you meet with any difficulty,don't lose heart.Try to think of it before asking someone to help you.Think and by thinking you will learn how to think creatively.

48.Newton wanted to find outB.
A.when the apple hit him        
B.why the apple fell
C.who made the apple fall      
D.where the apple fell
49.Walt Disney wasC  when he got an idea for a new cartoon.
A.making a film                    
B.telling a story
C.having a meeting        
D.sitting in a garden
50.From the passage we can learn thatD.
A.we should always ask others for help      
B.everyone of us likes thinking
C.it is easy to see and hear our thoughts     
D.thinking helps to get new ideas
51.Which of the following shows the structure (结构) of the passage?A
(①=Paragraph 1,②=Paragraph 2,…)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Little Peter is a boy of nine.He began to go to school the year before last and now he's in Grade Three.He lives not far from the school but he is often late for class.He likes watching TV in the evening and goes to bed late,so he can't get up on time in the morning.
This term,Mrs.Black,Peter's aunt,works in Peter's school.She teaches Grade Three math.She's strict with Peter and often tells the boy to obey the school rules and come to school on time.Yesterday morning Peter got up late.When he hurried to school,it was half past eight.His aunt was waiting for him at the school gate.
"You're ten minutes late for the first class,Peter,"Mrs.Black said angrily.
"Why are you often late for class?"
"Every time I get to the street corner,I see a guidepost(路标).It says:
‘SCHOOL---GO SLOW!'"

66.Peter is at school forC.
A.one and a half years                 
B.two years
C.more than two years                 
D.more than three years
67.Peter is often late for school becauseD.
A.he likes playing very much         
B.he goes to school slowly
C.he can't sleep well at night         
D.he can't get up on time in the morning
68.Mrs.Black is aB.
A.worker           
B.teacher        
C.farmer       
D.policewoman
69.The first class begins atC.
A.ten to eight       
B.eight          
C.eight-twenty   
D.ten past eight
70.The guidepost is forA.
A.drivers          
B.Peter          
C.workers       
D.teachers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Hi,everybody.My name is Alice.I have worked as an airhostess for China Eastern Airlines (东方航空公司) for five years.I have some useful tips for you on taking flights.
All passengers must arrive at the airport two hours before the departure time.So you have enough time to check everything.Don't forget to take your passport,air ticket and your suitcases with you.
Have you got your boarding card yet?You must get it as soon as you arrive at the airport.Have you checked your suitcases and put name tags on them?If the suitcases are too heavy to carry,you can find a trolley.Have you exchanged (兑换) a small amount of US dollars?If not,there are several banks at the airport.
You can also have a meal at a restaurant before boarding.When you want to go upstairs,you can take the escalator.
If you have any questions,you can come and ask me.We hope you have a pleasant flight!

66.Alice has worked asD for China Eastern Airlines for five years.
A.a pilot
B.a secretary
C.a clerk
D.an airhostess
67.All passengers must arrive at the airportB.
A.one hour before the departure time
B.two hours before the departure time
C.three hours before the departure time
D.four hours before the departure time
68.Remember to take yourAto the airport.
A.passport,air ticket and suitcases
B.passport,T-shirts and several silk scarves
C.air ticket,T-shirts and several silk scarves
D.passport,air ticket and T-shirts
69.You can go upstairs at the airportC.
A.by train
B.by bus
C.by escalator
D.by taxi
70.This short passage tells usD.
A.a lot of signs at the airport
B.a business trip to the USA
C.the timetable at the airport
D.some useful tips on taking flights.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

6.第三节:听下面一段独白,然后从A、B、C三个选项中选择正确的选项,完成下面的信息记录表.独白读两遍.
Study English in America
CountryTina comes from(11)略.
Weekend ActivityTina (12)略on Sundays.
LocationTina's host family is in a (13)略area.
TV ProgramTina always watch(14)略in the evening.
Study TimeStay for(15)略and study English as Tina does!
11.A.ChinaB.JapanC.India
12.A.visits famous placesB.studies in the libraryC.goes shopping
13.A.busyB.quietC.convenient
14.A.pet showsB.talk showsC.sports shows
15.A.two weeksB.two monthsC.two years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.听第三段对话,回答第12-14小题.
12.What does the man want to buy for his mother?
A.A shirt.
B.A dress.
C.A scarf
13.What co1or does the man's mother like best?
A.Blue.
B.Purple.
C.Red.
14.How much does the man pay?
A.200 yuan.
B.100 yuan.
C.50 yuan.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.听一篇短文,完成信息记录表中13~15小题.
When they were young They often went(13)
略together.They shared problems and secrets with each other.
 Later May went to Huangshan City to(14)
略.Lily became a (15)
略 
 Last yearMay found Lily through a website.
13.A.shoppingB.swimmingC.boating
14.A.go to collegeB.stay with her familyC.get a job
15.A.workerB.doctorC.teacher.

查看答案和解析>>

同步练习册答案