精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Hi,everybody.My name is Alice.I have worked as an airhostess for China Eastern Airlines (东方航空公司) for five years.I have some useful tips for you on taking flights.
All passengers must arrive at the airport two hours before the departure time.So you have enough time to check everything.Don't forget to take your passport,air ticket and your suitcases with you.
Have you got your boarding card yet?You must get it as soon as you arrive at the airport.Have you checked your suitcases and put name tags on them?If the suitcases are too heavy to carry,you can find a trolley.Have you exchanged (兑换) a small amount of US dollars?If not,there are several banks at the airport.
You can also have a meal at a restaurant before boarding.When you want to go upstairs,you can take the escalator.
If you have any questions,you can come and ask me.We hope you have a pleasant flight!

66.Alice has worked asD for China Eastern Airlines for five years.
A.a pilot
B.a secretary
C.a clerk
D.an airhostess
67.All passengers must arrive at the airportB.
A.one hour before the departure time
B.two hours before the departure time
C.three hours before the departure time
D.four hours before the departure time
68.Remember to take yourAto the airport.
A.passport,air ticket and suitcases
B.passport,T-shirts and several silk scarves
C.air ticket,T-shirts and several silk scarves
D.passport,air ticket and T-shirts
69.You can go upstairs at the airportC.
A.by train
B.by bus
C.by escalator
D.by taxi
70.This short passage tells usD.
A.a lot of signs at the airport
B.a business trip to the USA
C.the timetable at the airport
D.some useful tips on taking flights.

分析 文章大意:这是一篇说明文,主要介绍来自东方航空公司的空姐爱丽丝,给出的一些乘飞机前的建议.比如最好提前2小时到达机场.检查你的护照,机票和手提箱.在机场附近的银行兑换一些美元,可以在机场餐厅吃饭,坐自动扶梯上楼.如果有什么问题,可以询问她.最后祝大家旅行愉快.

解答 66.答案:D.细节理解题.根据第一行I have worked as an airhostess for China Eastern Airlines (东方航空公司) for five years.我已经做了五年的中国东方航空公司空姐.可知,工作是空姐,选D.
67.答案:B.细节理解题.根据第二段第一句All passengers must arrive at the airport two hours before the departure time.所有旅客必须在起飞前两小时到达机场.可知,必须在起飞前两小时到机场.选B.
68.答案:A.细节理解题.根据第二段最后一句Don't forget to take your passport,air ticket and your suitcases with you.别忘了带上你的护照、机票和手提箱.可知,选A.
69.答案:C.细节理解题.根据倒数第二行When you want to go upstairs,you can take the escalator.当你想上楼时,你可以乘自动扶梯.可知,乘自动扶梯.选C.
70.答案:D.细节理解题.根据第一段最后一句I have some useful tips for you on taking flights. 我给你一些实用的飞行建议.可知,短文主要告诉我们"乘飞机的一些有用的建议.",选D.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Mr.White works in a park.He can't hear or speak.He looks after the chairs in the park.
Some chairs in the park look very old.Mr.White wants to paint (刷漆) them.It is cloudy today.There are few people in the park,so Mr.White starts to paint a chair.After he paints it,he goes back to his office and brings a card with"WET PAINT"on it.He wants to put the card near the chair.He takes the card and walks to the chair.
Dave is taking a walk in the park.He feels a little tired (疲倦的).He wants to sit on a chair.He sees the chair.He is walking to it,too.
Mr.White finds someone behind him walking to the same chair.He walks quickly.When Dave sees this,he begins to run.Mr.White begins to run,too.Dave runs faster than (比…更快)Mr.White and he sits on the chair.He does not know the paint is wet.Mr.White is not happy to see him sitting on the chair.He shows Dave the card.Dave feels very embarrassed (尴尬的).
46.Mr.White's job is toD.
A.clean the park  
B.grow trees
C.help people in the park  
D.look after the chairs in the park
47.Mr.White paints a chair on aBday.
A.sunny  
B.cloudy  
C.rainy   
D.snowy
48.Mr.White goes to his office toDafter he paints the chair.
A.drink  
B.Sleep   
C.eat something   
D.bring a card
49.What's Dave doing in the park?A
A.Taking a walk.
B.Painting a tree.
C.Looking for his friends.
D.Waiting for Mr.White.
50.From the passage,we can learnA.
A.Dave's clothes get wet paint at last  
B.there are many people in the park
C.Dave feels hungry when he walks in the park
D.Mr.White doesn't talk to Dave because he doesn't know him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Mr.Grey was the manager of a small office in London.He lived in the country,and went to work by train.He liked walking from the station to his office if it wasn't raining,because it gave him some exercise.
One morning he was walking along the street when a stranger stopped him and said to him,"You may not remember me,sir,but seven years ago I came to London without any money in my pockets.I stopped you in this street and asked you to lend me some money and you lent me£5,because you said you were always ready to take a chance (机会) to give a man a start on the way to success."
Mr.Grey thought for a few minutes and then said,"Yes,I remember you.Go on with your story!"
"Well,"answered the stranger,"Would you like to take another chance?"
4.Mr.Grey liked walking to his office becauseD.
A.he couldn't pay for the buses 
B.he wanted to save money
C.he wanted to lose weight
D.he could do some exercise on the way
5.Mr.Grey was always ready to lend money to a stranger toA.
A.help him on the way to success
B.give himself a start in life
C.make him rich
 D.get more money
6.By saying"Would you like to take another chance?",the strangerB.
A.wanted to return Mr.Grey the money 
B.asked Mr.Grey for money again
C.told Mr.Grey that he had success at last 
D.would like to make friends with him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.This is Jack.He is twelve.He is from England.He is a student.He has a good friend.His name is Jim.Jim is thirteen.He is from the USA.Jim is short,but Jack is tall.They are in the same school,but they are in different grades.Jack is in Class Three.Jim is in Class Three,too.They go to school (上学) at seven in the morning and go home (回家) at six in the afternoon.

51.Jack and Jim areD.
A.classmates   
B.from the USA
C.teacher and student   
D.friends
52.Jack and Jim are inB.
A.the same grade 
B.different grades
C.different schools   
D.the same class
53.Jim is inC.
A.Class 1   
B.Class 2   
C.Class 3  
D.Class 4
54.They go to school atBin the morning.
A.6:00  
B.7:00   
C.7:30   
D.8:00
55.Jack isA.
A.tall 
B.short   
C.strong
D.big.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.In an English class,the students work hard at their lessons.Their teacher is very happy.She sings some nice songs with them,and she goes to the blackboard and writes"S-M-I-L-E-S"on it."This is the longest word in English,"she says to the class.A girl stands up and says,"It  has only six letters(字母)!Why is it the longest word  in English?"the teacher smiles and says,"because(因为) there is a‘mile'(英里) between the first letter and the last."

81.The teacher isC teacher.
A.a Chinese    
B.a math    
C.an English
82.The teacher writesA on the blackboard.
A.Six letters     
B.a letter   
C.six  words
83.The girl thinks the word isB.
A.long        
B.not long    
C.easy
84.The teacher thinks"smiles"isB word in English.
A.a long     
B.the longest   
C.a longer
85.why does the teacher say"smiles"is the longest word in English?C
A.It has 6letters.
B.Everyone likes"smile".
C.There is a"mile"between the first letter and the last.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.It is Saturday.The Browns are at home.Mrs Brown are in the kitchen.She is making apple pies.The pies she makes are very delicious.Do you want to have a taste?Mr Brown isn't in the living room.He is outside.He is washing his car.The car is new and very beautiful.So he looks after it very well.Jim is in the garden.He is playing football with some other boys.Where is his sister,Sue?She's in the bedroom with her friend,Ann.They are watching the Animal World.
26.There areB people in Mr Brown's family.
A.six  
B.four  
C.two
27.Mrs Brown isA
A.making the apple pies   
B.watching TV  
C.washing
28.Mr Brown looks afterC very well.
A Mrs Brown  
B.his daughter   
C.his car
29.Who are  playing outside?B
A Mrs Brown and Sue  
B.Some boys 
 C.Sue and Ann
30.Sue and Ann areC.
A.watching TV in the living room
B.playing football in the open air
C.watching TV in Sue's bedroom.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.请听第一段对话,回答第6-7小题.
6.How much is the white hat?
A.$20        
B.$10         
C.$8
7.What will the boy buy?
A.A white hat       
B.A black hat    
C.A blue tie.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.听第9段对话,回答第12--14题
12.Judging from the dialogue,how many people fought?
A.Two.
B.More than two.
C.We don‟t know.
13.Where did the fight take place?
A.In a bar down Wenming Road,No.341.
B.In a park down Wenming Road,No.3
C.In a  bar dow n Wenming Road,No.413.
14.Which of the following is wrong?
A.Two  of them look like sportsmen.
B.The lady lives beside the Emperor Hotel.
C.One of the men seems to have a gun.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.听第一篇短文,完成第13~15小题.请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表.
OpinionsReasons
    Agree to keep animals in the zooIt's good for some(13)略to live there.keep the animals safe.(14)略abuot caning for animals.
Disagree (不同意) to keep animals in the zooAnimals in cages have no freedom.Make animals(15)略.
13.A.wild animalsB.endangered (濒于灭绝的) animalsC.small animals
14.A.Teach the childrenB.Tell the adultsC.Educate the public
15.A.lose weightB.lose their abilitiesC.play with children.

查看答案和解析>>

同步练习册答案