精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Dear Alice,
I just received your letter.And I was very surprised to know that you decided to drop out of school and wanted to be a model(模特).
Being a model for a living is not easy.In fact,a famous person like me has a lot of problems that you couldn't see.I can't eat what I like,even though I'm very hungry.Keeping thin makes me look more beautiful on the stage because no one would like to see a heavy model.
Besides,I have to wear a heavy coat in the hot sun,in a swimming suit in the cold air.And practicing walking nicely every day is tiring for me.
You might say I made much money from modeling.But my dear niece (侄女),you have to know that money is nothing,knowledge is everything.School is important and everyone should go to school for a certain period of time.The longer they stay at school,the better they will be.Very often,I hope I can give up my job and continue my studies at school.But it is very difficult for me to go back to school again.I am too old to go back to school now.
You are a pretty young girl with a bright future.You only have one year to finish your studies in high school.A year is really short.Please do consider my words carefully before you decide.Of course,there is only one thing I care about,and that is your happiness.
Love,
Emma

46.What was Emma surprised aboutD?
A.Alice wanted to keep thin.
B.Alice decided not to do modeling.
C.Alice ate too much and became a heavy girl.
D.Alice decided not to finish her studies at school.
47.Emma can't go back to school again,becauseC.
A.she is tired of being a student           
B.she wants to make more money from modeling
C.she is so old that she has missed the best time in school
D.she has done a good job and makes a lot of money as a model
48.How long does Alice still have to study in high schoolA?
A.One year.
B.Two years.
C.Three years.
D.The longer,the better.
49.Emma only cares aboutB.
A.Alice's beauty
B.Alice:s happiness
C.Alice's age
D.Alice's swimming suit
50.From the letter we know thatA.
A.Emma is a famous model            
B.Emma likes being a model for a living
C.Alice will go on her studies in high school
D.Emma can eat what she likes when she is very hungry.

分析 文章大意:文章是书信体,姑姑Emma写给侄女Alice的信,叫她认真考虑做模特赚钱还是继续学习的事情.

解答 46-50:DCABA
46题答案:D 细节题. 根据第一段I was very surprised to know that you decided to drop out of school and wanted to be a model可知她吃惊的是她的侄女想从学校出来做模特,故选D(不完成学业).
47题答案:C 细节题.从第四段I am too old to go back to school now可知Emma太老了不能回学校,她错过了学习的最佳时机,选C.
48题答案:A 细节题.根据最后一段You only have one year to finish your studies in high school可知Alice还有一年高中毕业,故选A.
49题答案:B 细节题. 由文章最后一句there is only one thing I care about,and that is your happiness我只在乎一件事,那就是你的幸福可知是在乎爱丽丝的幸福,选B.
50题答案:A  归纳题.根据第二段Emma的讲述Keeping thin makes me look more beautiful on the stage because no one would like to see a heavy model可知她是个模特,故A对.B答案不对,从第三段I have to wear a heavy coat in the hot sun…她必须可看出是没办法,而不是喜欢;C答案文章没说,这里还只是在劝说回学校;D答案与原文不符,原文说的是:I can't eat what I like,even though I'm very hungry.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

8.Tom didn'tunderstand the importance of learning English until he failed the exam.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

9.
hope,receiveI hope I can receive your letter soon..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.阅读下面的短文.根据短文内容.填写表格,将第66-70小题的信息补充完整.每空不超过3个单词.A different way of teaching is widely used in our English study.
Before class.we make study plans first.Then we look up the new  words.listen to the recording and read the text.When we meet problems.we can t solve by ourselves.We always write them down in our notebooks.
In class,we sit in groups to discuss the problems freely.The teacher always offers help when we need.After discussion,It'stime for us to give a report to the class.We also make conversations in pairs and practise a lot.It's really good for our listening and speaking.
After class,we have less homework now so we can go to the library to read English books,magazines and newspapers.We can also surf the Internet for useful information.
In a word,we enjoy the new way of studying.We can make more progress in our study.
information Card

Main ideaA different way of learning is(66)wisely used in our English study.
Before classWe make study(67)plans  first
Changes(68)Inclass We sit in groups to(69)discuss  the problem freely.
After classWe have(70)lesshomework so we can go to the library.
Conclusion
(结论)
In a word.we can make more progress in the  new way.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.One morning,Wu Liang discovered that her classroom had changed.She found that the desks were no longer in rows,but pushed together to make eight bigger desks.She was too excited about it for the first two days and she couldn't listen to the teachers carefully.But soon she and her classmates got used to this new classroom arrangement (安排)."Now our class is quieter,"said Wu."What's more,we can come up with our own ideas and learn more through discussion.It's a better way to study."
Li Yu liked it,too.He said,"Group members first discuss,and then show ourselves in front of the whole class.It makes us believe in ourselves."It was part of a reform (改革) at Li's school.The school made this reform because they wanted to provide students with easier ways to study and more chances to discuss."Our school hopes it can improve students'abilities (能力) to study by themselves and work in groups,"said Zhang Ming,an English teacher.
However,the reform has demanded (要求) more from teachers.Now they have only 15minutes to give the lesson which should be taught in 45minutes before.It is difficult to teach in such a short time.The teachers have to find better ways to teach more effectively.
The reform demands more,but I'm sure it is helpful,"added Zhang Ming.

62.After the new classroom arrangement it was easier for Wu Liang and her classmates toA in class.
A.discuss with each other             
B.sit in the classroom
C.push desks together                
D.teach a lesson
63.The school made the reform in order to provide students withB to study.
A.noisier classes    
B.easier ways     
C.more seats     
D.fewer chances
64.The Chinese meaning of the word"effectively"in this passage isC.
A.简单地        
B.明确地        
C.有效地         
D.认真地
65.The best title of this passage may be"D".
A.Students'Friendship  
B.Teachers'Hope 
C.Discussion in Class   
D.New Look in Class.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Ring!That's the bell for another new term.How do you feel when you are in a new school?Do you have feeling of happiness and excitement or feeling of fear?New teachers,classes,classmates and maybe even a new school can cause students to worry.But there are some things you can do to avoid (避免)back-to-school blues.
Become familiar
Will you go to a new school this year?Then during the summer,visit your new school and find out the answers to the following questions.Your first day won't be in a mess.
*Where is it?
*How long does it take you to get there?
Keep it in balance
Decide how many activities you'll take part in,and don't do too much.Achieving a balance between schoolwork and extra activities will keep your stress level low.
Make a smart start
Get plenty of rest.Here is another tip to help you prepare for the first day of school.You'd better start going to bed and getting up at your school time two weeks before school begins.Then your body and mind will become rested and prepared for the first day.
Get involved
The best way to make new friends is to join school clubs.Choose something you enjoy and you'll meet people who share your interests.
All in all,with the rest,preparation and the good mood,you will certainly have a great school year.
The title(91)How to avoid back-to-school blues?.
Become familiarVisit the school in order to know where it is and (92)how long it takes you  to get there.
Keep it in balanceAchieve a balance between schoolwork and extra activities to (93)keep your stress level low.
(94)Make a smart start.Have enough sleep,go to bed and get up at your school time two weeks before school starts.
Get involvedJoin school clubs you like and (95)share your interests  with others.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.As a child,I was really afraid of the dark and of getting lost.These fears were very real and caused me some uncomfortable moments.
Maybe it was the strange way things looked and sounded  in my own room at night that scared me so much.There was  never complete darkness,but always a streetlight or passing car lights,which made clothes on the back of a chair take on the shape of a wild animal.Out of the corner of my eye,I saw the curtains(窗帘) seem to move when there was no wind.A
very low sound in the floor would seem a hundred times   louder than in the day.My imagination (想象) would run wild,and my heart would beat fast.I would lie very still so that the"enemy(敌人)"would not discover me.
Another of my childhood fears was that I would get lost,especially on the way home from school.Every morning I got on the school bus right near my home.That was no problem.After school,though,when all the buses were lined up along the street,I was afraid that I would get in the wrong one and be taken to some other strange places.On school or family trips to a park or a museum,I wouldn't let the leaders out of my sight.
Perhaps one of the worst fears of all I had as a child was that of not being liked or accepted by others.Being popular was so important to me then,and the fear of not being liked was a serious one.
One of the processes(过程) growing up is being able to realize and overcome our fears.Understanding the things that scared us as children helps us achieve greater success later in life.

51.The author hadCkind(s) of fears when she was a child.
A.one 
B.two 
C.three 
D.none
52.D would scare the author at night.
A.Streetlight and car lights              B.Wild animals and enemies
C.Moving curtains and wind               D.Strange sights and sounds
53.When she went to some other places,she wouldC.
A.walk away without others            B.take a bus by herself
C.follow others closely               D.make sure not to take a wrong bus
54.Which of the following would be possibly true when she was a child?A
A.She was usually popular among people.
B.She was always the leader of the others.
C.She always'got poor grades.
D.She was not at all liked by others.
55.The underlined word"overcome"means"D"in Chinese.
A.接受        B.忍受        C.信服      D.克服.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.
A) shorter    B) another    C) alive    D) communicate with    E) the other
How does language develop then?On the one hand,many of the language changes begin
with young people.When young people(50)Dothers of their own age,their language grows in grammar,words and expressions.Some have a short lifetime but others have a long life.On(51)Ehand,we get new words in many different ways.We borrow them from other languages,we create them by making words (52)Aor putting words together and we make them out of proper names.
Languages that don't change over time are considered dead languages.The fact that English changes so much shows that it is(53)Cand well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.
Welcome to the zoo
Opening time:Price:
From Monday to Friday                                 Adults:¥20
8:30a.m.---5:30p.m.Children:¥10
On Saturday & Sunday
8:30a.m.---6:00p.m
Location:Xiaohe Street,Changchun Distrct,Binhai City
46.The zoo opensD  a week.
A.two days 
B.five days  
C.six days     
D.seven days
47.On Tuesday,the zoo closes atA.
A.5:30p.m.
B.6:00p.m.
C.6:30a.m.
D.8:30a.m.
48.On Wednesday,the zoo is open forC.
A.8hours     
B.8.5hours  
C.9hours 
D.9.5hours
49.The zoo is in the city calledB
A.Xiaohe  
B.Binhai  
C.Changchun  
D.Beibei
50.Beibei is 11years old,and this Sunday she wants to visit the zoo with her
parents.How much should they pay for the ticket?D
A.¥20.
B.¥10.
C.¥30.
D.¥50.

查看答案和解析>>

同步练习册答案