分析 文章大意:这是一篇记叙文,主要介绍作者发现汤米的成绩由于他父母的分居而变坏了.于是作者找到汤米的父母,进行了一次家长会,并把汤米在文章上写过很多次的几句话拿给他们看,看过这些话后,他的父母心都变软了.最后和好一起离开了.这几句话是""亲爱的妈妈…亲爱的爸爸,我爱你.".
解答 36.答案:C.细节理解题.根据第一段I wanted to talk with them about his failing schoolwork and behavior 我想与他们谈论他的不及格的学业和行为.可知,老师见汤米的父母是因为汤米的成绩下降了.选C.
37.答案:A.细节理解题.根据第一段最后一句How could I make his father and mother believe that their recent separation (分离) caused his bad grades?我怎么能让他的父母相信他们最近的分离导致了他的坏成绩?可知,汤米改变很多,是因为他的父母不久前分居了.选A.
38.答案:D.细节理解题.A生气的.B兴奋的.C伤心的.D受感动的.根据第三段最后一句He read it and his fac became soft.他读了它,他的脸变得柔和.这里理解为"看到孩子的纸条,爸爸非常受感动,",因此选D.
39.答案:B.细节理解题.根据第三段第二句Tommy had written some words on it many times.汤米已经写了很多次了.及最后一句"Dear Mommy…Dear Daddy…I love you.""亲爱的妈妈…亲爱的爸爸…我爱你们.",可知,父母分居后,汤米成绩下滑,写了很多无法向他人述说的话,证明他是非常孤独和不开心,选B.
40.答案:B.主旨大意题.根据第一段最后一句How could I make his father and mother believe that their recent separation (分离) caused his bad grades?我怎么能让他的父母相信他们最近的分离导致了他的坏成绩?可知,从父母分居导致汤米成绩下滑,行为异常这件事,我们学到,父母做什么和说什么影响他们的孩子很多.选B.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| I | II |
| D56.I like dancing.I started dancing when I was 3years old.I practice it every day. A57.Cindy and I are twin sisters.We look the same.Some people often mistake one of us for the other. F58.I am the best piano player in my class.I want to get more chances to improve my piano skills. E59.Uncle Lee likes traveling to some places for interest,especially famous historical(历史的)and cultural cities. B60.As a housewife,I like cooking very much and I have read many books about cooking.I want to show my skills in public(公共的)activities. | A.Costume(服装)Party:7:30on Saturday evening.It is mainly for young boys and girls.Most of them are twins. B.Qi yang Food Festival It is an open festival.If you are a good cook or good at enjoying delicious food,you are welcome. C.City Screen:The biggest screen and the most comfortable seats.This week,the newest movies will be on show. D.Fun Weekend:Come to relax on the weekend.Here you can dance to the music and play cards. E.Romantic(浪漫的)Paris:A fantastic capital city with a long history and rich culture.You can enjoy beautiful scenery(风景)here.You can also enjoy the best fashion shows. F.School Day:We are having School Day next Friday.Come and join us if you can sing or play the piano and guitar. G.Good Voice:Our show gives different singers a chance to show their talent in music.Winners can get good prizes. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| The traditional Chinese lunar calendar(农历) divides the year into 24 solar terms(农历节气).Start of Summer (立夏),the 7th term of the year,begins on May 5 and ends on May 19 this year. Start of Summer shows the change of seasons.On this day,the sun's rays reach an angle(角) of 45 degrees to the earth.The temperaure will rise quickly during this period,yet in Northern China weather remains mild,not too hot. Here are five things to do about the Start of Summer. 1.Greeting Start of Summer 2.Checking one's weight 3.Eating eggs 4.Egg Competitions 5.Take care of the heart |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | more | B. | many | C. | most | D. | much |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com