3.No.4Middle School
Kunming,Yunnan
April 2nd,2004
Dear editor,
I live in a beautiful city.Many visitors come to my city.There are so many colorful peacocks here.The peacocks mostly live on the grass land of Dongfeng Square.
They are given food freely by visitors.They usually throw food to them,and don't think about at all whether the food is right or not.Some of the peacocks become ill,some even died after eating the bad food given by the visitors.I'm sure most of the visitors who throw food to the peacocks really like the birds,but don't realize that they may be doing them harm.The visitors should be told that what have done is very harmful to the birds,and thiskind of thing must be stopped from happening.Perhaps we can build some small shops beside Dongfeng Square to sell peacock food.For us every person,it's our duty to give more love to these beautiful birds and to look after them carefully.
Yours,
Sun Yan
56、Many visitors come to the writer's city toB.
A.do some shopping
B.see beautiful peacocks
C.play on Dongfeng Square
D.eat nice food
57、Some peacocks became ill and died because some visitorsC.
A.didn't give them any food
B.gave them too much food
C.threw them some bad food
D.loved them and played with them
58、Some shops can be buit beside Dongfeng Square so that they mayB.
A.sell food for visitors
B.sell food for peacocks
C.make the square more beautiful
D.have the beautiful birds
59、From the passage we know people shouldC.
A.live and play with the birds
B.stop the birds from eating too much
C.give right food to the birds
D.give more food to the birds
60、We can guess the writer of the letter,Sn Yan,may be aD.
A.visitor
B.shopkeeper
C.square keeper
D.student.
分析 这是一名中学生给报社的一封信,信中这位学生描述了很多游客喂给孔雀不恰当的食品,导致了孔雀生病死亡的事实.并对此提出了自己的建议,号召大家行动起来保护这些鸟类.
解答 56.B细节理解题.根据I live in a beautiful city.Many visitors come to my city.There are so many colorful peacocks(孔雀)here.推理可知,人们是来看孔雀.故选B.
57.C细节理解题.根据Some of the peacocks become ill,some even died after eating the bad food given by the visitors可知一些孔雀生病是因为吃游客给的坏食物,故选C.
58.B细节理解题.根据Perhaps we can build some small shops beside Dongfeng Square to sell peacock food.可知也许我们可以在东风广场旁边建些小商店卖孔雀食物,故选B.
59.C细节理解题.根据Some of the peacocks became ill,some even died after eating the bad food given by the visitors 作者对不好的食物导致孔雀生病死亡的描述,可知人们应该用恰当的食物喂鸟,故选C.
60.D细节理解题.根据这封信的地址NO.4 Middle School Kunming,Yunnan,云南昆明第四中学,可知这最有可能来自一位学生,故选D.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.