精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.
Shanxi Art College
Wang Dawei (painter)
103Jiefang Road,Linfen 041000
Shanxi,China
Tel0357-6587943
Fax:0357-6587948
E-mail:wangdawei@sina.com
WAITER WANTED
Our restaurant needs some waiters.The work is hard.The work ends late at night.The work needs you to meet people.If you like the work,you can call Wanli Big Restaurant at 0357-2037204.You can also call our manager
Lin Huifang at 13623016363.
Sitong Taxi Company
Gao Qiang
234Renmin Road,Houma 043000
Shanxi,China
E-mail:gaoqiang@yahoo,com
Tel0357-8760584
13901367854 (mobile)
SUMMER JOB
Our school newspaper needs some reporters.Do you like to write stories?Then come and work with us.Please call Li Hong (reporter) at 0357-5768900or 13703458529 (mobile).
You can also send an e mail to lihong@torn,com.
56.If you want to take a taxi in Houma at two o'clock in the morning,you should callB.
A.13623016363          B.13901367854
C.0357-2037204         D.13703458529
57.We can send an e-mail to all of them except the.B.
A.reporter         B.manager         C.driver         D.painter
58.If you want to work as a waiter,you can callD.
A.0357-5768900         B.0357-6587943
C.0357-8760584         D.0357-2037204
59.Ccan teach you how to draw pictures.
A.Liu Huifang       B.Gao Qiang         C.Wang Dawei       D.Li Hong
60.Which of the following is WRONG?B
A.You can send an e-mail to Li Hong if you want to be a reporter.
B.If you want to be a waiter,you can call 13703458529.
C.We can't call Wang Dawei by mobile phone.
D.Wang Dawei can write a letter to Gao Qiang.

分析 本文以表格的形式向我们介绍了四则广告:山西艺术学院;招聘服务员;四通出租车公司;暑期工作,招聘记者.文章具体介绍了它们的地址,联系方式,及相关的一些情况.

解答 56.B 细节理解题:根据第三则广告Tel0357-8760584这是固定电话,13901367854 (mobile)这是手机号码,因为是在凌晨2点,还未上班,故选B.
57.B 细节理解题:根据这四则广告painter:E-mail:wangdawei@sina.com;Sitong Taxi Company:E-mail:gaoqiang@yahoo,com;SUMMER JOB:e mail to lihong@torn,com,这些都给出了电子邮件,只有第二则广告WAITER WANTED没有提到,故选B.
58.D 细节理解题:根据第二则广告WAITER WANTED:you can call Wanli Big Restaurant at 0357-2037204.你可拨打餐馆电话0357-2037204,故选D.
59.C 细节理解题:根据第一则广告Shanxi Art College Wang Dawei (painter)山西艺术学院Wang Dawei是一个画家,故选C.
60.B 细节理解题:根据第二则广告WAITER WANTED:you can call Wanli Big Restaurant at 0357-2037204.你可拨打餐馆电话0357-2037204,即B项错误,故选B.

点评 此类插图题型是通过图解、或插图的形式,形象化地表现信息,用以降低试题的难度,是短文和题目不可缺少的组成部分.在做此类题时,要求学生一定要把文章与图示结合起来,图文互相参照、互相验证.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

7.The Greens left for Shanghai two days ago.(改为否定句)
The Greensdidn't leave for Shanghai two days ago.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

8.Tom returned home three days ago(否定句)
Tomdidn't return home three days ago.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.
A.thanks to  B.work out C.depend on D.put off  E.concentrate on
F.take after G.cut in line  H.help out  I.mix up  J.on occasion
 
My uncle is coming to my home in thisweekend.I've decided toD thevacation for  another week.
42.Li ping is busy with his study,but heJ does the chores for his neighbors.
43.Many people were saved in the earthquakeA the courage of those kind people-nurses,doctors and soldiers.
44.The campaign to keep our city clean isgoing on.Each of us has the chance toH.
45.WeC the concert to raise moneyfor the children's hospital.We will try our best for it.
46.You alwaysI our books.It's hardfor me to find mine when I use them.
47.You are smart and brave just like yourfather.YouF him.
48.Little Jim is a playful boy.He can'tE the lessons his teachers give.
49.It's impolite toG when we arequeuing to buy train tickets.
50.Both parties are expected to meet latertoday toB an agreement,or they might argue with each other.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Jack is a clerk of a bookstore.Here is the note from his boss,Ben.Jack has to decide what books to order according to the following note and the descriptions of the books.
Hi Jack,
You must hand in the order list of books to me by the first working day of every month.The rules for choosing books are:
For textbooks:
●August is coming.We must choose all textbooks,without thinking of other rules.
For books which are not textbooks:
●If more than five copies of books were sold last month,we choose them.But if there are five copies or more in stock (现货),we do not make an order.
●If the wholesale (批发) prices of the books are higher than 75,wedonotchoosethem.Andwedonotorderanythingwhoseretail(零售)priceishigherthan100.
●Ben
The descriptions of the books
Title:Homeland English
Publisher (出版社):Homeland Ltd
Wholesale price:110Retailprice:140
Textbook:Yes
Copies sold last month:3
Copies in stock:2
Title:How to Become Successful
Publisher:Founders Company Ltd
Wholesale price:25Retailprice:40
Textbook:No
Copies sold last month:2
Copies in stock:1
Title:Biology at a Glance
Publisher:New Times Publishing Ltd
Wholesale price:70Retailprice:95
Textbook:No
Copies sold last month:18
Copies in stock:3
Title:Good Health in 20Days
Publisher:Oscar World Ltd
Wholesale price:50Retailprice:66
Textbook:No
Copies sold last month:10
Copies in stock:20
61.Jack must hand in the order list to his boss byD.
A.the first day of last August                     
B.the last working day of this month
C.the last day of next August                    
D.the first working day of each month
62.If Jack wants to buy the books about success,he should order them fromB.
A.Homeland Ltd                                     
B.Founders Company Ltd
C.Oscar World Ltd                             
D.New Times Publishing Ltd
63.The wholesale price of the bookA is over 100.
A.HomelandEnglish
B.Good Health in 20 Days
C.Biology at a Glance
D.How to Become Successful
64.The number of the books sold best last month isC.
A.3
B.10
C.18
D.20
65.Jack can't buy Good Health in 20 Days becauseC.
A.it is not a school text book
B.its whole sale price is too high
C.the copies in stock are more than 5 
D.the copies sold last month are over 5.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.About 500years ago,the Spanish explorer Christopher Columbus proved the Earth was round.Now American author Thomas Friedman tells us the Earth is flat in his bestseller:The World Is Flat:A Brief History of the Twenty-First Century.
If he is not joking,then why is the world flat?Friedman said it comes from technological forces.Because of the Internet and the World Wide Web,he believes geographical difficulties are disappearing.People and companies around the world can work together or against each other on the same level.
Bill Gates explains the meaning of this change best.Thirty years ago,he tells Friedman,if you had to choose between being born a gifted person in Shanghai and a common person in Poughkeepsie (A city in southeast New York),you would have chosen Poughkeepsie because your chances of living a successful life were much greater there."Now,"Gates says,"I would rather be a gifted person born in China than a common one born in Poughkeepsie."This shows that success today depends more on ability than on address.
Globalization(全球化),as he calls it,is driven by those persons:free writers and totally new businesses all over the world,especially in India and China.They can fight not just for low-wage producing but,increasingly,for the highest-end research and design(设计) work as well.
Big companies have played another important role in this globalization process.They move their factories from one country to another to cut costs.It's usual now for an engineer in China to be working for an American company.The Internet keeps them in close touch with their American workmates.People everywhere,from the US to China,have standardized procedures(标准化过程) for getting their work done.
The Reuters News Agency provides a good example.The company moved its financial(财经的) operations from London and New York to India.The Indian workers have the necessary technical skills.But the pays and office costs are less than one-fifth of what they would be in New York or London.

53.What do you know about Friedman according to the passage?B
A.He is a fool by saying the world is flat.
B.He looks at the world with a technological eye.
C.He is as wise as Bill Gates,and works well with Gates.
D.He thinks Christopher Columbus's idea about the earth is no longer correct.
54.Which of the following is an example of"globalization"?A
A.The Reuters News Agency moved its financial operations to India.
B.People and companies can work together or not on different levels.
C.Totally new businesses are able to fight just for low-cost producing.
D.People would rather choose to be a common person in Poughkeepsie.
55.What's the best title for the passage?C
A.Bill Gates and Friedman.        
B.Friedman and His Bestseller.
C.Why the 21st Century World Flat.
D.Globalization and Bill Gates'choices.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-____ higher,and you will see the house.-OK.(  )
A.If you standB.To standC.StangingD.Stand

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.More public activities may help change the lonely young man'sinactive (active) life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Must we keep the windows open all the time?
-No,we don't have to.(  )
A.mustn'tB.can'tC.needn'tD.had better not

查看答案和解析>>

同步练习册答案