精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.You want to know about my staying in America,right?Well,to tell you the truth,it is really an eye-opening experience study here.
In China,I had English classes five times a week since fifth grade.However,I didn't know how different textbook English could be from everyday English until I came to Hotchkiss School,Connecticut.
When I first studied English,I was told to say,"I am fine."when people say"How are you?"But in the US,I found that people say,"I am good."or"I'm tired."
One day,someone greeted me with"What's up?"It made me confused.I thought for a moment and then smiled because I didn't know what to say.
Since then,I have discovered more and more differences between Chinese and US cultures.
To my surprise,US girls spend a lot of time in the burning sun to get a tan.However,in China,girls try every possible way to get their skin paler,or"whiter."
I am also surprised by how hard-working US students are.In China,schoolwork is almost everything,so we study hard and that's it.But here,a"good"student gets good grades,does a lot for the public and plays sports or music.
The kids here are so talented,I am starting to be sorry that I gave up playing the piano at an early age and that I have never thought about sports.

61.According to the writer,textbook English isAeveryday English.
A.quite different from
B.the same as
C.more difficult than
D.not the same with
62.What does the word"tan"in the sixth paragraph mean in Chinese?D
A.晒干
B.晒白
C.能量
D.晒黑
63.A good US student spends his/her timeC.
A.only in doing homework                   
B.only on sports or music
C.on studies,sports or music and public work    
D.none of the above
64.Which of the following is NOT true?B
A.The writer is now in US.
B.American girls love to have white skin.
C.US students are talented and hard-working.
D.One day,someone greeted the writer with"What's up?"
65.Which is the best title for the passage?B
A.My Own Travel in the US
B.My Studying in the US
C.My Opinion about the US
D.My Favorite Country.

分析 文章大意:本文是通过介绍作者在美国学习的亲身经历,来讲述了在本国学习教科书的英语与美国的日常英语之间的不同.同时发现美国的女孩更喜欢在太阳下将皮肤晒黑.更重要的一点是,在本国学生的成绩是唯一评价的标准,而在美国,一名"好"学生,必须学习成绩好,公益活动做的多,要多参与体育锻炼和音乐方面的活动.

解答 61-65 ADCBB
61题答案:A 细节理解题:根据第二段I didn't know how different textbook English could be from everyday English until I came to Hotchkiss School,Connecticut直到我来到康涅狄格州的Hotchkiss School,我才知道教科书英语与日常英语的不同.故答案是A.
62题答案:D 词义理解题:根据第六段后文However,in China,girls try every possible way to get their skin paler,or"whiter然而,在中国,女孩想尽一切办法让自己的皮肤苍白,前面应该是美国女孩想变黑,故答案是D.
63题答案:C 细节理解题:根据最后一段But here,a"good"student gets good grades,does a lot for the public and plays sports or music但在这里,一个"好"的学生取得好成绩,为公众做了很多并且擅长体育或音乐.故答案是C.
64题答案:B 句意理解题:根据第六段To my surprise,the US girls spend a lot of time in the burning sun getting a tan(晒黑).令我惊讶的是,美国女孩花了很多时间在灼热的太阳下晒黑.B项与文章表达不符,故B项错误.其余三项均符合文章的意思.
65题答案:B 主旨大意题:根据第一段You want to know about my staying in America,right?Well,to tell you the truth,it is really an eye-opening experience to study her你想知道我在美国的生活吗?好吧,说实话,在这里学习真是大开眼界.后文用具体的例子来说明作者在美国的学习经历.故答案是B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.There was a young man named Bill in England.Before leaving school,he began to look for a job.Few companies needed new clerks due to the financial crisis(金融危机)at that time.It became harder and harder to find a job.Luckily,a chance camp up to him.A company wanted to employ(雇用)one person.He and the other twenty people joined in the first interview(面试).After that,three persons were allowed to enter the final test which would decide one person to be employed in the end.Bill was lucky to be among them.On the day of the second interview,Bill and the others arrived at the company on time.To their surprise,the interview was very easy.The interviewer only had a free talk with them,and then asked them to go back home waiting for the result.The next morning,Bill received a letter from the company which said he wasn't accepted.Certainly,he felt disappointed.On the evening of that day,Bill surprisingly received another letter,which said he was employed.But why was he accepted?As a matter of fact,the first letter sent to Bill was also part of the test.Every one of them got a letter which had the same meaning that morning.Only Bill replied with"Thank you"while the others said nothing.
    Life isn't all fun.There is always something making us unhappy.When you feel disappointed,please say"Thank you"to the person who disappoints you.That shows your great generosity(宽容) and politeness to others.If you do so,you'll have more chances than others.

根据短文内容判断正、误.
(注意:考生将答题卡相应位置涂黑.正确的涂"A",错误的涂"B")
56.Bill was a student during the financial crisis.A
57.Twenty people wanted to get the job.B
58.Bill felt amazed when he received the second letter.A
59.All the three people were employed by the company.B
60.From the passage,we know that to be generous and polite can help you get more chances.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.During summer vacations,I would volunteer at the pet rescue (救助) centre,so I could see a lot of dogs.Minnie was the funniest-looking dog I'd ever seen by far.Her body looked like a sausage.Her hair was too thin to (31)D her body.Her eyes always seemed surprised,and her tail was so short that it looked like a rat's tail.
She looked so strange that her (32)A didn't want her any more.She was brought to the centre.But I thought,"Minnie was kind and sweet.No one should laugh at her strange looking."So I gave Minnie a good bath and (33)D her in the newspaper:"Funny-looking dog,kind and sweet,needs loving (34)B."
Later,a boy called me,but I warned him that Minnie was (35)C.However,the boy told me that his grandfather's sixteen-year-old dog had just died.They wanted to keep Minnie very much.Hearing these words,I said that they could take Minnie away.I combed (梳) her hair,and gave her a good bath.Then we waited for them to arrive.
At last,an old car stopped in front of the pet rescue centre.Two kids (36)D to the door.They put Minnie into their arms and rushed out to their grandfather,who was waiting in the car.I hurried behind them to see his reaction (反应).
Inside the car,the grandfather put Minnie in his arms and (37)C her soft hair.She looked very relaxed and happy."She's perfect,and I like her!"the old man said.I was (38)B that Minnie had found a good owner.Just at that time,I saw that the grandfather's eyes were a milky white color-he was blind.
After that summer vacation,I missed Minnie so much.So I went back to the grandfather's house.The grandfather was walking in the garden with Minnie (39)Athe way.I could see both of them were happy."Minnie is the most beautiful dog in my eyes,"said the grandfather,"I've(40)C felt happier before!"Hearing this,I was pretty happy!

31.A.hideB.warmC.protectD.cover
32.A.ownerB.leaderC.teacherD.partner
33.A.introducedB.reportedC.praisedD.advertised
34.A.schoolB.familyC.hospitalD.zoo
35.A.sickB.dirtyC.uglyD.dangerous
36.A.jumpedB.steppedC.walkedD.raced
37.A.tidiedB.cleanedC.touchedD.pulled
38.A.peacefulB.thankfulC.carefulD.powerful
39.A.leadingB.takingC.givingD.making
40.A.justB.everC.neverD.still.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Miss Li is my English teacher.She is from Shanghai.She has one English class every day.Oh,no!She has two English classes on Tuesday.
Miss Li has two daughters.One is in our class,Class Two.Sally likes sports.She plays soccer every day.Her favorite soccer player is Ronaldo from Brazil (巴西).Sally's twin (双胞胎的) sister Susan is in Class One.She doesn't like any subjects.She doesn't like to do her homework.She only likes playing with her friend,Jeff.Jeff is a white cat.

31.Miss Li hasB.
A.two English classes on Monday     
B.two daughters
C.a soccer ball                    
D.one English class on Tuesday
32.We can know Ronaldo is a (n)C from the passage (文章).
A.English teacher   
B.student      
C.soccer player    
D.actor
33.Miss Li is fromD.
A.England       
B.Brazil          
C.America      
D.China
34.Does Sally have a twin sister?C
A.Yes,she doesn't.
B.No,she doesn't.
C.Yes,she does.
D.No,she does.
35.Susan's friend isD.
A.Miss Li       
B.Ronaldo      
C.Sally       
D.a white cat.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Most American families are smaller than the families in other countries.Most American families have one or two parents and one or two children each.
Children in the US will leave their parents'home when they grow up.They usually live far from their parents because they want to find good jobs.They often write to their parents or telephone them.And they often go to visit their parents on holiday.
Parents usually let their children choose their own jobs.Americans think it is important for young people to decide on their lives by themselves.
Parents ask children to do some work around their house.And in many families,parents pay their children for doing some housework so that they learn how to make money for their own use.

36.Why do American children usually live far from their parents?B
A.Because they don't like living with their parents.
B.Because they want to find good jobs.
C.Because they grow up.
D.Because they don't have jobs.
37.Who decide(s) on the children's lives in America?D
A.Their parents.
B.Their children.
C.Their teachers.
D.The children themselves.
38.Do many parents in the US pay their children for doing housework?A
A.Yes,they do.
B.No,they don't.
C.We don't know.
D.Yes,they are.
39.When do children often go to visit their parents in America?D
A.Every day.
B.At night.
C.On weekends.
D.On vacation.
40.Which is the best title (题目) of the article?C
A.Children and parents.
B.Learn how to make money.
C.American families.
D.How to find good jobs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Sydney is a young city.Its history goes back just over 200years.But in Australia,it is the oldest city.It is also the country's largest city.Sydney is the capital of New South Wales and the most populous(人口稠密的)city of Australia.
The climate(气候)of Sydney is very good.It's not too cold during the winter and not too hot during the summer.The sky is blue,the air is fresh,birds sing in the garden.People who live in Sydney seem to have an easy life style.They will tell you,"Don't worry."
Many people think that Sydney is one of the most attractive cities in the world.It has many tall and modern buildings.Among them,Centrepoint Tower is the tallest.Standing on the 305-metre tower,you will have a great view of the city.
Sydney is famous for its deep harbor (港口).The harbor has many bays (湾) and beautiful surf beaches.Among them,Bondi beach is the most popular.Sydney Harbor is not only beautiful,it also serves as a large port.Ships carry wool,wheat and meat from Sydney to other countries.
People living in Sydney like to call themselves Sydneysiders.They are mostly friendly and easygoing.When they are not working,they love to have a good time at the beach,swimming and sailing.

66.How old is Sydney?Over200 years.
67.How is the climate of Sydney?It's very good.
68.How tall is Centrepoint Tower?305metres.
69.What is Sydney famous for?It is famous for its deep harbor.
70.What do people living in Sydney love to do when they are not working?They love to have a good timeat the beach swimming and sailing..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Joyce
I often ride my bike to school.First,I live far from my school.Second,I don't like spending much time waiting for the bus.Third,I can take exercise.

Alan
I usually go to school by bus.First,my home is far from the school.Second,it's safe and cheap to go to school.

Peter
I usually walk to school.First,my home is close to the school.It only takes about ten minutes to get to school.Second,I can take exercise by walking.

Cindy
I often go to school by car.First,my home is very far from the school.Second,my mother can drop me off at the school gate on her way to work.Third,it is fast.It only takes me fifteen minutes to get to school.

47.Joyce usually goes to schoolC.
A.by bus
B.on foot
C.by bike
D.by car
48.It only takesB about fifteen minutes to get to school.
A.Joyce
B.Cindy
C.Alan
D.Peter
49.Peter often walks to school becauseB.
A.it's safe and cheap
B.he can take exercise by walking
C.his mother doesn't like driving
D.he doesn't like waiting for the bus.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Are You an Active Reader?
Before you use this book,take a minute to think about your reading habits,and your strong and weak points when reading in English.
1.Do you enjoy reading in English?
A.Yes      
B.No
2.How much time do your spend each day reading in English?
A.More than an hour  
B.About an hour         
C.Less than an hour
3.What types of material do you read in English?
A.Newspapers and magazines   
B.Textbooks and poetry 
C.Letters from friends 
4.You read these materials for_________?
A.pleasure              
B.duty                    
C.money
5.Which of the following would you most like to improve?
A.Reading skills           
B.Understanding               
C.Reading speed
★If your answers to the questions are all As,then,congratualations!You are an active reader now.

48.You'd better reading forA.
A.pleasure   
B.duty  
C.nothing 
D.money
49.The first thing you should improve isC.
A.vocabulary 
B.reading speed
C.reading skills
D.understanding
50.This passage may come from aD.
A.newspaper   
B.magazine   
C.web-site   
D.book.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.You are going to high school,aren't you?Maybe you don't know what to do.Well,here's a list of the top six things to do when you are in high school.These things will give you ideas of what your high school life could be like.Here you go!
①Find your passion(激情) and what kind of person you are:Whether it's dance,basketball,or drawing,the important thing is that you have found something you are interested in.
②Talk to people you wouldn't usually talk to:meet new people,find new friends and even talk to people you don't like.It will show what a great person you are.You never know what will happen after high school.
③Take part in at least one contest(竞赛):This will give you tears of laughter,happiness and memories.
④Get a job:This will help you see what it's like to have responsibility(责任).It can also help you make a little money to spend on yourself.
⑤Take a trip with your friends:It doesn't matter where you go or what you do,the memories will happen on the way and go on till the final place.
⑥Do your best at school:Don't ever get lazy; working hard now will help you in the future.

41.The writer mainly tells you six things you should doA.
A.in your high school years  
B.at the beginning of your high school years
C.before your high school begins   
D.after you finish your high school
42.The writer gives you advice that you should talk to people you don't like becauseB.
A.you will feel sorry if not    
B.it will show how great you are
C.you can show how clever you are     
D.you can make your study better
43.From Point③,we know that you canD in a contest.
A.get lots of tears      
B.have a strong body
C.get good grades in high school     
D.have different feelings and memories
44.Which of the following you'd better not do according to the passage?D
A.Find your interest  
B.Get a job  
C.Take a trip with your friends 
D.Get lazy
45.What's the main idea of the passage?C
A.Have a happy school life  
B.How to get along with your schoolmates
C.Ideas of successful high school life  
D.Make sure your school life easy.

查看答案和解析>>

同步练习册答案