精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.I have tried to write a ghost story that won't make you unhappy with yourselves,with  the seasons,or with me.I hope it haunts your houses pleasantly.
Charles Diclens
One Christmas Eve,old Scrooge and Bob were working busily in his office.It was a cold,foggy day.The fog was so thick that he houses opposite were like ghosts.It was only three o'clock in the afternoon,but it was already quiet dark.
"Merry Christmas,Uncle!God bless you!"cried a happy voice,It was Scrooge's nephew."
"Bah!"said Scrooge."Humbug!(骗人的话)"
"Christmas is a humbug!Surely you don't mean that,Uncle."said his nephew.
"I do,"said Scrooge."Merry Christmas!What reason have you got to be merry?you're poor."
"OK,then,"replied the nephew cheerfully."What reason have you got to be sad?You are rich.Don't be angry,Uncle!!"said his nephew.
"What else can I be?"answered the uncle,"I live in a world of fools!Merry Christmas!What's Christmas time to you?It's a time for paying bills without money.It's a time for finding yourself a year older,but not richer.Everyone who goes around saying‘Merry Christmas'should have his tongue cut out.Yes,he should!"
"Uncle!Please don't say that!"said the nephew."I've always thought of Christmas time as a good time,a kind,and a charitable,happy time,And so,Uncle Christmas has never put any gold or silver in my pocket,but I think it has done me good.And it will do me good.And I say,God bless it!"
Bob,standing in the comer of the room,applauded(鼓掌).He realized his mistake very soon,and went quickly back to his work,but Scrooge hand heard him.
"One more sound from you,Bob Cratchit,"said Scrooge,"and you'll celebrate Christmas by losing your job!"
"Don't be angry with him,Uncle.Come and have dinner with us tomorrow."
"No."said Scrooge.
"I'm sorry you don't want to celebrate Christmas.But I do,So a Merry Christmas,Uncle!"
"Good afternoon!"said Scrooge.
"And a Happy New Year!"said his nephew.
"Good afternoon!"said Scrooge again.
His nephew left the room,He stopped to wish Bob a Merry Christmas,And Bob replied,"A Merry Christmas to you,too."

41.In which season did the story take place?D
A.Spring     
B.Summer     
C.Autumn     
D.Winter
42.What did Scrooge think of Christmas wish?C
A.It was simple
B.It was important
C.It was stupid
D.It was necessary
43.What did Scrooge's nephew mean by saying"Christmas time is a charitable time"?
A
A.Christmas was a time to be generous and kind.
B.Christmas was a time to do some challenging work
C.His uncle should give some money to his family
D.His uncle should give away his money to the poor
44.Which of the following is TRUE about Scrooge and Bob?B
A.Scrooge was Bob's uncle
B.Bob worked for Scrooge
C.Scrooge celebrated Christmas with Bob
D.Bob was Scrooge's visitor
45.What can't we infer(推断) from the story?B
A.Scrooge was working busily in his office before Christmas
B.No rich people wanted to waste their time to celebrate Christmas.
C.Bob believed in Christmas wish as well as Scrooge's nephew
D.Scrooge refused his nephew's invitation to dinner on Christmas day.

分析 全文大意:
我尽量写一篇你对自己、时节和我都满意的鬼怪故事.让快乐萦绕在房子周围.-----查尔斯狄更斯
在一个圣诞前夜,老斯克罗吉和鲍勃正在办公室忙碌着.天气寒冷,雾蒙蒙的.雾很浓对面的房屋隐隐约约的只有一点点;虽然才下午3点,但外面天已经黑了.
"舅舅,圣诞快乐!上帝保佑你!"一个声音高兴地说.是斯克罗吉的外甥.
"呸!"斯克罗吉恼怒地说."骗人的东西!"
"圣诞节是骗人的东西!舅舅,当然你不是这个意思?"他外甥说.
"我就是这个意思,"斯克罗吉说."你为什么管它叫‘快乐'的圣诞节?你太穷了."
"哎,"外甥笑着回答说,"你为什么这么生气?你很有钱不该不高兴啊."
"我当然生气,"舅舅回答说,"当我生活在一个到处是蠢人的世界里!你说‘圣诞快乐'!但圣诞节是什么?不过是一个让你大把大把花钱的日子,这时你会发现你老了一岁可财富却没有增加半点,而且你还得去付所有的账单.所以到处游逛说‘圣诞快乐'的人的舌头都应被割掉.是的,他会的!"
"舅舅,请不要这么说!"外甥说."我一直把圣诞看作是一个帮助别人、善待别人的日子.所以舅舅,尽管圣诞节我未赚到一分钱,我认为对我来说圣诞节一直就是而且也将是美好的时刻!愿上帝保佑你!"
站在房间角落里的鲍勃鼓起掌来.但他立刻意识到自己所犯的错误,便又立即埋头工作,但斯克罗吉已经听见了.
斯克罗吉说"如果你再发出一点声音的话,你就会用丢掉这份工作来庆祝圣诞节!"
"舅舅,别生他的气.明天来和我们一起吃晚饭吧."
斯克罗吉说"不"
"我很遗憾你不想庆祝圣诞节.但是我想庆祝,所以舅舅,圣诞快乐!"
"再见."斯克罗吉说.
他的外甥说道"新年快乐!"
斯克罗吉又答道."再见!"
他的外甥离开房间,他停下来祝福鲍勃圣诞快乐,鲍勃回答道"也祝你圣诞快乐."

解答 答案:
41、D       细节理解题       根据One Christmas Eve,old Scrooge and Bob were working busily in his office.It was a cold,foggy day"在一个圣诞前夜,老斯克罗吉和鲍勃正在办公室忙碌着.天气寒冷,雾蒙蒙的"可知故事发生在冬季,故选D
42、C        细节理解题      根据老斯克罗吉听到外甥对他说圣诞快乐,他回答道"Bah!"said Scrooge."Humbug!(骗人的话)"""呸!骗人的东西!""可知他认为圣诞祝福是很愚蠢的.故选C
43、A        推理判断题       根据"I've always thought of Christmas time as a good time,a kind,and a charitable,happy time""我一直把圣诞看作一个美好的、仁慈的、慷慨的、快乐的日子"可知Christmas time is a charitable time圣诞意味着是一个帮助别人、慷概善待别人的日子,故选A
44、B         推理判断题       根据Bob,standing in the comer of the room,applauded(鼓掌).He realized his mistake very soon,and went quickly back to his work,but Scrooge hand heard him."One more sound from you,Bob Cratchit,"said Scrooge,"and you'll celebrate Christmas by losing your job!""站在房间角落里的鲍勃鼓起掌来.但他立刻意识到自己所犯的错误,便又立即埋头工作,但斯克罗吉已经听见了.斯克罗吉说"如果你再发出一点声音的话,你就会用丢掉这份工作来庆祝圣诞节!"可推知鲍勃为斯克罗吉工作,故选B
45、B         推理判断题         根据第二段One Christmas Eve,old Scrooge and Bob were working busily in his office可推知斯克罗吉在圣诞前夕在办公室忙着工作,故排除A;根据最后一段His nephew left the room,He stopped to wish Bob a Merry Christmas,And Bob replied,"A Merry Christmas to you,too."可推知鲍勃和斯克罗吉的外甥一样相信圣诞祝福,故排除C;根据故事发生在One Christmas Eve"在一个圣诞前夜"以及斯克罗吉和他外甥的对话"Don't be angry with him,Uncle.Come and have dinner with us tomorrow.""舅舅,别生他的气.明天来和我们一起吃晚饭吧."以及斯克罗吉的回答"No."said Scrooge."不"可推知知斯克罗吉拒绝了他外甥邀请他在圣诞节共进晚餐,故排除D,B的说法"没有富有的人想浪费他们的时间来庆祝圣诞节"从文中找不到推断出的相关依据且太绝对.故选B

点评 做阅读理解中的推理判断题时要学会在把握文章大意的基础上进行分析,综合,归纳等逻辑推理的能力.只有掌握了相关的答题技巧,再加上多做练习才能快速准确答题g

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Friends are very important for us.Anyone needs friends.It is nice to have a friend to talk,laugh and do things with.Certainly,sometimes we need to be alone.We don't always want others around us.But we would feel lonely if we had no friends.
Not two people are the same.Sometimes friends don't get on well.However,it doesn't mean that they no longer like each other.Most of the time they will make up and become friends again.Sometimes friends move away,we feel very sad.We miss them very much,but we can talk with them on the phone.We can also make new friends.It is surprising to find out how much we like new people when we get to know about them.Of course,we won't forget old friends forever.
There's more good news for people who have friends.They live longer than people who don't.Why?Friends can make us feel happy.Being happy helps us stay well.Or it could be just showing that someone cares about us.If someone cares about us,we will take better care of ourselves.

Fill in the blanks according to the passage.Only one word for each blank.
It's necessary for anyone to have friends.However,friends (71)can'tbe with us all the time.Nobody is (72)similarto others completely.Two friends may have dirfferent opinions but it doesn't mean they aren't friends any longer.Maybe they are (73)farfrom each other they still miss each other,(74)evenif they have made new friends.(75)Withfriends care,people can live better.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.I'd like to be a doctor  because I want to make sick people better.(对划线部分提问)
Whywouldyou like to be a doctor?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.A long time ago.there was an emperor.He had a beautiful garden.In the garden,there was a little nightingale(夜莺) singing very beautifully.
     One day the emperor heard about this little bird's beautiful voice.He asked his guards to bring her to him.As soon as the emperor heard the nightingale's voice,he said,"Put her in a golden cage,so she can stay and sing for me whenever I want to hear her."
The little bird was so unhappy about being kept in the cage that she stopped singing one day.The emperor was very angry.He ordered the scientists in his palace to make a robot bird for him.The bird could sing very beautifully,too.The emperor was pleased.
Soon the robot bird became old.It no longer sang beautiful songs.Just at that time,the emperor became very weak.One morning,while lying in bed,the emperor wanted it to sing once again.But the robot bird couldn't sing any more.Suddenly the nightingale landed on the window.She began to sing her most beautiful song.The emperor was very happy!He became better and better each day.
After the emperor was well,he changed a lot and became kind to his people.From then on,all his people cherished(爱戴) him for his love and kindness.
56.Both the nightingale and the robot bird had a beautiful voice.T
57.The emperor kept the nightingale in a golden cage in order to hear her sing at any time.T
58.The nightingale was very happy after she was kept in the golden cage.F
59.The emperor was not satisfied with the robot bird at first.F
60.The emperor learnt from the nightingale what love and kindness was.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.My father has been in Shanghai since 1998.(对划线部分提问)
Howlong has your father been in Shanghai?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.I dislike the cat.It's too dirty.(  )
A.loveB.would likeC.hate

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.There are a number of students playing games on the playground.(  )
A.a lotB.muchC.fewD.many

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.If you want to have friends,at first,you should be friendly to others.(  )
A.in this wayB.at lastC.at leastD.first of all

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.I didn't pass the boys'basketball tryouts (预选赛) in Grade 7.Making the team was very important to me,but my name was not on the list.
On my way home,I was both angry and sad."I can't believe I didn't make the team"I said loudly."How did Alex make the team?He can't catch up with a turtle!Why do they choose Jimmy?He just stands around flapping (拍打) his arms!"
"Adam,"my mom said,cutting me off."Why don't you just stop and think?Maybe you need a little more practice."
Suddenly,I knew she was right.Failing to make the team was nobody's mistake but my own.I decided to work hard for the team over the next year.
I practiced hard every day and had lessons every week.When summer came,I took part in lots of basketball camps.Through camp after camp,my abilities grew,and I knew I was ready for tryouts in autumn.
The day finally came.As everyone crowded around the lists,I played it cool and waited for my chance to read the names.I slowly looked down the list.Not only had I made it on there,but my name was the very first.
If at first you don't succeed,try,try,try again.
31.What can we learn from Jimmy and Alex from Paragraph 2?C
A.The had a fight with the writer.
B.They didn't like writer very much.
C.They were both in the basketball team.
D.The writer thought they were good at basketball.
32.What does the underlined phrase"cut off"in Paragraph 3mean?A
A.打断  B.阻隔   C.扔下   D.剥夺
33.The correct order of the following isB
a.The writer realized his mistake.
b.The writer practiced hard from then on
c.The writer didn't make the team when he was in Grade 7
d.The writer took part in lots of basketball camps over summer.
e.The writer's mother asked him to think hard about his own problems.
f.The writer's name was the first on the list and he finally made the team.
A.caebdf   B.ceabdf   C.ecabdf   D.eacdbf
34.The writer passed the basketball tryouts inB.
A.Grade 7   
B.Grade 8
C.Grade9
D.primary school
35.What's the best title for the passage?D
A.My friends in Grade 7
B.My favourite Sport
C.Basketball Tryouts
D.Keep on Trying for Success.

查看答案和解析>>

同步练习册答案