精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.A long time ago.there was an emperor.He had a beautiful garden.In the garden,there was a little nightingale(夜莺) singing very beautifully.
     One day the emperor heard about this little bird's beautiful voice.He asked his guards to bring her to him.As soon as the emperor heard the nightingale's voice,he said,"Put her in a golden cage,so she can stay and sing for me whenever I want to hear her."
The little bird was so unhappy about being kept in the cage that she stopped singing one day.The emperor was very angry.He ordered the scientists in his palace to make a robot bird for him.The bird could sing very beautifully,too.The emperor was pleased.
Soon the robot bird became old.It no longer sang beautiful songs.Just at that time,the emperor became very weak.One morning,while lying in bed,the emperor wanted it to sing once again.But the robot bird couldn't sing any more.Suddenly the nightingale landed on the window.She began to sing her most beautiful song.The emperor was very happy!He became better and better each day.
After the emperor was well,he changed a lot and became kind to his people.From then on,all his people cherished(爱戴) him for his love and kindness.
56.Both the nightingale and the robot bird had a beautiful voice.T
57.The emperor kept the nightingale in a golden cage in order to hear her sing at any time.T
58.The nightingale was very happy after she was kept in the golden cage.F
59.The emperor was not satisfied with the robot bird at first.F
60.The emperor learnt from the nightingale what love and kindness was.T.

分析 全文大意:
很久以前,有个皇帝.他有一个美丽的花园.在花园里有一只唱歌非常动听的夜莺.一天皇帝听到了这只小鸟动听的歌声.他让卫兵把鸟给他带来.他一听到夜莺的声音他说:"把它放到金笼子里,这样它就能在那里,每当我想听她唱歌时她就能为我歌唱."这只小鸟不高兴被关在笼子里,一天她不再唱歌了.皇帝非常生气.他命令王宫的科学家为他制作一个机器鸟.这只鸟也能唱动听的歌曲.皇帝很满意.很快机器鸟老化了.它不能再唱动听的歌了.就在那时,皇帝身体变得很虚弱.一天早上,当皇帝躺在床上时,他想让机器鸟再唱歌,但是它已经不能唱了.突然夜莺落在窗户上.她开始唱最动听的歌曲.皇帝非常高兴!他身体越来越好.在皇帝康复之后,他改变了许多,对他的臣民非常仁慈.从那时起,他的臣民因为他的爱心和仁慈而爱戴他.

解答 答案:
56、T           细节理解题          根据第一段In the garden,there was a little nightingale(夜莺) singing very beautifully."在花园里有一只唱歌非常动听的夜莺"和第三段He ordered the scientists in his palace to make a robot bird for him.The bird could sing very beautifully,too."令王宫的科学家为他制作一个机器鸟.这只鸟也能唱动听的歌曲"可知夜莺和机器鸟都有动听的嗓音,故判断该项正确,故选T
57、T          细节理解题           根据第二段皇帝的这番话he said,"Put her in a golden cage,so she can stay and sing for me whenever I want to hear her.""把它放到金笼子里,这样它就能在那里,每当我想听她唱歌时她就能为我歌唱"可知皇帝把夜莺关在金笼子里是想在任何时候听到她的歌声,故判断该项正确,故选T
58、F            细节理解题         根据第三段The tittle bird was so unhappy about being kept in the cage that she stopped singing one day可知这只小鸟不高兴被关在笼子里.故判断该项错误,故填F
59、F            细节理解题         根据第三段He ordered the scientists in his palace to make a robot bird for him.The bird could sing very beautifully,too.The emperor was pleased.可知这只机器鸟也能唱动听的歌曲,皇帝对它很满意.故判断该项错误,故填F
60、T             推理判断题         根据第四段Suddenly the nightingale landed on the window.She began to sing her most beautiful song.The emperor was very happy!He became better and better each day.可知在机器鸟不能唱歌之后一天夜莺落在窗户上.她开始唱最动听的歌曲.皇帝非常高兴!他身体越来越好.根据最后一段After the emperor was well,he changed a lot and became kind to his people.From then on,all his people cherished(爱戴) him for his love and kindness可知在皇帝康复之后,他改变了许多,对他的臣民非常仁慈.从那时起,他的臣民因为他的爱心和仁慈而爱戴他.故皇帝从夜莺那里学会了什么是爱心和仁慈,故判断该项正确,故选T

点评 首先理解选项的句意,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的句子,并理解大意,最后仔细斟酌,找出答案,最后做出正确判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Lucy usually cleans the cage everytwo days.(对划线部分提问)
Howoftendoes Lucy usually clean the cage?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.When we talk of plants,most of us will think of things that grow from the ground and have green leaves,but there are plants that do not look or act like other plants.Some of these belong to a special class of plants called fungi.
Fungi may appear almost everywhere.①They commonly grow in wet places where they can get food and water easily.Because fungi do not have green leaves to make their own food,fungi must take their food from animals,other plants or water.Some fungi live on dead or rotting wood,while others grow on living trees or in dirt or moss(苔藓).Mushrooms(蘑菇) are the best-known fungi.
②There are many kinds of mushrooms appearing in all shapes and sizes.For example,cauliflower mushrooms are found in forests from July to October.They can grow to be as heavy as fifty pounds!They grow at the foot of trees.Squirrel's bread(松茸) is another kind of wild mushroom.Its appearance and use can explain its name.These fungi look like small golden cakes.Squirrels can easily eat them or carry them off to their hole to eat later.
③食品店里的蘑菇是人们精心种植的,可安全食用.People are warned never to touch or taste wild mushrooms,because some of them are deadly.Even less dangerous ones can still make a person very sick.

66.将①句译成中文.他们通常长在潮湿的地方,在那里他们能很容易的获取食物和水分.
67.将②句译成中文.有许多种形状和大小不同的蘑菇/有许多蘑菇,它们显现的形状和大小各不相同.
68.将③句译成英文.The mushrooms in food stores/shops are carefully grown by people and they are safe to eat.
69.From what can fungi take food?Fungi take their food from animals,other plants or water.
70.What is squirrel's bread?How to understand the name?It's a kind of wild mushroom.They look like small golden cakes,and squirrels can casily get them as food..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.They have morning reading for twenty minutes before class.(对划线部分提问)
Howlongdo they have morning reading before class?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.My mother always says,"if you want to have a bed of roses in the future,you should study hard"(  )
A.plant many rosesB.keep health
C.live longerD.live a happy life

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Gork is having a bad dream.(改为感叹句)
Whata bad dream Gork is having!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.I have tried to write a ghost story that won't make you unhappy with yourselves,with  the seasons,or with me.I hope it haunts your houses pleasantly.
Charles Diclens
One Christmas Eve,old Scrooge and Bob were working busily in his office.It was a cold,foggy day.The fog was so thick that he houses opposite were like ghosts.It was only three o'clock in the afternoon,but it was already quiet dark.
"Merry Christmas,Uncle!God bless you!"cried a happy voice,It was Scrooge's nephew."
"Bah!"said Scrooge."Humbug!(骗人的话)"
"Christmas is a humbug!Surely you don't mean that,Uncle."said his nephew.
"I do,"said Scrooge."Merry Christmas!What reason have you got to be merry?you're poor."
"OK,then,"replied the nephew cheerfully."What reason have you got to be sad?You are rich.Don't be angry,Uncle!!"said his nephew.
"What else can I be?"answered the uncle,"I live in a world of fools!Merry Christmas!What's Christmas time to you?It's a time for paying bills without money.It's a time for finding yourself a year older,but not richer.Everyone who goes around saying‘Merry Christmas'should have his tongue cut out.Yes,he should!"
"Uncle!Please don't say that!"said the nephew."I've always thought of Christmas time as a good time,a kind,and a charitable,happy time,And so,Uncle Christmas has never put any gold or silver in my pocket,but I think it has done me good.And it will do me good.And I say,God bless it!"
Bob,standing in the comer of the room,applauded(鼓掌).He realized his mistake very soon,and went quickly back to his work,but Scrooge hand heard him.
"One more sound from you,Bob Cratchit,"said Scrooge,"and you'll celebrate Christmas by losing your job!"
"Don't be angry with him,Uncle.Come and have dinner with us tomorrow."
"No."said Scrooge.
"I'm sorry you don't want to celebrate Christmas.But I do,So a Merry Christmas,Uncle!"
"Good afternoon!"said Scrooge.
"And a Happy New Year!"said his nephew.
"Good afternoon!"said Scrooge again.
His nephew left the room,He stopped to wish Bob a Merry Christmas,And Bob replied,"A Merry Christmas to you,too."

41.In which season did the story take place?D
A.Spring     
B.Summer     
C.Autumn     
D.Winter
42.What did Scrooge think of Christmas wish?C
A.It was simple
B.It was important
C.It was stupid
D.It was necessary
43.What did Scrooge's nephew mean by saying"Christmas time is a charitable time"?
A
A.Christmas was a time to be generous and kind.
B.Christmas was a time to do some challenging work
C.His uncle should give some money to his family
D.His uncle should give away his money to the poor
44.Which of the following is TRUE about Scrooge and Bob?B
A.Scrooge was Bob's uncle
B.Bob worked for Scrooge
C.Scrooge celebrated Christmas with Bob
D.Bob was Scrooge's visitor
45.What can't we infer(推断) from the story?B
A.Scrooge was working busily in his office before Christmas
B.No rich people wanted to waste their time to celebrate Christmas.
C.Bob believed in Christmas wish as well as Scrooge's nephew
D.Scrooge refused his nephew's invitation to dinner on Christmas day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Sorry,Sir.I promise _______ again.(  )
A.to not be lateB.not to be lateC.be not lateD.don't be late

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

3.C:What can we do this weekend,Ji11?I don't want to do my homework a11 day.
J:I know,Cindery(66)E
C:No,we can't.Mydad has to work at home.(67)DMo11y's going to see afilm.We can go with her.
J:(68)G   
C:Maybe we can do some shopping then.There's a new  cartoon shop opening on Saturday.
J:(69)A      
C:0n the comer of Second Street.
J:How do we get there?
C:We11,should we go there by bike?My brother's
going to visit the museum.We can take him there by
bike,and then we can go shopping together.
J:(70)F

A.Where is the shop?
B.Should we go to school?
C.I rea11y can't agree with you.
D.How about.a film?
E.Let's have a party at your house!
F.That's a great idea.
G.No,I don't want to see a film.

查看答案和解析>>

同步练习册答案