精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Good communication skills are key to success in life,work and relationships.Without effective (有效的) communication,a message can turn into error,misunderstanding,or even disaster.
  Communication is the process by which we exchange information between people.To communicate well is to understand and to be understood.Communication can be successful only when both the sender and the receiver understand the same information.
  In today's highly informational and technological environment,it has become more important to have good communication skills.Here are some important steps to communicate effectively:
  Know what you want to say and why.Understand clearly the purpose of your message.Know to whom you are communicating and why.
  How will you say it?We all know that it's not always what you say,but how you say it,that matters.Begin by making eye contact.You show trust and confidence when you look at others in the eyes when you speak.Second,pay attention to your body language,since it can say so much more than your words.By standing with your arms easily at your side,you tell others that you are open to hearing what they have to say.
  Communication is a two-way street.After you have said what you have to say,stop and listen.Practice your listening skills.Be considerate of other speakers by waiting until they've finished.While others are talking,listen carefully and never cut them off.
Definition of communication Communication is the process by which exchange information (71)betweenpeople.
Some (72)advantages for paying attention to communication skills  l  Key to success in life,work and relationships
l  Helping to understand each other
l  Being of much (73)importance at present as a result of the highly information and technology environment
Some steps to have an effective communication l  Have a (74)clearunderstanding of what your purposes,listers and reasons are.
l  Know how you say it because it is sometimes more important than what you say
l  Stop to listen after you have (75)finishedyou talk 

分析 短文讲了良好的沟通技巧是成功的关键,在生活、工作和人际关系.没有有效的通信,消息可以变成错误,甚至灾难.沟通是人与人之间进行信息交流的过程,沟通的过程是理解和被理解的,只有当发送者和接受者理解相同的信息时,沟通才是成功的.在当今高度信息化和科技化的环境中,拥有良好的沟通能力变得越来越重要.以下是一些有效沟通的重要步骤.

解答 答案:71.between  细节理解题.根据 Communication is the process by which we exchange information between people.沟通是人与人之间进行信息交流的过程.可知交流的定义是人与人之间进行信息交流的过程.故答案为between.
72.advantages  细节理解题.根据In today's highly informational and technological environment,it has become more important to have good communication skills.Here are some important steps to communicate effectively:在当今高度信息化和科技化的环境中,拥有良好的沟通能力变得越来越重要.以下是一些有效沟通的重要步骤:可知表格中说的是一些优势,注重沟通技巧.故答案为advantages.
73.importance   细节理解题.根据 In today's highly informational and technological environment,it has become more important to have good communication skills.
在当今高度信息化和科技化的环境中,拥有良好的沟通能力变得越来越重要.可知目前的重视的是高度信息和技术环境.故答案为importance.
74.clear 细节理解题.根据Know what you want to say and why.Understand clearly the purpose of your message.Know to whom you are communicating and why.知道你想说什么,为什么,清楚地理解你的信息的目的,知道你在和谁沟通,为什么.可知有一个清晰的理解你的目的,听者和原因是什么.故答案为clear.
75.finished 细节理解题.根据 Communication is a two-way street.After you have said what you have to say,stop and listen.Practice your listening skills.Be considerate of other speakers by waiting until they've finished.While others are talking,listen carefully and never cut them off.沟通是双向的,在你说了你要说的话之后,停下来听,练习你的听力技巧,耐心等待其他人的发言,直到其他人发言完毕.可知你讲完之后认真的去听.故答案为finished.

点评 本文中长句较多,一时很难读懂句子含义,注意多读几遍,不要强求非得理解一词一句的含义,能把握文章大意就行.瞻前顾后,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Everyone worries.But how do you deal with your worries?Whether your worries are big or small,you can take these three steps to deal with your worries:
※Try to find out what you're worried about.
Sometimes,you know what you're worried about.Sometimes,you don't.Try to find it out first.If you can't,you can ask for help.
※Think of ways to make it better.
There is always something you can do to help you feel less worried.Sitting there worrying won't solve your problem.
Grades(分数)at school are often top worries for kids.If you're worried about grades,ask yourself these questions:
◆Why are grades important?What do grades mead to me?
◆Do I go over my notes even when there isn't a test?
◆Have I tried different ways of studying?
If your worry is about a fight you had with a friend,you might write down all the things you could do:write a note to him or her,say sorry to him or her,etc.
※Ask for help.
When you're worried,it can help to find someone to talk to.You can ask your parents,friends or teachers for help.

根据短文内容回答问题.
61.How many steps of dealing with your worries are mentioned in the passage?
Three.
62.Can sitting there worrying solve your problem?
No.
63.What are top worries for kids at school?
Grades at school are often top worries for kids.
64.Who can help you when you're worried?
I can ask my parents,friends or teachers for help.
65.What does the passage mainly tell us?
How do you deal with your worries..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.On the fourth Sunday of every November,most Americans get together around the dinner table to celebrate Thanksgiving.Special traditions in the US have been around for many years.(41)CThese are four popular Thanksgiving traditions and how they started.
(42)EThe first Thanksgiving meal was in the autumn of 1621 when the first travelers from England celebrated their first harvest (收获).But it wasn't made into an official (官方的)holiday until 1863.The first large meal had turkey,fruits and vegetables,which are still common today.
(43)AHistorians say the first travelers invited Native Americans (美洲印第安人)to the meal to thank them for teaching them how to grow food.Today at the large meal,friends and family will also say what they are most thankful for.
(44)FThe parade (游行)includes very large balloons that look like cartoon characters and beautiful floats (花车)that carry famous people.There are also many musical performances to watch.This parade started in 1924,and today over 44 million people watch it on TV or in New York City.
(45)BPeople started to watch football on Thanksgiving a few years after the day
became an official holiday.Today,the National Football League takes advantage of this popularity and hosts three NFL games every Thanksgiving.

根据短文内容,从方框屮选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整正确.
A.Giving thanks is what the holiday is all about.
B.American football is something people both watch and play with their family on Turkey Day.
C.However,some people don't always stop to think about where the traditions came from.
D.Here is one way to make turkey for a Thanksgiving dinner.
E.A large meal is the important event every Thanksgiving.
F.Every year,there is a Macy's Thanksgiving Day Parade in New York City.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Elephants in Uganda are starting to come close to villages near national parks.The big animals are a real danger to people.So new tools called vuvuzelas have been given to people to keep the elephants away.They are plastic instruments some fans use at sports events.The instruments make a loud sound elephants do not like.The animals leave,and no one is harmed.
Vuvuzelas work because they do not threaten (威胁) the elephants.That is important because an elephant that feels threatened is more likely to attack.So far,no one has reported an elephant attacking in answer to a vuvuzela.
Officials and villagers have tried other ways to stop elephants from coming near farms and houses.They have built beehives (蜂巢)-houses for flying insects that sting (叮,蜇).They have hung ropes covered in spicy oil.They have dug long,deep holes.And they have used guns,called A-K47s.
An official from the Uganda Wildlife Authority explains that people shoot the gun in the air to scare the elephant.But over time,the elephants have stopped being afraid of the sound of the gun.They only look at the shooter and wave their ears.Probably one day,elephants will accept the vuvuzela noise,just as they do the sound of the A-K47.But right now,vuvuzelas are an effective (有效的),harmless and fun way to deal with a serious problem.

38.Villagers are trying to keep away the elephants because they fear thatD.
A.they don't have food to feed them  
B.they may threaten the elephants
C.the elephants may destroy the park  
D.the huge animals may attack them
39.The writer thinks itAto use the vuvuzelas to keep away the giant animals. 
A.safe                 
B.harmful            
C.helpless                   
D.difficult
40.The meaning of the underlined word"accept"in the last paragraph is close to"B".
A.be afraid of             
B.be used to         
C.be pleased with        
D.be worried about
41.Which of the following statements is true about vuvuzelas?C
A.Vuvuzelas were invented to keep elephants away from villagers.
B.So far,vuvuzelas have been the only way to keep the elephants away.
C.At present,vuvuzelas work better to keep away elephants than A-K47s.
D.People in Uganda are thinking of making louder and better vuvuzelas.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.
 London Eye
London Eye is 135 meters high and has become one of the world's tallest observation wheels(观景摩天轮).It has 32 capsules(密闭舱) and carries about 10,000 visitors every day.You can travel in complete safely.And you can see up to 40 kilometers away in all directions from each capsule.
Because of the way the capsules are hung,it provides a full 360-degree panorama(全景) when you are at the top of wheel.
 ●Buckingham Palace
Buckingham Palace is Queen ElizabethⅡ's official residence (寝宫).The State Room(国事厅) in it have been opened to the public for the Summer Opening since 1993.At first,the Summer Opening was considered a way to raise money for repairing Buckingham Palace,but it became so popular that the Queen has continued to let visitor enjoy it every summer.The Queen is not at Buckingham Palace when it is open to the public-she goes to one of her country residence.
If you are visiting at a different time of the year,go to see the Changing of the Guard(换岗仪式).
 ●The British Museum
The British Museum was opened to the public in 1753 and it continues to be free since then.More than 7 million objects arc kept in the British Museum,and it would probably take a week to see everything!Don't think the British Museum is full of works of art from old England.In fact,it is full of the treasures the soldiers brought back from faraway places.Those treasures include some collections which are the largest and best-known in the world.
26.The incorrect description of London Eye is thatC.
A.it is one of the world's tallest observation wheels
B.you can sec up to 40 kilometers away in all directions from each capsule
C.it has 32 capsules and carries around 1,000 visitors every day
D.you can enjoy a full 360-degree panorama when you are at the top of the wheel
27.The aim of opening Buckingham Palace to the public every summer is toD.
A.raise money for building a new palace         
B.let visitors see the Changing of the Guard
C.lei visitors enjoy the Queen's country residence  
D.raise money for repairing it and let visitors enjoy it
28.From the passage,we know thatD.
A.the British Museum is opened for free only in summer
B.the British Museum has more than 70 million objects
C some of the treasures were brought to England by foreign visitors
D.you may need 7 days to enjoy everything in the British Museum.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Our cities are getting bigger and bigger as more people move from the country to the city.There are lots of reasons why they do this-mostly it is to find work,because all the big companies are in the cities and they need lots of people to work there.When there are lots of people living and working in a city,they need things like restaurants,shops,hospitals and schools,too.These are all more jobs that people need to do.There will be lots of transport in the city to move all the people around.Everything you could want will be found in a city:government offices,museums and art galleries,cinemas,big restaurants and parks.
Unfortunately the city is much busier,more expensive,and more dangerous than the country.The air is not so healthy because of all the cars and trucks on the roads.There are so many people that it is not as friendly-you cannot get to know everyone as you do in the country,and people may get lonely.You do not have much room in the city-most people live in apartments-not houses,and they do not have gardens or lots of space,and because of all the people there is also a lot of noise.
The country is much more friendly as everyone knows each other.It is much cheaper to live and there are less dangerous people than you find in cities.And perhaps the best thing is that you can have a big house with a garden and it will be very quiet.But there are not many jobs or services there.There are also not many shops,schools or hospitals.And it is hard to get around.
Every person is different,but more and more people choose to live in cities because there is so much to do there.What do you think about the city?

50.Why do more and more people move to the cities?A
A.Because they want to find a job.
B.Because they like to live in apartments.
C.Because they want to make more friends.
D.Because they like eating in big restaurants.
51.Which sentence is true according to the passage?B
A.You can live a quiet life in the city
B.You can find a big house with a garden in the country.
C.People can visit museums and art galleries in the country.
D.Big companies in the country need lots of people to work there.
52.The writer says the country is more friendly becauseD.
A.people can live quietly            
B.people work together
C.everyone has some friends         
D.everyone knows each other.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.we       three       wool    miss       true
76.We like thethird season in a year.
77.My mother bought me a hat which is made of cotton,but I prefer awoolenone.
78.There are more trees in their school than inours .
79.He didn't tell his patents thetruth that he didn't pass the math exam.
80.I'm worried because my borrowed book aremissing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.
stayed  read  with  after  kinds   photos  rode  interesting  rainy  watching
I have a good day today.It was(71)rainy in the morning,so I stayed at home and (72)read a history book.It was very(73)interesting.In the afternoon,the sun came out.I went to the park (74)with my two friends.We (75)rode our bikes there.The air was nice and clean (76)after the rain.There were lots of people in the park.They were (77)watching flowers.There were many (78)kinds of flowers in the park.They were so beautiful.We took many (79)photos of them.We (80)stayed in the park for about two hours and had a good time there.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

11.
A.This is Yang Lin speaking.
B.Good night!
C.This is Li Ming                    
D.I'm sorry to hear that.
E.I'm sorry I can't come.
F.I hope not.
A:Hello!
B:Hello!Can I speak to Yang Lin,please?
A:Just a minute.And who is that?
B:(71)C
A:Hold on,please.Yang Lin,there is a call.It's from Li Ming.
C:Hi,Li Ming,(72)A
A:Hi,Yang Lin.Thank you for asking me to your party.(73)EBecause my sister
is sick and I have to look after her.
C:(74)D I hope it's not serious.
A:Not really.She is a little better now.
C:Glad to hear that.I hope she gets better soon.Good night.
B:Thanks.(75)B.

查看答案和解析>>

同步练习册答案