精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Joe and his friends were on their way to the Red Cross Headquarters to take the test for the first-aid badge(徽章).They had worked and practised very diligently the whole year and were confident that they would do well for their test.
On their way to the test place,they saw a hit-and-run accident.A taxi driver had sped through the red light and narrowly missed hitting a schoolboy.However,he could not stop in time to avoid(避开) a motorcycle that had turned round the corner.The passenger at the back was thrown off the motorcycle and landed heavily on the ground.The taxi driver was frightened and drove off.Everyone on the street was greatly surprised.
Joe realized that they should take action when he saw the victim bled heavily."Come on,"he said to his friends and wanted them to follow him but they didn't move.
Joe knew what they were thinking.They would have to wait for another year if they were to miss the test."Which is more important?A man's life or a badge?"Joe asked his friends.
The question made his friends feel small.
The victim had a deep cut on his head.Joe and his friends dressed his wound to stop the bleeding while waiting for the ambulance to arrive.This was what the Red Cross Society had trained them for.

74.Joe and his friends were on their way to the Red Cross Headquarters toA.
A)take a test on first-aid                
B)collect their first-aid badges
C)report a hit-and-run accident          
D)help the victim of an accident
75.Who got hurt in the accident?B
A) The passenger in the taxi             
B) The passenger on a motorcycle
C) The taxi driver                     
D) The motorcycle rider
76.Everyone on the street was surprised becauseD.
A)the ambulance had already arrived      
B)the schoolboy was seriously hurt
C) Joe did first-aid for the victim in time   
D)the driver ran away after the accident
77.The test for the first-aid badge is heldA.
A) once a year                        
B) twice a year.
C) once a term                        
D) twice a term
78.What did Joe and his friends do for the victim?B
A) They took him to the hospital          
B)They stopped the bleeding for him
C)They did nothing for him              
D)They made a phone call to his family
79.The writer thinksC.
A) Joe should take the test               
B) Joe was foolish
C) Joe put others before him             
D) Joe was rude to his friends.

分析 试题分析:乔和他的朋友们去红十字会总部参加急救徽章的考试.一年来,他们刻苦练习,对考试很有信心.去考试的路上,他们看到了一次肇事逃逸事故.一个出租车司机闯了红灯,险些碰到一个小男孩,然而,他无法及时停车,撞到了一个转弯的摩托车,摩托车后座上的人被摔了下来,重重地跌在了地上,出租车司机吓了一跳,开走了.街上的每个人都非常惊讶.当乔看到受害人流血的时候他意识到他们应该采取行动,"来吧,"他对他的朋友说,他想叫他的朋友们跟他一起,但他们没有动.乔知道他们想什么.如果他们错过了测试,他们将不得不再等待一年,"哪个更重要?一个人的生命还是徽章?"乔问他的朋友.这个问题让他的朋友们感到无地自容,受害人的头部有一个很大的伤口,乔和他的朋友们帮着他包扎伤口止血,同时等待医院的车到来.这也是红十字会训练成员的目标所在.

解答 74.A 细节理解题.题干的意思是:乔和他的朋友在去红十字协会的路上是为了做什么?根据原句:Joe and his friends were on their way to the Red Cross Headquarters to take the test for the first-aid badge"乔和他的朋友们去红十字会总部参加急救考试."故选A
75.B 细节理解题.问题:谁在事故中受伤了?分析原句:The passenger at the back was thrown off the motorcycle and landed heavily on the ground.句意:摩托车上的乘客被重重地摔在地上.从中说明是摩托车上的乘客受伤了.故选 B
76.D  细节理解题 根据短文中的"The taxi driver was frightened and drove off.Everyone on the street was greatly surprised"可知,街上的人感到很吃惊,是因为司机在事故之后逃逸了.
77.A 细节理解题.问题:考试多久举行一次?根据原句:They would have to wait for another year if they were to miss the test.句意是:如果他们错过了测试,他们将不得不再等待一年. 因此是一年一次.故选A
78.B 细节理解题.问题:乔和他的朋友为受伤者做了什么?根据原句:Joe and his friends dressed his wound to stop the bleeding while waiting for the hospital car to arrive.句意是:乔和他的朋友们帮着他的伤口止血同时等待医院的车到来.故选B
79.C 细节理解题 题干是"作者认为______",四个选项的意思分别是:乔应该参加考试; 乔很傻;乔把别人放在自己的利益前面;乔对他的朋友很无礼;根据短文的描述,选项C符合,故选C

点评 做阅读理解时,要注意培养自己快速阅读的习惯.切不可在个别难懂的词句上磨蹭,只要全篇理解了,个别难懂的词句可以根据上下文和构词法去猜测,去推断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.我一到那里,就给你们打电话.    
I'll call youas soon as I get there.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

19.安全对每个人都很重要.请根据以下信息内容提示,写一篇关于安全的英语小短文.
锻炼小心运动;避免受伤
课间上下楼梯,不要拥挤(crowd together);…(至少一点)
交通…(至少两点)
食品健康饮食,远离垃圾食物(junk food)
其它…(至少两点)
要求:
1.语句通顺,意思连贯,语法正确,条理清楚,字迹工整;
2.短文可以适当发挥,但要包含以上要点;
3.文中不得出现真实的姓名、校名及地名;词数100左右 (开头和结尾已给出不计入词数).
Safety has become the focus for us all.How to keep safe is very important to us students.                  .
In a word,it's important for everyone to remember these safety tips.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.One day a poor man was traveling on horseback.At noon he tied his horse to a tree and then sat down to eat something.Some minutes later,a rich man came along and tied his horse to the same tree."Please tie your horse to another tree,my horse is wild.It will kill yours."But the rich man said,"I shall tie my horse as I like!"He did so and had his lunch nearby.After a moment they heard a terrible noise,the two horses were fighting.They went up to them but it was too late.The rich man's horse was killed.The rich man cried,"You'll have to pay for it."And he brought the poor man before Mr.Know.Mr.Know asked the poor man some questions.But he made no answer.Finally Mr.Know said,"This man is dumb.He can't speak."The rich man shouted angrily"He can!And he told me not to tie my horse to the same tree because his horse was wild and would kill my horse.""So he warned you.Then can you expect to get money from him?"The rich man said nothing and left silently.
Fill in the blanks according to the passage.Only one word for each blank.
One day a poor man tied his horse to a tree,then a rich man (71)wanted/went/came to tie his horse to the same tree,too.But the poor man told the rich man not to do that (72)because his horse was very wild.The rich man didn't (73)listen/agree.As a result,his horse was killed.The rich man was (74 )so angry that he asked Mr.Know to tell who was right.The poor man's silence made the rich man tell the truth.How (75)clever the poor man is!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

7.A:Hello,Amy speaking.
B:Hi,Amy!(66)A May I speak to Peter?
A:Sorry,he's not here.He's playing soccer at the park.(67)D
B:Yes.Please tell him that I'd like him to come to my birthday party tomorrow evening.
A:OK.(68)B
B:It'll start at half past five.
A:Where will you have the party?
B:At the restaurant next to Peter's office.(69)C
A:All right.
B:Thank you.(70)A
A:Bye-bye.

66.A.This is Sam.     
B.How are you?
C.It's cloudy.       
D.How's the weather?
67.A.What are you doing now?
B.Could you sweep the floor?
C.What's wrong with you?
D.Can I take a message for him?
68.A.I'd love to.
B.What time will it start?
C.Happy birthday!
D.When is your birthday?
69.A.I can go with you.
B.Let's take the bus.
C.He can walk there.
D.You can't miss it.
70.A.Good-bye.
B.See you then.
C.You're welcome.
D.Here you are.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.---______ have you worked in the school?
---For only half a year.(  )
A.How longB.How farC.How oftenD.How much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---May I use your telephone?Mine has no electricity.
---Sure,you ______.Here it is.(  )
A.mayB.mustC.needD.have to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.他越忙越感到开心.
The busier he was,the happier he felt.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-        paper money in 100years?-No,there won't.(  )
A.Will beB.Are thereC.Will there beD.Was there

查看答案和解析>>

同步练习册答案