Healthy eating doesn’t just mean what you eat, but how you eat. Here is some advice on healthy eating.
Eat with others. It can help you to see others’ healthy eating habits. If you usually eat with your parents, you will find that the food you eat is more delicious.
Listen to your body. Ask yourself if you are really hungry. Have a glass of water to see if you are thirsty—sometimes you are just thirsty, you need no food. Stop eating before you feel full.
Eat breakfast. Breakfast is the most important meal of the day. After you don’t eat for the past ten hours, your body needs food to get you going. You will be smarter after eating breakfast.
Eat healthy snacks like fruits, yogurt or cheese. We all need snacks sometimes. In fact, it’s a good idea to eat two healthy snacks between your three meals This doesn’t mean that you can eat a bag of chips instead of a meal.
Don’t eat dinner late. With our busy life, we always put off eating dinner until the last minute. Try to eat dinner at least 3 hours before you go to bed. This will give your body a chance to digest most of the food before you rest for the next 8—10 hours.
1.The writer gives us pieces of advice on healthy eating.
A. 4 B. 5 C. 6 D. 7
2. Which snack is Not mentioned in the passage?
A. Fruits B. Yogurt
C. Chips D. Ice cream
3.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Snacks are bad for our health.
B. We should keep eating until we are full.
C. Dinner is the most important meal of the day.
D. We should have dinner at least 3 hours before going to bed.
4.The underlined(画线)word “digest” means “ ” in Chinese.
A. 消化B. 享用 C.储存 D. 循环
5. The passage mainly tells us .
A. where to eat B. how to eat
C. why to eat D. when to eat
1.B
2.D
3.D
4.A
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文中作者告诉我们怎样才能保证饮食健康,在文章中作者给了我们一些建议,如和别人一起吃饭、注意倾听身体的信息、一定要吃早饭、吃健康的零食如水果、酸奶或奶酪以及晚饭不要吃得太晚等。
1.主旨大意题。根据这篇短文的大意可知,在这篇短文中,作者关于健康饮食给了我们一些建议,从第二段开始,每一段就是一个建议,所以一共是五条建议,即和别人一起吃饭、倾听你身体的一些信息、要吃早饭、吃健康的零食如水果、酸奶或奶酪、晚饭不要吃太晚。故选B。
2.细节理解题。根据短文五段可知,这里提到了很多种零食,如水果、酸奶、奶酪、炸薯条等,其中没有提到的就是ice cream 冰淇淋,故选D。
3.推理判断题。根据We all need snacks sometimes可知A不对;根据Stop eating before you feel full可知B不对;根据Breakfast is the most important meal of the day.可知C不对;根据Try to eat dinner at least 3 hours before you go to bed.可知D的表述符合文意。故选D。
4.词义猜测题。根据划线单词所在的句子可知,我们要在睡觉前三小时吃晚饭,这样才能给身体时间来消化大部分食物。digest的意思是消化,故选A。
5.主旨大意题。这篇短文的第一段是整篇短文的中心段,作者在这一段中点明了中心,即我们应该健康饮食。因此选B,怎样饮食,而不是去哪里或为什么或什么时候吃。故选B。
考点:日常生活类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省营口市九年级中考模拟(二)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
A forest fire that burned 55 square kilometers was finally brought under control on Wednesday morning. The fire started on Sunday in Black Bear State Park and quickly spread to nearby areas.
On Monday, police evacuated(疏散) the small town of Lawson and ordered the people to leave their homes. The fire destroyed 20 homes in the area and caused heavy damage to 40 others.
Nobody was hurt. Officials said the damage to homes and cars was between $l million and $2 million. The government declared (宣布) the town a disaster (灾难) area. The fire spread quickly in the hot, dry weather. Fire fighting was difficult because of strong winds. Firemen from 55 fire departments in the state joined the National Fire Service to put out the fire. Some kept fighting for 24 hours. Fire engines and helicopters(直升飞机)dropped water onto the fire. In order to control the fire, firemen cleared a way around the fire.
Police closed King Road to traffic on Tuesday because of heavy smoke. Thousands of tourists had to drive an hour north to Queen Road to pass the fire area.
Some people did not follow the police order. Paul Grayson sent his wife and two children to safety, but he stayed. As the fire came within 50 feet of his house, he started thinking, “Am I foolish? Did I stay here too long, just for a house?”
1.When and where did the forest fire start?
2.. What did the police order the people to do?
3.Why was fire fighting difficult?
4. How did the firemen drop water onto the fire?
5.What kind of person do you think Paul Grayson was?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省营口市九年级中考模拟(三)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
--- Why not go to Lao She Tea house tonight? --- ______
A. It doesn’t matter B. Thank you
C. Sorry to hear that D. Sounds great
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省营口市九年级中考模拟(三)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The second book ______I want to read is Business @ the Speed of Thought.
A. which B. that
C. what D. as
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省盘锦市市九年级中考模拟(二)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
A forest fire that burned 55 square kilometers was finally brought under control on Wednesday morning. The fire started on Sunday in Black Bear State Park and quickly spread to nearby areas.
On Monday, police evacuated(疏散) the small town of Lawson and ordered the people to leave their homes. The fire destroyed 20 homes in the area and caused heavy damage to 40 others.
Nobody was hurt. Officials said the damage to homes and cars was between $l million and $2 million. The government declared (宣布) the town a disaster (灾难) area. The fire spread quickly in the hot, dry weather. Fire fighting was difficult because of strong winds. Firemen from 55 fire departments in the state joined the National Fire Service to put out the fire. Some kept fighting for 24 hours. Fire engines and helicopters(直升飞机)dropped water onto the fire. In order to control the fire, firemen cleared a way around the fire.
Police closed King Road to traffic on Tuesday because of heavy smoke. Thousands of tourists had to drive an hour north to Queen Road to pass the fire area.
Some people did not follow the police order. Paul Grayson sent his wife and two children to safety, but he stayed. As the fire came within 50 feet of his house, he started thinking, “Am I foolish? Did I stay here too long, just for a house?”
1.When and where did the forest fire start?
2.What did the police order the people to do?
3.Why was fire fighting difficult?
4.How did the firemen drop water onto the fire?
5.What kind of person do you think Paul Grayson was?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省盘锦市市九年级中考模拟(二)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
James with the Greens the White Tower Park if it tomorrow.
A. are going to; isn’t rainy
B. are going to; doesn’t rain
C. is going to ; won’t rain
D. is going to; isn’t rainy
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省盘锦市市九年级中考模拟(二)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
you practice your English every day, you won’t make any progress on it.
A. Although B. If
C. Unless D. Since
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省盘锦市九年级中考模拟(三)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
It was midday when I got the call that my grandfather was not well and he was quickly getting worse. My family did not know how long he would stay in the world. I knew I had to get to the hospital to tell him how much I loved him. As I drove to the hospital, I pictured him before I got to tell him how much he meant to me. Trying to fight back the tears, I wanted to stay calm when I saw him.
When I got to the hospital, I hurriedly looked for his hospital room. I found him in a semi-conscious state (半清醒状态). On my knees, I said softly, “Hello, Grandpa.”
Still feeling shy, I decided not to leave his bedside without letting him know. While I asked about how he was, he told me, “I’ll be fine, Henry.” although we both knew that wasn't true. Then he asked me with a smile how I was doing.
Hearing what my grandpa said, I was much moved. I made the decision that I had to show my gratitude for him. As I found all the courage (勇气) I had, I hold his hand tightly. I cried out, “Grandpa. I just want to let you know how much I love you. I hope you already know that yet I just want to make sure.” By this time, tears were rolling down my face. All those years of love that I had shut and not let him know, became free.
Smilingly, he said, “I know. Thank you for telling me that. All I have on this planet is my family and my love for them. If there is anything I could ask of you, I want you to be good to your family, your mother, your father, and your brother. That’s all I want of you.”
What I learned that day changed my whole life. From then on, I began telling people how much I love them, care for them, and respect them. I get in touch with, for example, my babysitter, my barber, to show my appreciation. I go down into the city once a week and serve pizza to the homeless. I wake up every morning and list everything I’m thankful to in my life.
1.The author got the news of Grandpa’s illness________.
A. in the morning B. at noon
C. in the evening D. at midnight
2.The author didn’t tell Grandpa his love because _______ to say love to Grandpa before.
A. he was too shy B. he was too frightened
C. he was too busy D. he had no chances
3.The underlined word “gratitude” means _________ in Chinese.
A. 兴奋B.惊讶 C. 害怕 D. 感激
4. The author wrote this passage to tell readers mainly about ________.
A. how to think highly of others
B. how to help others get out of trouble
C. how to get in touch with others
D. how to share feelings with others
5.The story develops with the changes of __________.
A. the author’s life B. Grandpa’s feelings
C. the author’s emotion D.Grandpa’s illness
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省凌海市九年级下学期第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— What did your father ask you just now? — He asked me .
A. when do I come back B. whom I was chatting with
C. where would I go with my friend D. if I will finish my homework
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com