A forest fire that burned 55 square kilometers was finally brought under control on Wednesday morning. The fire started on Sunday in Black Bear State Park and quickly spread to nearby areas.
On Monday, police evacuated(疏散) the small town of Lawson and ordered the people to leave their homes. The fire destroyed 20 homes in the area and caused heavy damage to 40 others.
Nobody was hurt. Officials said the damage to homes and cars was between $l million and $2 million. The government declared (宣布) the town a disaster (灾难) area. The fire spread quickly in the hot, dry weather. Fire fighting was difficult because of strong winds. Firemen from 55 fire departments in the state joined the National Fire Service to put out the fire. Some kept fighting for 24 hours. Fire engines and helicopters(直升飞机)dropped water onto the fire. In order to control the fire, firemen cleared a way around the fire.
Police closed King Road to traffic on Tuesday because of heavy smoke. Thousands of tourists had to drive an hour north to Queen Road to pass the fire area.
Some people did not follow the police order. Paul Grayson sent his wife and two children to safety, but he stayed. As the fire came within 50 feet of his house, he started thinking, “Am I foolish? Did I stay here too long, just for a house?”
1.When and where did the forest fire start?
2.What did the police order the people to do?
3.Why was fire fighting difficult?
4.How did the firemen drop water onto the fire?
5.What kind of person do you think Paul Grayson was?
1.On a Sunday in Black Bear State Park.
2.To leave their homes.
3.Because the winds were strong./Because of strong winds.
4.They used fire engines and helicopters.
5.He was a little foolish./He loved his family a lot./didn’t know the danger of fires.
【解析】
试题分析:这篇短文讲述的是星期天发生在黑熊公园的大火,在炎热干燥的天气里,火势迅速蔓延。因为有大风,灭火也变得很困难。在警察的疏导下,Lawson小镇上的人们都离开了家。
1.根据短文第一段中The fire started on Sunday in Black Bear State Park and quickly spread to nearby areas.可知,这场森林大火是在星期天,在黑熊公园开始燃烧起来的。
2.根据短文第二段第一句话On Monday, police evacuated(疏散) the small town of Lawson and ordered the people to leave their homes可知,星期一,警察疏散了Lawson这个小镇的人们,命令他们离开他们自己的家。
3.根据短文第三段中Fire fighting was difficult because of strong winds.可知,因为风很大,灭火行动很困难。故本题的答案为Because the winds were strong。
4.根据短文第三段中Fire engines and helicopters(直升飞机)dropped water onto the fire.可知,因为火势很大,消防人员用灭火器和直升飞机洒水灭火。
5.根据短文最后一段的内容可知,Paul Grayson把他的妻子和孩子送到了安全的地方,他却留在了家里,因此我们觉得Paul很爱他的家人,或者他并不知道火的危险。还有另外一个观点就是他是傻的。这是一个开放性的问题。
考点:任务型阅读。
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省铁西区教师进修学校九年级中考模拟(一)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
_____ of the workers in this factory is about five hundred. ______ of them are women.
A. The number; Two third B. A number; Two third
C. The number; Two thirds D. A number; Two thirds
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省营口市九年级中考模拟(三)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Steven Jobs was born in 1955. He was an American businessman and inventor. He was the co-founder and chief executive officer (CEO) of Apple Inc. In the late 1970s, Steve, with Apple co-founder Steve Wozniak, Mike Markkula, and others, designed, developed, and marketed one of the first successful lines of personal computers, the Apple II series and later, the Macintosh.
Steve was among the greatest of American inventors – brave enough to think differently, and believed he could change the world and in fact, he had the power to change the whole world. By making computers personal and putting the Internet in our pockets, he has brought joy to millions of children and grownups.
Steve was fond of saying that he lived every day like it was his last. He changed the way each of us sees the world. Steve’s brilliance, passion and energy were the source of countless innovations (创新) that enrich and improve all of our lives. The world is much better because of Steve. On October 5, 2011, Steve died of cancer. The world has lost a visionary. We all feel sad about it.
1.Where can we find this passage?
A. In a science book. B. In a science fiction novel.
C. In a dictionary. D. In a newspaper.
2.Why Steve was fond of saying that he lived every day like it was his last?
A. Because he knew he would die soon.
B. Because he was too busy every day.
C. Because he was humorous.
D. Because he wanted to make full use of time.
3. From the passage, we can know that ______.
A. It is cancer that took the Steve’s life
B. Steve’s brilliance, passion and energy enrich and improve all of our lives
C. Apple II series and the Macintosh have made computers personal and put the Internet in
our Pockets
D. Steve was a businessman but not an inventor
4. According to the passage, “a visionary” means ______.
A. 一位伟人 B. 一位见证者
C. 一位梦想家D. 一位冒险家
5. What would be the best title for this passage?
A. Steve Jobs’ death
B. Our loss of a great CEO
C. A great inventor, Steve Jobs
D. The great changes in our lives
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省营口市九年级中考模拟(三)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I wonder when they ___ for Beijing. I will go to the train station to see them off when they ___.
A .leave, will leave B. will leave, leave
C. will go, leave D. go, leave
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省盘锦市市九年级中考模拟(二)英语试卷(解析版) 题型:书面表达
“安全你我他,幸福千万家”,关爱生命,确保平安,让我们的生活更加幸福安康。请以“Keeping safe_____ (at home/ at school /on the road…)为题写一篇60---80词左右的英语短文。
要求:补全标题:条理清晰,语言流畅;文中不得出现真实姓名、校名。内容包括:
Is it important to keep safe...?
Why do you think so?,
How can you be safe...?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省盘锦市市九年级中考模拟(二)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Healthy eating doesn’t just mean what you eat, but how you eat. Here is some advice on healthy eating.
Eat with others. It can help you to see others’ healthy eating habits. If you usually eat with your parents, you will find that the food you eat is more delicious.
Listen to your body. Ask yourself if you are really hungry. Have a glass of water to see if you are thirsty—sometimes you are just thirsty, you need no food. Stop eating before you feel full.
Eat breakfast. Breakfast is the most important meal of the day. After you don’t eat for the past ten hours, your body needs food to get you going. You will be smarter after eating breakfast.
Eat healthy snacks like fruits, yogurt or cheese. We all need snacks sometimes. In fact, it’s a good idea to eat two healthy snacks between your three meals This doesn’t mean that you can eat a bag of chips instead of a meal.
Don’t eat dinner late. With our busy life, we always put off eating dinner until the last minute. Try to eat dinner at least 3 hours before you go to bed. This will give your body a chance to digest most of the food before you rest for the next 8—10 hours.
1.The writer gives us pieces of advice on healthy eating.
A. 4 B. 5 C. 6 D. 7
2. Which snack is Not mentioned in the passage?
A. Fruits B. Yogurt
C. Chips D. Ice cream
3.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Snacks are bad for our health.
B. We should keep eating until we are full.
C. Dinner is the most important meal of the day.
D. We should have dinner at least 3 hours before going to bed.
4.The underlined(画线)word “digest” means “ ” in Chinese.
A. 消化B. 享用 C.储存 D. 循环
5. The passage mainly tells us .
A. where to eat B. how to eat
C. why to eat D. when to eat
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省盘锦市市九年级中考模拟(二)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—What did your father ask you? —He asked me ___________.
A. whom I was chatting with
B. where am I with my friends
C. when would I go home
D. if I have finished my homework
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省盘锦市九年级中考模拟(三)英语试卷(解析版) 题型:其他题
Music not only gives you something to sing and dance to, but also can make you
feel happier. Scientists say that music can help to relax people’s mind and even help
to relieve(痛苦) pain. How does music work its magic? It is the fact that music
can adjust(调节) our mood(心情). Recently, there is a scientific research to back up
what we have always known about music. The studies have shown that when people
are excited or happy they are more helpful. The opposite (相反的情况)happens when
people feel aggressive(好斗的) or under stress. The use of music can influence how
helpful people can be.
Dr. Adrian North made a study with 256 university students.Half the group took exercise
in the gymnasium listening to music which can bring happiness and the other half exercised
to aggressive music. When leaving the gym, the students were asked to hand out flyers(传单) in support of the local disabled athlete’s foundation(残疾运动员基金会).
The results showed that nearly half of the group that listened to happy music were willing to (愿意) hand out flyers. But less than 20% in the group that heard the aggressive music were willing to do so. This study suggests that our choice of music can influence our willingness to cooperate(合作). While a study also shows that productivity (生产效率) can be increased with the right choice of background music in the workplace. As music stimulates(刺激)worker’s mind, job satisfaction is often positively influenced. Other studies have shown that workers who are in a good mood have more job satisfaction than those in a bad mood.
These studies show that music can have a powerful influence on a person’s ability to cooperate. Moods have a direct influence(直接影响) on cooperation and job satisfaction. These factors also have a direct relationship to the success of a business.
1.What do scientists say about music ? _____________________________.
2.The phrase “back up” , Paragraph 1 most probably means “support”, doesn’t it ?
_________.
3.Why do people use the right choice of background music in the workplace?_______ .
4.How do people feel if they are bored or sad ?_____________________ .
5. What do moods have a direct influence on?______________________________ .
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省凌海市九年级下学期第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
There are many tall buildings on ____ sides of the street .
A. each B. every C. both D. either
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com