10.阅读下列短文,从所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项.
My friend is a taxi driver.He has been a taxi driver for ten years.It's a nice job most of the time.He can meet a lot of people.He always works at night because there is too much traffic during the day.He usually goes home between 1and 3o'clock in the morning.There are some very strange things,which happen at night.One day my friend was taking a woman home from a party at 3o'clock in the morning.The woman had her little dog with her.When they got to her house,she found that she had lost her key.So my friend waited in the car with the dog while she climbed in through the window.
My friend waited and waited.After half an hour of ringing the bell,he decided to find out what was going on.He tied(拴) the dog to a tree and started to climb in through the window.At that moment some policemen came.They thought my friend was a thief.Luckily the woman came downstairs.She must have gone to sleep and forgotten about my friend and the dog.
46.Why does the driver always work at night?A
A.Because it is easier to drive.
B.Because it is easier to climb in through the window.
C.Because it is easier to make money
D.Because it is easier to meet a lot of people.
47.Why did the woman climb in through the window?D
A.Because she wanted to have a rest.
B.Because her husband didn't open the door for her.
C.Because she didn't want to pay the money.
D.Because she couldn't find her key.
48.When did the story happen?A
A.Early in the morning.
B.Late at night.
C.At lunchtime.
D.At suppertime.
49.Which of the following is NOT true?C
A.The driver worked until between 1and 3o'clock in the morning.
B.The policemen made a mistake.
C.The woman had no money to pay.
D.The woman had forgotten about the driver and the dog.
50.What did the driver climb in through the window for?D
A.Getting money from the woman.
B.Phoning the police.
C.Returning the dog to the woman.
D.Seeing what happened in the house.
分析 作者讲诉了自己的朋友的故事.他是一名出租车司机.做这项工作有十年了.经常工作到深夜.一天,他拉了一位带着小狗的年轻女士.当他们到达她的房子时,发现她失去了她的钥匙.只能从窗户爬进家去,而一时间又忘记了作者的朋友及小狗.朋友为了看个究竟,差点被警察当作窃贼.
解答 46.A.细节理解题.根据He always works at night because there is too much traffic during the day.可知他总是在晚上工作因为在白天车太多,晚上还容易一些.根据句意,故选A.
47.D.细节理解题.根据When they got to her house,she found that she had lost her key.So my friendwaited in the car with the dog while she climbed in through the window.可知因为这位女士找不到她的钥匙了,所以通过窗户爬了进去.根据句意,故选D.
48.A.细节理解题.根据One day my friend was taking a woman home from a party at 3 in the morning.可知这个故事发生在凌晨三点,故选A.
49.C.细节理解题.根据She must have gone to sleep and forgotten about my friend and the dog.可知这位妇女不是没有付给司机钱.故填C.
50.D.细节理解题.根据After half an hour of ringing the bell,he decided to find out what was going on.可知这位司机等着看发生了些什么事情.故选D.
点评 本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据.只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读.文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同.