精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Rachel Careon was born in the USA on May 27,1907.Her mother,Maria Carson,had been a schoolteacher.She loved books.She also loved nature.She showed Rachel the beauty of nature.She also taught Rachel a deep love for books.As a quiet child,Rachel liked to read and write stories.At a very early age,she decided she wanted to be a writer some day.Her story first appeared in a children's magazine when she was ten years old.
Her first book,Under the Sea Wind came out in 1941.In 1948,Miss Carson began working on another book,The Sea Around Us.She always researched carefully when she wrote.She collected information from more than one thousand places to write The Sea Around Us.When the book came out in 1951,it won the National Book Award.It was No.1 on the best-seller list for more than a year.The Sea Around Us made Rachel Carson famous.
Rachel Carson's most famous book,Silent Spring came out in 1962.In this book,she pointed out that the use of some kinds of pesticides (杀虫剂)like DDT would cause the number of birds to decline because it would kill them as well.Finally,in November 1969,the United States government decided that the use of DDT must stop in two years.
Rachel Carson has been regarded as a great environmentalist (环保主义者)and writer.She will be remembered by the world.

42.Rachel Carson had a deep love for nature and books because ofB.
A.her father
B.her mother
C.her school teacher     
D.her brother
43.Rachel decided that she wanted to be a writer whenA.
A.she was very young
B.she was in college
C.she became a teacher
D.she became famous
44.The Chinese meaning of the word"decline"in this passage is probably"B
A.增加
B.减少
C.维持        
D.翻番
45.Which of the following is NOT true according to the passage?D
A.Rachel Carson was a careful and serious writer.
B.The Sea Around Us won the National Book Award.
C.In Silent Spring Rachel said some pesticides were bad for the environment.
D.The use of DDT was stopped as soon as the hook Silent Spring came out.

分析 【文章大意】这篇文章主要介绍了美国知名的环保主义者、作家Rachel Careon的文学创作历程.从小受目前的影响,Rachel喜欢阅读和创作故事.在1941年,她出版了自己的第一本书《在海风的吹拂下》,1948年,她开始创作另一本书《我们周围的海洋》,Rachel 通过仔细的调查研究,收集了大量的信息来写这本书.《我们周围的海洋》后来获得了国家图书大奖.《寂静的春天》是Rache创作的最著名的一本书.在这本书里,她指出,杀虫剂的使用使鸟类数量大大锐减,最后,美国政府决定在两年内停止使用DDT.

解答 42.答案为B.细节理解题.根据文中"Her mother,Maria Carson,had been a schoolteacher.She loved books.She also loved nature.She showed Rachel the beauty of nature.She also taught Rachel a deep love for books",我们可以得知Rachel对自然和书籍热爱的原因就是因为受母亲的影响,所以B选项符合文意.故答案为B.
43.答案为A.细节理解题.根据文中"At a very early age,she decided she wanted to be a writer some day",我们可以得知,在很小的时候,Rachel就决定要成为一名作家.所所以C选项符合文意,故答案为A.
44.答案为B.词义理解题.根据"she pointed out that the use of some kinds of pesticides like DDT would cause the number of birds to decline because it would kill them as well",我们可以得知杀虫剂的使用也会杀死鸟类,所以这会导致鸟类数量的减少,所以decline的意思应该是减少,故答案为B.
45.答案为D.推理判断题.根据"She always researched carefully when she wrote.She collected information from more than one thousand places to write The Sea Around Us",我们可以得知Rachel是个仔细认真的作家,创作一本书会大量的调查研究,收集资料,所以A选项正确.根据"When the book came out in 1951,it won the National Book Award:,我们可以得知《我们周围的海洋》这本书出版后就获得了国家图书大奖,所以B选项正确.根据"In this book,she pointed out that the use of some kinds of pesticides (杀虫剂)like DDT would cause the number of birds to decline because it would kill them as well:,我们可以得知,Rachel在《寂静的春天》这本书里指出,杀虫剂的使用会让鸟类数量锐减,也就是会破坏环境,所以C选项正确.根据'in November 1969,the United States government decided that the use of DDT must stop in two years",我们可以得知,在1969年美国政府决定在两年内停止使用DDT.而《寂静的春天》是1962奶奶出版的,所以D选项"The use of DDT was stopped as soon as the hook Silent Spring came out"说法不正确.故答案为D.

点评 快速阅读全文,掌握文章主旨,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出准确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

13.A:Hi,Tony.Why are you in such a hurry?(86)D
B:I lost my bag.I remember I put it beside the playground.
A:Really?When did you notice it was gone?
B:(87)A
A:Bad luck!Is there anything important in your bag?
B:Yes.(88)F
A:Don't worry.I can help you look for it.
B:Thank you so much!But what shall we do next?
A:(89)E
B:Good idea.Do you know where it is?
A:(90)G Maybe we are lucky to find it there.
B:I hope so.Let's go there and have a look now.
A.About twenty minutes ago.
B.How can I help you?
C.Why don't we go to an office next?
D.What's the matter?
E.Let's go to the Lost and Found office.
F.My ID card,my library card and my wallet.
G.It's on the third floor in the office building.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.______ is the last month of a year.(  )
A.JanuaryB.DecemberC.SeptemberD.October

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.It's a rainyday.We have to stay at home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Jim speaks Chinese well.(改为反意疑问句)
Jim speks Chinese well,doesn'the?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.I couldn't do it ________ your great help.Thanks a lot!(  )
A.withB.withoutC.forD.to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Everyone wants to become perfect.Unluckily,being perfect may not happen.Here's some useful advice about how to refuse perfection.
●NO more comparisons
     Compared with others,you may feel that you are not perfect.The solution?End your comparison.NO comparing,no pain.
●Accept your mistakes
     When perfection is your goal,mistakes mean failure.Your fear of criticism(批评)may keep you from①        risks or trying new things.Nobody is perfect.Take it easy.You needn't take others'words seriously.
●Ask for help
     Part of beating perfection is accepting that mistakes are part of human beings.If you don't give up,you will be successful one day.You shouldn't prevent you from asking for help you need to really improve.
●Don't judge(评判)yourself
    Find a trusted friend,family member or teacher who is not a perfectionist-someone who can take criticism and has learned from his or her mistakes.Share your goals and achievements with him or her,no matter how small they are
●Pay attention to your language
    Cut out the words like never,always and should from your self-talk,Carry a notebook and take notes whenever you want to say these words.Realizing this means you'er well on your way to changing them.
    The more confidence (自信) you develop,the②        you'll feel the need to be perfect.And when you give up perfection,happiness can begin right now.

任务一:请根据短文内容,分别写出①、②所处缺单词(每空限填一词)
71.①taking  ②less
任务二:阅读短文,从短文中找出恰当的单词或短语补全句子(不超过两个词)
72.(A)If you want to make your dream come true,you shouldn'tgive uptrying.
   (B)A Chinese soldier called Shen Liangliang took part in the UN peace keeping operation(维和行动).Unluckily,he lost his life.
任务三:请把上文中划线句子翻译成汉语.
73.与他或她分享你的目标和成就,无论他们多么渺小.
74.How many pieces of advice are mentioned in the passage?
5
75.What is the main idea about the passage?
Some advice about how to refuse perfection..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.He feels        because he finds the movie is      .(  )
A.bored;boredB.Boring;boredC.boring;boringD.bored;boring

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.The sun is shining.It'ssunny(sun) today.

查看答案和解析>>

同步练习册答案