精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.In 1834,the clock tower in London was burned down.People planned to build a new clock which would be the biggest and best in the world.So the clock had to be big and keep very good time.The big clock was made in two years.Five more years later the tower was finished.Then people put the big clock in the tower,and made it ring out for the first time on July 11,1859.
In order to give the big clock a good name,people held a meeting.Someone wanted to call it the Queen of Bells,and someone thought Victoria was good.At last,a man named Benjamin Hall stood up.He was a big man.Before he started to speak,someone shouted,"Why not call it Big Ben?"Everybody laughed and agreed with him.
From then on,Big Ben became its name.And it also became a famous building of London.People all over the world write to Big Ben.They even send birthday presents-bottles of oil to help keep Big Ben running.Big Ben is not only a clock but also a dear friend of people.
36.Big Ben's birthday isC.
A.July 11,1854
B.1834     
C.July 11,1859
D.July 11,1852
37.How did Big Ben get its name?B
A.Benjamin Hall gave it the name.
B.Big Ben got its name because of a joke.
C.Big Ben got its name from the Queen of the UK.
D.Victoria gave it the name.
38.The phrase"keep very good time"meansB.
A.have a good time       
B.show people the correct time
C.keep running           
D.be made in time
39.Which of the following is NOT true?C
A.People all over the world look upon Big Ben as their friend.
B.People all over the world even send oil to Big Ben.
C.People think Big Ben will reply their letters.
D.People think Big Ben is the biggest and best clock in the world.
40.Benjamin Hall isD.
A.a man who built Big Ben        
B.a man who was always very funny
C.the man who burnt down the old clock
D.a man who attended the meeting held to make a name for the big clock.

分析 伦敦的钟塔在1834年被烧毁了.人们计划建一个世界上最大、最好的新钟.因此,这个钟要大而且时间精确.几年后钟塔建好了,人们把大钟安放到钟塔上,在1859年7月11号这一天敲响了它的第一声.
    为了给大钟起一个好名字,人们举行了一次会议.有人想叫它钟声女王,有人认为维多利亚也不错.最后,一名叫本杰明•霍尔的体格健壮的男子站了起来.他还没说话就有人喊,"为什么不叫大本钟?"大家都笑了,同意了他的意见.
    从那时起,它就叫大本钟了,而且也成为了伦敦著名的建筑.世界各地的人都给大本钟写信,甚至送瓶油以帮助保持大本钟运行.大本钟不仅是时钟也是人们亲爱的朋友.

解答 36.C.细节理解题.根据and made it ring out for the first time on July 11,1859.可知大本钟是在1859年7月11号响起第一声钟声的.因此它的生日便是这一天,故选C.
37.B.推理判断题.本题从第二段最后一句:someone shouted,"Why not call it Big Ben?"Everybody laughed and agreed with him.可推断出答案,在Benjamin Hall要发言的时候,因为Benjamin体格巨大,就有人说为什么不叫BIG BEN呢?每个人都笑了,说明这是个玩笑.故选B.
38.B.推理判断题.根据People planned to build a new clock which would be the biggest and best in the world,可知人们希望这个钟应该是"biggest and the best",这与后文的句子是对应的.Big对应biggest,Keep very good time与the best对应.对clock而言,the best就应该是时间很准,所以选B.故选B.
39.C.判断正误题,根据They even send birthday presents-bottles of oil to help keep Big Ben running,可知文中提到人们写信给big Ben但并没提到人们希望能收到回信,所以C选项错误.从:Big Ben is not only a clock but also a dear friend of people.可知大本钟不仅是一只钟,也是人们的好朋友.所以A是对的.从:They even send bottles of oil to help keep Big Ben running.可知甚至送瓶油以帮助保持大本钟运行,所以B是对的.从:People planned to build a new clock which would be the biggest and the best in the world.可知人们计划建一个世界上最大、最好的新钟.所以D是对的.故选C.
40.D.推理判断题.根据上下文:people held a meeting.a man named Benjamin Hall stood up.可知Benjamin Hall是来参加起名会议的人,因此答案选D.故选D.

点评 阅读理解是考查语篇理解能力.常考的题型有:推理判断题;主旨大意题;细节理解题;猜测词意题.解题时,在读懂文章的基础上,还要特别注意掌握题型的特征,尤其是细节题和推断题不可混淆:细节题是文章信息的再现;推断题是文章信息的提取.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

2.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Jack gets to the bus station very early.The bus for London leaves (离开) at twelve.He sees many people at the station.Some are waiting in line(排队等候),and others are walking around.Jack looks around but there is no room(空间)for him to sit in.He walks into a restaurant.He looks up at the clock there.It's only 11:30.Then he finds a seat and sits down.At that time,Tom,one of his friends,comes in and sits in front of him.They talk and drink.After a while(一会儿),Jack looks up at the clock again,"oh,my god.It's still 11:30.The clock doesn't work at all."Jack becomes very sad because he misses the bus.
 61.Jack goes into the restaurant becauseC.
A.he wants to eat something     
B.he sees his old friend
C.he can't find a seat(座位) at the station    
D.he is very tired
 62.The clock in the restaurant reads 11:30whenD
A.Jack gets to the restaurant.
B.Jack sees his friend Tom.
C.Jack finds it doesn't work.
D.A,B and C.
 63.What does Jack do with Tom?A
A.They talk and drink        
B.They listen and eat.
C.They play and walk        
D.They sing and dance.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.It was a cold night.The taxi driver didn't take even one passenger all day.When he went by the train station,he saw a young man coming out with two bags in his hands.So he drove to him and asked,"Where are you going,sir?"
"To the MP Hotel,"the young man answered.When the taxi driver heard this,he didn't feel happy any more.The young man would give him only three dollars because the hotel was near the train station.But suddenly,he had an idea.He took the young man through many streets of the big city.After a long time,they arrived at the hotel."Here we are!You should pay me seventeen dollars,please,"the taxi driver said to the young man."What?Seventeen dollars!Do you think I'm a fool?Only last week,I took a taxi from the train station to this hotel and I only gave the driver fifteen dollars.I know how much I have to pay for the trip."
51.What was the weather like that night?B
A.It was warm.
B.It was cold.
C.It was hot.
52.The MP Hotel wasC the train station.
A.far from
B.in
C.near
53.The taxi driver and the young man got to the hotelB.
A.very soon
B.after a long time
C.at once
54.The young man thought he should payB dollars for the trip.
A.50
B.15
C.17
55.From the passage,we know thatC.
A.the two taxi  drivers were honest
B.the young man knew the way to the MP Hotel
C.the young man came to the MP Hotel last week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Chinese,maths and English are three basic subjects for Chinese student.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Once there was a little girl.She watered a banana tree every day.One day a voice came from the tree,"Will you play with me?"The girl was very scared and ran to her mother.Her mother said,"Don't be afraid,that voice is of the banana tree goddess,Laxmi.She is pleased with you."The next day when the girl went to the tree,Laxmi played with her.Later,Laxmi said,"I live in this tree.Will you come to my house for lunch?"Then she took her to a beautiful palace and gave her delicious food.
When the little girl told her mother what had happened,the mother was very happy and said,"Invite Laxmi to our home tomorrow for lunch."The girl said,"But mother,we are so poor and our house is small.How can I invite her here?"Her mother said"Don't worry!She would be very happy with our love."The next day the little girl brought Laxmi with her.As soon as Laxmi arrived,their house turned into a beautiful one.Their old clothes became new.The girl's mother asked Laxmi to stay in the house with them forever.
But Laxmi went back to the tree.The little girl watered the tree every day and they lived happily ever after.
76.What did the girl do every day?A
A.She watered the banana tree.
B.She played with the banana tree.
C.She talked with her mother.
D.She has some delicious food.
77.What's the meaning of the underlined word"scared"?C
A.激动      
B.难过      
C.害怕      
D.吃惊
78.Why did the girl worry at first?B
A.Because she didn't water the banana tree.
B.Because she thought they were too poor.
C.She didn't have anything for lunch.
D.Because her mother didn't let her invite Laxmi.
79.What didn't Laxmi give the little girl?D
A.Delicious food.
B.A beautiful house.
C.New clothes.
D.Some money.
80.The best title for the passage isA.
A.The Banana Tree Goddess       
B.A kind little girl
C.A big banana tree              
D.How to water a banana tree.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19."Well,we're in our new house.Let's get a new pet."Mrs Brown said to her husband.
"That sounds like a pretty good idea,"he answered."Do you want to see the ads in the newspaper?"
"Let's go to the animal center.Many pets there need homes.Tomorrow is Saturday,so we can both go,"she said.
The next morning the Browns met Mr.Snow at the animal center."We want to make sure that the pets here go to good homes,"Mr.Snow said,"So I need to ask you some questions."
After they talked for a while,the Browns decided to get a small dog.It wouldn't need a big house or a big garden.A small dog would bark if someone tried to break into their house.After Mr.Snow gave the Browns a book on pet care,they chose one and wanted to take her home right away.But the animal doctor didn't check(检查) her yet.So Mr.Snow told them to return on Sunday.
On Sunday afternoon the Browns went to the animal center.The animal doctor said,"Shadow has had all of her shots(预防针).She will be healthy."The Browns thanked the doctor and took Shadow home.
45."The animal center"in the passage meansB.
A.a place to sell small dogs 
B.a place to keep homeless(无家的)animals
C.a place to study animals    
D.a place to sell books on pet care
46.Mr.Snow asked the Browns some questions toD.
A.see when they moved to a new house
B.find out how rich(富的) the Browns were
C.know where they'd keep their new pet
D.make sure they'd take care of pets
47.The Browns think that a small dogB.
A.doesn't need to look after         
B.can help them watch their house
C.eats less food than a bigger one     
D.usually has a beautiful name.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Helen,could you tell me ______ living in the countryside?
--Perhaps next weekend.(  )
A.why you will visit your granny
B.when will you visit your granny
C.when you will visit your granny
D.why will you visit your granny

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Even though she's quite young,Drew Barrymore can be a Hollywood legend (传奇).She was born on February 22,1975,in California.Being from a family that produced great actors,she quickly found her way into the spotlight (聚光灯).
When she was 11months old,she made her first advertisement(广告) on TV.She made her first movie at the age of 2.Five years later,she acted Gertie in Steven Spielberg's famous film E.T.the Extra-Terrestrial(1982).
However,it wasn't all roses and sunshine when Barrymore was growing up.Most kid stars in Hollywood can't become stars as adults.And once they're out of order,their lives are in the darkness,smoking and drinking.So does Drew Barrymore
As she was growing older,Barrymore started to realize that life is more meaningful than dangerous actions in the films.She started to build a career in 1997.She has made a series of successful films since then,including Charlie's Angels (2000)and 50First Dates (2004).
"In my life,there is darkness and drama(有刺激),and I have yet to explore some of that in my work life.I just want to challenge (挑战) myself and prove that I can do more."
Actually,anyone who's not familiar with her disordered childhood might find it hard to believe she's such a sweet person now.Like many of the characters she plays in her comedy,Drew is easy-going and laughs a lot.In 2007,she was on the cover of People magazine's 100Most Beautiful People issue.
"Life is very interesting …in the end,some of your greatest pains,become your greatest strengths(力量),"Drew said.

42.Drew Barrymore made her first movie inB.
A.1975   B.1977   C.1979   D.1982
43.Which is the correct order (正确的顺序)of Drew Barrymore's life?C
①She made a successful film Charlie's Angels.
②She was on the cover of People magazine's 100Most Beautiful People issue.
③She acted Gertie in Steven Spielberg's famous film E.T.the Extra-Terrestrial
④She made her first advertisement on TV.
A.①④②③B.④②①③C.④③①②D.①③②④
44.Drew Barrymore can be a Hollywood legend mainly becauseD.
A.she was born form a family that produced great actors
B.she used to be a famous kid star in Hollywood
C.she always has roses and sunshine in her life
D.she didn't give up even when she met difficulties
45.Which of the following chart can best describe Drew Barrymore's career (职业生涯)(till 2007)?D

查看答案和解析>>

同步练习册答案