精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.
I am Alice.I like WeChat.It is fast,convenient and fashionable.And you can use it for free.It can be used in my mobile phone.It has hold-to-talk voice messaging function.I am a fan of Leehom Wang.Through WeChat,Leehom Wang often says something to me.It's amazing.
I am David.I love Micro blog.I update my Micro blog when I am free.We can share instant(即时的)messages with each other.I often look through Yao Chen's Micro blog.She has many followers.I make many friends with them.I often write something on my Micro blog,for example,"I'm in blue today.I didn't pass the exam."Then many friends comfort me.I share my birthday party,my new phone,my new coat,etc.with my friends.It is fun.
I'm Lily.I don't like WeChat or Micro blog.I don't believe them.There are so many crimes on WeChat.Many people are cheated because they believe in other people they meet on WeChat easily.It is not a real world.As to Micro blog,I don't think it is a good way to make friends.And you should write something no more than 140words.I like keeping diaries.I don't want my secrets known by others.I am a low-key(低调的)girl.
51.What does Alice think about WeChat?A
A.It's fast and convenient.
B.It's fashionable but slow.
C.It's safe and useful.
D.It's fun but expensive.
52.Why doesn't Lily believe WeChat?A
A.Because many people are cheated on WeChat easily.
B.Because she doesn't like to say anything to her friends.
C.Because she doesn't think it is a good way to make friends.
D.Because she prefers keeping diaries to showing secrets to others.
53.Which of the following is NOT mentioned in the passage?C
A.WeChat has hold-to-talk voice messaging.
B.David can share his feelings instantly on Micro blog.
C.Lily prefers reading to writing.
D.There is a word limit on Micro blog.
54.From the passage we can learn David isB.
A.a low-key boy
B.an open-minded boy   
C.a stupid boy      
D.a lazy boy.

分析 这篇短文主要介绍了三个人对于微信和博客的一些观点,看法.其中爱丽丝喜欢微信,她认为微信方便快捷.莉莉不喜欢微信,她认为人们容易上当.戴维德喜欢微博,因为他可以和朋友们在此分享信息.

解答 51.A细节理解题.根据第一栏的I am Alice.I like We chat.It is fast,convenient and fashionable.描述,可知爱丽丝认为微信方便快捷.故选A.
根据I am David.I love Micro blog.描述,可知戴维德喜欢博客.故选B.
52.A细节理解题.根据I'm Lily.…There are so many crimes(愚蠢行为) on We chat.Many people are cheated(欺骗) because they believe in other people they meet on We chat easily.描述,可知莉莉认为很多人容易在微信上受骗.故选A.
53.C细节理解题.根据第一栏的It has hold-to-talk voice messaging function可知选项A在文中提到了;根据第二栏的I often write something on my Micro blog,for example,"I'm in blue today.I didn't pass the exam."Then many friends comfort me可知戴维经常在博客上分享一些和心情有关的东西,故选项B在文中提到了;根据第四栏的And you should write something no more than 140words可知博客是有字数限制的,所以选项D也提到了,只有选项C没有提到.
54.B细节理解题.根据第二栏I update my Micro blog when I am free可以看出David经常在博客上写点东西,与朋友分享他的感受.由此可以判断David是一个思想开放的人.故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.快到七月份了,该是我们放暑假的时候了.
July is coming.It's time to have our summer vacation.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.李雷不但学习好,而且与同学们相处得也很好.
Li Leinot only does well in his lessons but also gets on well with his classmates.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

17.Nine-year-old Louis Pasteur rushed into the little house,with his face white.
"Mother!"he cried,"A mad dog has (31)Dmy friend Henry,and now they are burning him with red-bot irons (烙铁).It's terrible!"
"Rabies (狂犬病),Louis,Burning the bites is the only (32)Bof stopping Henry from catching the disease."
Henry did get rabies and died,in great (33)A,some days later.Louis Pasteur never (34)A"One day,"he thought,"I must do something to help people like Henry."
Sixteen years later Pasteur became a Doctor of (35)D.And he began his work in t his special field.Pasteur achieved great success in his life.(36)Cthe years of research he lost the use of his left arm and leg,yet he never lost heart.He worked on and on,as hard as ever,(37)Dhe had a strong will to find a way for curing rabies.
After many dangerous experiments on mad dogs,he (38)Bfound the answer.Just then a boy who had been badly bitten by a mad dog arrived at his lab.A few days after Pasteur's treatment the boy got(39)C.He did not catch rabies.
The discovery gave new hope to people in many countries.People sent money to help (40)Athe Pasteur Institute in Paris.Today it is one of the world's most famous centers for research.

31.A.knockedB.pulledC.kickedD.bitten
32.A.resultB.hopeC.truthD.value
33.A.painB.troubleC.sadnessD.danger
34.A.forgotB.refusedC.continuedD.remembered
35.A.FrenchB.LawC.HistoryD.Science
36.A.FromB.BeforeC.DuringD.Until
37.A.whenB.thoughC.ifD.as
38.A.hardlyB.fanallyC.evenD.again
39.A.easierB.harderC.betterD.worse
40.A.buildB.closeC.buyD.repair

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Do you get angry when your friends sing loudly while you are trying to work or when your best friend does not wait for you after school?
If you do,you need to take control of your feelings.Getting angry with others can cause you to 1ose friends.
Gary Egeberg,an American high school teacher,has written My Feelings Are Like Wild Animals to help you control your feelings.It tells how to stay cool when bad things happen.
The book says that getting angry only makes problems worse.It can never make them better.
"Getting angry is not a natural way to act,"the book says.It is just a bad habit,like smoking.
The book says you can control your anger easily-all you have to do is to tell yourself not to be angry.
The book gives many tips to help you if you get angry easily.Here are the top three.
Keep a record.Every time you get angry,write down why you are angry.Look at it later and you will see you get angry too easily.
Ask your friends to stop talking to you when you get angry.This will teach you not to be angry.
Do something different.When you get angry,walk away from the problem and go somewhere else.Try to laugh.

71.If you often get angry,D.
A.  nobody will wait for you after school
B.  you will do worse in your study
C.  smoking can be a good help
D.you will have fewer friends.
72.  Gary Egeberg is someone whoA.
A.knows how to control your feelings
B.makes a living by writing books
C.is fond of keeping wild animals
D.gets angry easily with his students
73.According to the book,one can put anger under control byC.
A.staying away from 0ther people
B.never talking with your friends
C.making yourself know not to get angry
D.singing loudly and dancing
74.  From the first tip we can make the conclusion(结论)thatA.
A.writing helps to control one's feelings
B.one's anger is built upon one's experience
C.a geed habit helps to take away a bad one
D.people think better when they are cool
75.Which is the best title(标题)of the passage?B
A.How to make more friends.
B.How to keep cool when angry.
C.What to write about anger.
D.When to stop getting angry.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

14.Since 1850,the temperature of Earth's surface has increased about 0.6℃.Scientists predict(预测) it may warm much more by the end of this century.Who's turning up the heat?Well,it seems that we are!Some of this global warming may be natural.However,nearly all scientists now agree that most of it is due to people's actions.Over the past 150years,we've give out large amounts of gases,
especially carbon dioxide (CO2)to the air. These gases can keep heat near Earth's surface,so more carbon dioxide means more heat is kept near Earth's surface.Global warming may change the weather in ways that lead to more severe(严重的) storms,floods and droughts.
We add carbon dioxide to the air when we burn things,especially fossil fuels(矿物燃料).Fossil fuels are energy sources formed from the remains of plants and animals that lived millions of years ago.Coal,oil,and natural gas are all fossil fuels.People in the United States and other countries started burning large amounts of fossil fuels more than a century ago.The amount of fossil fuels being burned each year has been increasing worldwide.The more we burn,                .
What can we do to help?Nowadays to live a low-carbon life is quite popular in the world.Low-carbon means to reduce the amount of carbon dioxide.Saving energy and reusing are the key words.In fact,even the simplest everyday activities can make our lives low-carbon.
66.What problem can global warming cause?(根据课文内容回答问题)Global warming may change the weather in ways that lead to more severe storm,floods and droughts.
67.What are fossil fuels?(同上)Fossil fuels are energy sources formed from the remains of plants and animals that lived millions of years ago.Coal,oil,and natural gas are all fossil fuels.
68.请将第一段中的划线句子翻译成汉语.在过去的150年间,我们向空气中排放了大量这类气体,特别是二氧化碳.
69.请根据第二段内容,将最后一个句子补充完整.the more carbon dioxide will be produced.
70.请写出日常生活中的一种"低碳"行为 (用英语写一个句子).We'd better go to school by bike or on foot..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.When you go on a trip,it's easier to get sick because your body isn't used to the food,water,and air in a new environment.Here are some tips on keeping your travel experience as healthy as possible.
Have safe foods and drinks.
So what foods are safe to eat?Any boiled food,fresh fruit and vegetables are safe for you.Peel(剥) the fruit before eating.You should try to drink only bottled (瓶装的) water when traveling.If you need to use tap water (自来水),you should boil it first.
Take some medicines.
You should also put some medicines in your bags,because they may be hard to find in another country.It's a good idea to always carry your medical history with you.This helps doctors well,and you won't have to worry about forgetting important information.
Basic Safety
You'll need to reset your thinking when it comes to traffic safety.The rules of the road aren't the same as they are at home.In some countries,people drive on the left side of the road,and you'll need to be careful before you cross the street.Be sure there are no cars coming when you step into the street:If there are,they may not stop for you!
任务型阅读:根据短文内容,完成下列表格.(每空限填一词)
How to Keep Healthy When You(71)Travel
★Peeled fruit,(72)boiledfood,bottled water are safe to eat and drink.
★It's hard to(73)findsome medicine in another country.
★Carry your medical(74)historyin the bag so that the doctor can know about your(75) informationwell.
★Be sure there are no cars coming when you go across the(76)street.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Who is in the classroom?-_____.All the students are on the playground.(  )
A.SomebodyB.AnybodyC.NobodyD.Everybody

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.屠呦呦失败数百次,但从未放弃.
Tu youyou has failed hundreds of times,but she has never given up..

查看答案和解析>>

同步练习册答案