12.Generally speaking,American food is not very thick in taste.Salads are much liked and are served all year round.Many Americans are trying to keep down their weight.This is shown in menus offering"low calorie (卡路里)"or"weight watchers"meals.In markets,one can find"No Cal"drinks (meaning without calories) such as cola.
Many Americans drink coffee or tea with their meal.If a waiter in an American restaurant asks"Now or later?",what he means is"Do you want coffee with your meal or later?"when eating out in the USA,we can ask for tea,milk,beer,and so on,if we prefer these to coffee.American restaurants cannot serve beer,wine,or liquor unless they are licensed to do so.
The main dish in American meals is usually meat,chicken or fish,but more than one of these is hardly served at the same meal.
Most Americans eat quickly during the day-that is,breakfast and lunch-unless it is a social,business,or family situation.The evening meal,however,is usually a family time.Racing through daytime meals is part of the"American pace"of life,for working hours are considered important.
The nationwide fast-food restaurants are suitable for the ways of American eating.The standard (标准的) products,of nearly the same price,are served quickly,and taste the same whether bought in New York City or in Los Angeles.
McDonald's is a popular restaurant.It offers many choices of hamburgers,French fries and"cokes".These foods are rich in fats,sugar and salt.Often,they are the major meal of the day of many young working people.
61."Weight watchers"most probably meansAin Chinese.
A.减肥者
B.观察者
C.称重者
D.参与者
62.In American restaurants which of the following is NOT true?D
A.Many American people like salads
B.Coffee can be served after a meal
C.One can order tea if he doesn't like coffee
D.All restaurants can sell beer and wine
63.At the same meal,American people usuallyB.
A.have either meat or chicken or fish
B.have either meat or chicken or fish
C.drink a lot of beer,wine or liquor
D.sit down together around a table
64.Usually American people have breakfast and lunch quickly becauseC.
A.the food doesn't have a thick taste
B.they are all too busy to eat slowly
C.they think work time is important
D.they want to keep their weight down
65.In American restaurants,the standard foodsD.
A.have different prices
B.taste different from place to place
C.are very expensive
D.can be served quickly
66.This passage mainly talks aboutB.
A.American restaurants and people
B.American eating culture
C.American working situation
D.American food and price.
分析 【文章大意】这篇文章讲述的是美国人的饮食文化.美国人一年四季都吃沙拉,许多的美国人正在注意减少卡路里的摄入以减轻体重.美国人喜欢吃饭时喝咖啡或茶.相同的一顿饭不会出现两种肉食.大部分美国人进食快,快餐更适合美国人的吃饭方式.
解答 61 A 词义猜测题.根据文章:This is shown in menus offering"low calorie (卡路里)"or"weight watchers"meals.可知句意:这表现在提供给低卡路里的饭的菜单中.所以此题结合语境应该是给减肥者的.故选A.
62 D 细节理解题.根据文章:American restaurants cannot serve beer,wine,or liquor unless they are licensed to do so.可知不是所有的餐馆都能卖啤酒或是酒.故选D.
63 B 细节理解题.根据文章:The main dish in American meals is usually meat,chicken or fish,but more than one of these is hardly served at the same meal.
可知美国人的主餐中通常都是肉、鸡肉、鱼.但是在同一顿饭中几乎不会端上超过一种肉.故选B.
64 C 细节理解题.根据文章:Racing through daytime meals is part of the"American pace"of life,for working hours are considered important.可知美国人早饭和午饭吃得很快是因为他们觉得工作时间很重要.故选C.
65 D 细节理解题.根据文章:The standard (标准的) products,of nearly the same price,are served quickly,and taste the same whether bought in New York City or in Los Angeles.可知标准的食物价格几乎相同,味道相同,上得快.故选D.
66 B 主旨大意题.根据文章可知,这篇文章讲述的是美国人的饮食文化.故选B.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.