精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Spain is famous for its tomato festival,called La Tomatina.It happens in a small town named Bunol on the last Wednesday of August every year.During the festival there are all kinds of activities,but the most exciting part is the tomato fight.It takes place at the end of a week-long celebration (庆祝).You are encouraged to throw tomatoes in the fight.
There are many stories about how the festival began.One of the stories goes that during the 1940's,some friends started a tomato fight,while another story is about a local band.Anyway,everyone in Bunol seems to have a different story.
Before the tomato fight,there are parades (游行),musical bands,street parties and so on.
On the day of the fight,shopkeepers cover their windows and doors in order to keep away from the tomato fight.At the same time,thousands of tourists and local people come to the town square together.Then large trucks (卡车) full of tomatoes arrive.From the back of the large trucks,a great town band start to throw tomatoes at others.Then the crowds fight back,throwing the tomatoes at anything and anyone.Soon the streets are in the sea of red tomato juice.
Everyone is supposed to obey a small number of rules:You must squash (压烂) the tomato before throwing it and you are allowed to throw nothing but tomatoes.
It is usually over in less than half an hour.Everyone then sets off to the river to clean up.Sounds like fun!
44.The most exciting activity of the festival isC.
A.parades
B.street parties
C.the tomato fight
D.the musical band show
45.The stories about how the festival began areD according to the passage.
A.very clear
B.rather sad
C.very famous
D.quite different
46.On the fight day,D.
A.people fight for the whole day
B.people can throw everything
C.shopkeepers are not allowed to watch people fight
D.lots of tourists and local people take part in the fight
47.The best title of the passage can beB.
A.Travel in Spain
B.The Tomato Festival in Spain
C.The History of Spain
D.Rules of the Tomato Festival.

分析 这篇文章主要向我们讲述了西班牙的西红柿大战节日,非常有趣.下文具体介绍了西红柿大战节日的盛况.

解答 44 C 细节理解题.根据文章第一段During the festival there are all kinds of activities,but the most exciting part is the tomato fight.节日期间有各种各样的活动,但最激动人心的部分是西红柿大战.可知,最有趣的活动是西红柿大战.故选C.
45 D 细节理解题.根据文章第二段There're many stories about how the festival began.有许多关于节日是如何开始的故事. 可知,关于这个节日的起源的故事是不同的.故选D.
46 D 细节理解题.根据文章第四段thousands of tourists and local people come to the town square together成千上万的游客和当地人一起来到了城市广场,可知在西红柿大战当天,许多游客和当地的居民都参与了战斗.故选D.
47 B 主旨理解题.根据第一段Spain is famous for its tomato festival西班牙以西红柿节而闻名.下文具体介绍了西班牙的西红柿大战节日.故选B.

点评 本文的思路清晰,结构明确.首先对文章的大致意思进行了解.对于细节题,学生在理解全文的基础上,要对题目中关键字在文章中迅速定位,找到相对应的出处,答题比较备选答案的区别及和文章信息最相关的是哪个,即那个就为正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.The shop iscrowded with people.(crowd)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Shanghai's pilot free trade zone(自贸区) gives a chance to someone who dreams of having his ownbusiness.(busy)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.The Silk Road
The routes
For centuries,the Silk Road was the most important time of communication connecting modern day Xi'an with the Middle East and Europe,today one area in particular is associated most closely with the name of the Silk Road.This area is Xinjiang in Northwest China,through which two major routes of the Silk Road passed on the northern and southern side of the Taklamakan desert.
The name
The Silk Road got its name in the 19th century when a German geographer identified it as the route through which the Romans got their silk from China.However,silk wasn't the only thing that passed along the Silk Road;anything that had buyers was traded along the road.Goods were traded from market to market passing through many hands before they reached their final destinations.
Buddhism
The Silk Road was not just the route through which goods were carried.It was also important for the exchange of ideas.Buddhism from India entered China along the Silk Road and had a huge influence on Chinese culture.Greek art styles were popular along the Silk Road and gave Buddhist statues in Northern India classical Western faces.These styles from Northerm India were also found in Xinjiang.
The people
One of China's famous monks,Xuan Zang,followed the Silk Road in the 6th century to collect Buddhist scriptures from India.Around 600years later,one of Europe's famous travellers,MarcoPolo,entered China along the Silk Road.Both Xuan Zang and Marco Polo left detailed records of their journeys along the Silk Road.
The Silk Road today
Today,the Xinjiang Autonomous Region remains an international crossroad where traders from surrounding countries,and tourists from all over the world regularly meet.Trade in precious stones,food,drinks,crafts,art,and of course,silk,contimues,too.

96.For centuries,the Silk Road was the most important line of communication which connectedEast and West.
97.The Silk Road was named bya German geographerafter he found the route that Romans got silk from China.
98.The Silk Road was not only the route for trade but also an important route forthe exchange of ideas.
99.Xuan Zang and Marco Polo did a lot inleaving detailed records of their journeys along the Silk Road.
100.According to the passage,todayXinjiang is still an important international crossroad on the Silk Road.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Trees can stop the sand _____ towards the rich farmland in the south.(  )
A.movingB.to moveC.from movingD.moves

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.TRAVEL STUDY--a new way to spend your holidays.Have you ever heard about i t?
●TRAVEL
When you have a travel study,you can see Big Ben,Sydney Opera House,the Statue of Liberty and many other places…I dreamed of visiting all the cities with beautiful sights.During the travel study,you may go travel yourself,with your family or your friends.
At the same time when you travel,you are in a different culture every day.You can be served with different new foods and make new friends.You read all these from books in the past,but now it is real and you are a part of it.Besides,you may also learn other cultures from your new friends because they are from different countries.
●STUDY
Maybe you already have foreign teachers in your school to teach you English.But he or she will not stay to speak English with you all the time,right?During the travel study,you have to speak it every day and almost everywhere because you are in an English-speaking country!
It also gives you a chance to let you live alone and make you learn how to live.What should I do if I lose my way in a foreign country?How can I buy what I want with my poor English?You have to be clever and you decide them by yourself.
In a word,you can get a lot from the travel study.

26.To travelers,TRAVEL STUDY meansB.
A.culture       
B.travel plus study  
C.travel         
D.study
27.Travel can help you do a lot exceptD.
A.see many places of interest          
B.try many kinds of food
C.make a lot of new friends            
D.get lost in foreign countries
28.During the travel study,youA.
A.can learn how to live by yourself      
B.have no chance to learn other cultures
C.can't improve your English           
D.will feel nothing special in foreign countries.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Generally speaking,American food is not very thick in taste.Salads are much liked and are served all year round.Many Americans are trying to keep down their weight.This is shown in menus offering"low calorie (卡路里)"or"weight watchers"meals.In markets,one can find"No Cal"drinks (meaning without calories) such as cola.
Many Americans drink coffee or tea with their meal.If a waiter in an American restaurant asks"Now or later?",what he means is"Do you want coffee with your meal or later?"when eating out in the USA,we can ask for tea,milk,beer,and so on,if we prefer these to coffee.American restaurants cannot serve beer,wine,or liquor unless they are licensed to do so.
The main dish in American meals is usually meat,chicken or fish,but more than one of these is hardly served at the same meal.
Most Americans eat quickly during the day-that is,breakfast and lunch-unless it is a social,business,or family situation.The evening meal,however,is usually a family time.Racing through daytime meals is part of the"American pace"of life,for working hours are considered important.
The nationwide fast-food restaurants are suitable for the ways of American eating.The standard (标准的) products,of nearly the same price,are served quickly,and taste the same whether bought in New York City or in Los Angeles.
McDonald's is a popular restaurant.It offers many choices of hamburgers,French fries and"cokes".These foods are rich in fats,sugar and salt.Often,they are the major meal of the day of many young working people.
61."Weight watchers"most probably meansAin Chinese.
A.减肥者                
B.观察者                
C.称重者                 
D.参与者
62.In American restaurants which of the following is NOT true?D
A.Many American people like salads            
B.Coffee can be served after a meal
C.One can order tea if he doesn't like coffee 
D.All restaurants can sell beer and wine
63.At the same meal,American people usuallyB.
A.have either meat or chicken or fish          
B.have either meat or chicken or fish
C.drink a lot of beer,wine or liquor            
D.sit down together around a table
64.Usually American people have breakfast and lunch quickly becauseC.
A.the food doesn't have a thick taste           
B.they are all too busy to eat slowly
C.they think work time is important            
D.they want to keep their weight down
65.In American restaurants,the standard foodsD.
A.have different prices                              
B.taste different from place to place
C.are very expensive                                 
D.can be served quickly
66.This passage mainly talks aboutB.
A.American restaurants and people              
B.American eating culture
C.American working situation                    
D.American food and price.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Please keep quiet,everybody!I have            important to tell you.(  )
A.anythingB.everythingC.nothingD.something

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.The reading room is_______ from 9a.m.t0 5:30p,m..We often read books there.(  )
A.openB.opensC.to openD.opening

查看答案和解析>>

同步练习册答案