20.Spain is famous for its tomato festival,called La Tomatina.It happens in a small town named Bunol on the last Wednesday of August every year.During the festival there are all kinds of activities,but the most exciting part is the tomato fight.It takes place at the end of a week-long celebration (庆祝).You are encouraged to throw tomatoes in the fight.
There are many stories about how the festival began.One of the stories goes that during the 1940's,some friends started a tomato fight,while another story is about a local band.Anyway,everyone in Bunol seems to have a different story.
Before the tomato fight,there are parades (游行),musical bands,street parties and so on.
On the day of the fight,shopkeepers cover their windows and doors in order to keep away from the tomato fight.At the same time,thousands of tourists and local people come to the town square together.Then large trucks (卡车) full of tomatoes arrive.From the back of the large trucks,a great town band start to throw tomatoes at others.Then the crowds fight back,throwing the tomatoes at anything and anyone.Soon the streets are in the sea of red tomato juice.
Everyone is supposed to obey a small number of rules:You must squash (压烂) the tomato before throwing it and you are allowed to throw nothing but tomatoes.
It is usually over in less than half an hour.Everyone then sets off to the river to clean up.Sounds like fun!
44.The most exciting activity of the festival isC.
A.parades
B.street parties
C.the tomato fight
D.the musical band show
45.The stories about how the festival began areD according to the passage.
A.very clear
B.rather sad
C.very famous
D.quite different
46.On the fight day,D.
A.people fight for the whole day
B.people can throw everything
C.shopkeepers are not allowed to watch people fight
D.lots of tourists and local people take part in the fight
47.The best title of the passage can beB.
A.Travel in Spain
B.The Tomato Festival in Spain
C.The History of Spain
D.Rules of the Tomato Festival.
分析 这篇文章主要向我们讲述了西班牙的西红柿大战节日,非常有趣.下文具体介绍了西红柿大战节日的盛况.
解答 44 C 细节理解题.根据文章第一段During the festival there are all kinds of activities,but the most exciting part is the tomato fight.节日期间有各种各样的活动,但最激动人心的部分是西红柿大战.可知,最有趣的活动是西红柿大战.故选C.
45 D 细节理解题.根据文章第二段There're many stories about how the festival began.有许多关于节日是如何开始的故事. 可知,关于这个节日的起源的故事是不同的.故选D.
46 D 细节理解题.根据文章第四段thousands of tourists and local people come to the town square together成千上万的游客和当地人一起来到了城市广场,可知在西红柿大战当天,许多游客和当地的居民都参与了战斗.故选D.
47 B 主旨理解题.根据第一段Spain is famous for its tomato festival西班牙以西红柿节而闻名.下文具体介绍了西班牙的西红柿大战节日.故选B.
点评 本文的思路清晰,结构明确.首先对文章的大致意思进行了解.对于细节题,学生在理解全文的基础上,要对题目中关键字在文章中迅速定位,找到相对应的出处,答题比较备选答案的区别及和文章信息最相关的是哪个,即那个就为正确答案.