5.TRAVEL STUDY--a new way to spend your holidays.Have you ever heard about i t?
●TRAVEL
When you have a travel study,you can see Big Ben,Sydney Opera House,the Statue of Liberty and many other places…I dreamed of visiting all the cities with beautiful sights.During the travel study,you may go travel yourself,with your family or your friends.
At the same time when you travel,you are in a different culture every day.You can be served with different new foods and make new friends.You read all these from books in the past,but now it is real and you are a part of it.Besides,you may also learn other cultures from your new friends because they are from different countries.
●STUDY
Maybe you already have foreign teachers in your school to teach you English.But he or she will not stay to speak English with you all the time,right?During the travel study,you have to speak it every day and almost everywhere because you are in an English-speaking country!
It also gives you a chance to let you live alone and make you learn how to live.What should I do if I lose my way in a foreign country?How can I buy what I want with my poor English?You have to be clever and you decide them by yourself.
In a word,you can get a lot from the travel study.
26.To travelers,TRAVEL STUDY meansB.
A.culture
B.travel plus study
C.travel
D.study
27.Travel can help you do a lot exceptD.
A.see many places of interest
B.try many kinds of food
C.make a lot of new friends
D.get lost in foreign countries
28.During the travel study,youA.
A.can learn how to live by yourself
B.have no chance to learn other cultures
C.can't improve your English
D.will feel nothing special in foreign countries.
分析 文章大意:这篇短文主要介绍了一种新的度假方式--游学.短文详细描述了游学这种度假方式的内容及这种度假方式的好处.总之一句话,当你出国旅游,放松自己,你可以学习新的知识和深刻体会不同的文化,并获得国际经验,拓宽您的看法
解答 26-28:BDA
26.答案:B.细节理解题.根据两个列举的两点●TRAVEL和●STUDY,可知游学的意思是旅游和学习.答案是B.
27.答案:D.细节理解题.根据第二段you can see Big Ben,Sydney Opera House,the Statue of Liberty and many other places你可以看到大本钟,悉尼歌剧院,自由女神像和许多其他地方.及第三段You can be served with different new foods and make new friends你可以被提供不同的新食物和结交新朋友.可知旅行可以做很多事,只有D选项没提到.答案是D.
28.答案:A.细节理解题.根据第五段It also gives you a chance to let you live alone and make you learn how to live它也有机会让你独自生活,让你学会如何生活.可知在旅行期间可以学会如何独自生活.答案是A
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.