精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.If you often watch TV,you must remember the popular show,Home with Kids.17-year-old Xia Xue and 14-year-old Liu Xing are just like our classmates.We do love them,but are they good students?And what makes a good student?
"A good student should always get good grades.Xia Xue is a much better student than her brother,Liu Xing,"sais Wang Lin,16,a student from Wuxi in Jiangsu Province."The boy should work harder at his lessons,since our duty is to be good students."
Most people in China think about that getting good grades is important to a student.So,to someone,being a model student means being a top student in studies in the class.However,a student's personality is more important than being a model student.
Many students think it is a bad idea to judge a student only by his or her grades.Take the boy,Liu Xing,for example,he is clever,good at computers and does many things better than other 14-year-old boys.Do you think he is good or bad?

Choose the best answer from A、B or C according to what you read.
56.Which of the following is Wang Lin's idea?C
A.Liu Xing is better than Xia Xue.
B.Personality is less important than grades.
C.A good student should have good grades.
57.What's Home with Kids?A
A.a TV show      B.a report         C.a club
58.What's more important than being a model student?B
A.grades         B.a student's personality     C.success
59.Which of the following is NOT mentioned in the passage?C
A.Being a good students,a student's personality is as important as his or her studies.
B.People should not judge a student only by his or her grades in school.
C.Getting good grades in school is becoming less important in China.
60.What's the passage mainly about?B
A.A story of two middle school students.
B.What makes a good student.
C.How to get good grades in school.

分析 如果你经常看电视,你肯定会记得《家有儿女》.17岁的夏雪和14岁的刘星就像是我们的同学.但他们是好学生吗?怎样才算是好学生?王琳说好学生应该取的好成绩.比起刘星,夏雪就是好学生.中国大部分人都认为好学生就是学习好的学生.但是大部分学生认为不能凭借学习成绩来判断是不是好学生.

解答 56.C 细节理解题.根据"A good student should always get good grades.Xia Xue is a much better student than her brother,Liu Xing,"said Wang Lin.可知王琳认为好学生应该总是取得好成绩.故选C.
57.A 细节理解题.根据If you often watch TV,you must remember the popular show,Home with Kids.可知家有儿女是一个电视节目.故选A.
58.B 细节理解题.根据"However,a student's personality is more important than being a model student."可知比起作为一个模范学生,个性更加重要.故选B.
59.C 细节理解题.根据However,a student's personality is more important than being a model student.和Many students think it is a bad idea to judge a student only by his or her grades.可知C选项没有提到.故选C.
60.B 文章大意题.根据每一段中出现的good student、good grades和第一段的承上启下句"what makes a good student?"可知本文介绍了什么造就了好学生.故选B.

点评 本题考查学生的细节理解和总结能力.细节理解题要找准问的什么,并根据生活实际来判断正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2017届江苏无锡丁蜀学区六校联考九年级上第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

His friends found to tell him everything that had happened.

A. it necessary B. that necessary

C. it is necessary D. necessary

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Lakers will play aagainst Rockets in the NBA match tonight.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.用方框中所给单词的适当形式填空,使短文通顺、正确、连贯,每个单词限用一次.
when   I   happy   a(n)   leave   useless   for   minute   how   shout
One day,all feelings were on vacation on an island,and each was having(66)agood time.Suddenly,there's a warning of a strong storm,so all rushed to their boats.Yet,Love didn't wish to run away quickly.But as the clouds darkened,Love realized it was time(67)to leaveBut there were no boats to use.Love looked around with hope.
Just then Richness was passing by.Love asked,“Richness,can you take me with you?“Richness answered,“No,I can't.There's a lot of gold in my boat.There's no place here(68)foryou.
Sorrow passed by after a while.Again,Love asked for help.But it was69)useless.“No,I can't take you with me.I am so sad.I want to be by(70)myself.“
When Happiness passed by a few(71)minuteslater,Love again asked for help.But Happiness was so happy that it couldn't care about anyone else.
Love was growing hopeless.Just then somebody(72)shouted,“Come,Love,I will take you with me.“Love didn't know who was so kind,but jumped onto the boat(73)happily.
After getting off the boat,Love met Knowledge.Love asked,“Knowledge,do you know who was so kind to give me a lift(74)whenno one else wished to help?“
Knowledge smiled,“That was Time.“
“Time?“asked Love.“But why did Time help me?“Knowledge smiled and answered,“Because only Time is able to understand(75)howvaluable Love is.“

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Mrs.Smith is busy.She is doing her housework now.(合并成一句话)
Mrs.Smith isbusy withher housework now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Hello,Jack.I haven't seen you for long.I am calling to check _________ you are.
-Very well.I'm glad you called.(  )
A.howB.whatC.whereD.who

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

16.The audience consisted mainly of teenagers.(保持句意基本不变)
The audience were mainlymadeupof teenagers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.A:What a nice meal!It's really kind of you to invite us.
B:________.I'm glad you liked it.(  )
A.Not at allB.Sounds goodC.Well doneD.Never mind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Mr.Read was born in a small village which is surrounded(环绕)with high mountains.He has few fields and he can't get enough food for his family.He's often worried about it.So he works harder and harder and tries his best to get more money.
One afternoon,Mr.Read went out to look for some grass for his cows.It was very hot and he had to have a swim.Suddenly he saw something sparkling(闪闪发光)in the water.He swam there and found it was some gold in the sand.He was so happy that he hardly forgot he was in the river.He ran home and asked his son to help him to get all the gold out of the water.The next morning he sent his son to sell it in the markets.But the young man was afraid to do it.He had to go to the town himself.He didn't pay any attention to the traffic lights when he crossed the street.A car hit him down and he was hurt.He was sent to hospital at once.The doctors looked him over and had an operation on him.Two months later he felt much better.The doctors were satisfied with the operation and said,"You'll be fully recovered in a week.We're sure you can write with your right hand when you leave hospital."
"It's really a miracle (奇迹)!"shouted Mr.Read,"I could neither read nor write before!"

36.The Reads have little food becauseC.
A.they live in a small village
B.they're too lazy to work
C.they have few fields
D.nobody would help them to get money
37.Mr.Read jumped into the river becauseD.
A.he wanted to get some grass in the water
B.he wanted to look for some gold in the water
C.he wanted to have a good rest in the water
D.it was too hot and he wanted to have a swim
38.Mr Read ran home toA.
A.ask for help                       
B.make his family happy
C.change the wet clothes             
D.send the gold back
39.Mr.Read'sCwas hurt in the traffic accident.
A.head 
B.leg 
C.right hand 
D.left hand
40.In Chinese the phrase"be fully recovered"meansD.
A.完全覆盖
B.全部找回
C.恢复疲劳
D.恢复健康.

查看答案和解析>>

同步练习册答案