精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Mr.Read was born in a small village which is surrounded(环绕)with high mountains.He has few fields and he can't get enough food for his family.He's often worried about it.So he works harder and harder and tries his best to get more money.
One afternoon,Mr.Read went out to look for some grass for his cows.It was very hot and he had to have a swim.Suddenly he saw something sparkling(闪闪发光)in the water.He swam there and found it was some gold in the sand.He was so happy that he hardly forgot he was in the river.He ran home and asked his son to help him to get all the gold out of the water.The next morning he sent his son to sell it in the markets.But the young man was afraid to do it.He had to go to the town himself.He didn't pay any attention to the traffic lights when he crossed the street.A car hit him down and he was hurt.He was sent to hospital at once.The doctors looked him over and had an operation on him.Two months later he felt much better.The doctors were satisfied with the operation and said,"You'll be fully recovered in a week.We're sure you can write with your right hand when you leave hospital."
"It's really a miracle (奇迹)!"shouted Mr.Read,"I could neither read nor write before!"

36.The Reads have little food becauseC.
A.they live in a small village
B.they're too lazy to work
C.they have few fields
D.nobody would help them to get money
37.Mr.Read jumped into the river becauseD.
A.he wanted to get some grass in the water
B.he wanted to look for some gold in the water
C.he wanted to have a good rest in the water
D.it was too hot and he wanted to have a swim
38.Mr Read ran home toA.
A.ask for help                       
B.make his family happy
C.change the wet clothes             
D.send the gold back
39.Mr.Read'sCwas hurt in the traffic accident.
A.head 
B.leg 
C.right hand 
D.left hand
40.In Chinese the phrase"be fully recovered"meansD.
A.完全覆盖
B.全部找回
C.恢复疲劳
D.恢复健康.

分析 全文大意:
瑞德先生出生在一个四面环山的小村庄,他没有多少地,家里的食物也不够.所以他努力工作多挣钱.一天下午他去给牛找草吃,由于天气炎热他就去河里游泳,突然发现河里有闪闪发光的东西原来是金子.他非常高兴,急忙跑回家找儿子来帮忙把金子从河里都取出来.第二天早上他让儿子去集市把金子卖了,但是儿子不敢去于是他亲自去.结果过马路时没有注意交通信号灯,被车撞伤送到医院接受了手术.手术很成功医生告诉他一周后就完全康复了,出院时右手就能写字了.瑞德先生感到这真是奇迹,因为在这之前他既不会读也不会写.

解答 36.C,细节理解题:根据 He has few pieces of fields and he can't get enough food for his family.可知他没有多少地,家里也没有多少食物,故选C
37.D,细节理解题:根据It was very hot and he had to stop to have a swim.可知瑞德先生跳到河里是因为天热他想去游泳.故选D
38.A,细节理解题:根据He ran home and asked his son to help him to get all the gold out of the water.可知他跑回家是寻求儿子帮助的,故选A
39.C,细节理解题:根据医生的这番话 We're sure you can write with you right hand when you leave hospital."我们保证你出院时右手就能写字了"可知瑞德先生伤到的是右手,故选C    
40.D,词义猜测题:根据Two months later he felt much better.The doctors were satisfied with the operation and said,"You'll be fully recovered in a week.We're sure you can write with your right hand when you leave hospital."可知医生对做的手术很满意,并保证瑞德出院时右手就能写字了,所以一周后身体应是"完全恢复健康"的意思.故选D

点评 在完成阅读理解题时要求学生一定要仔细审题.可采用"先看题,然后带着问题在材料中寻找对应信息"的办法答题.即从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读和查阅的技巧在文中迅速找相关信息,找到后再把这一部分内容仔细阅读,认真比较选项和文中细节的区别;最后,在正确理解细节的前提下,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.If you often watch TV,you must remember the popular show,Home with Kids.17-year-old Xia Xue and 14-year-old Liu Xing are just like our classmates.We do love them,but are they good students?And what makes a good student?
"A good student should always get good grades.Xia Xue is a much better student than her brother,Liu Xing,"sais Wang Lin,16,a student from Wuxi in Jiangsu Province."The boy should work harder at his lessons,since our duty is to be good students."
Most people in China think about that getting good grades is important to a student.So,to someone,being a model student means being a top student in studies in the class.However,a student's personality is more important than being a model student.
Many students think it is a bad idea to judge a student only by his or her grades.Take the boy,Liu Xing,for example,he is clever,good at computers and does many things better than other 14-year-old boys.Do you think he is good or bad?

Choose the best answer from A、B or C according to what you read.
56.Which of the following is Wang Lin's idea?C
A.Liu Xing is better than Xia Xue.
B.Personality is less important than grades.
C.A good student should have good grades.
57.What's Home with Kids?A
A.a TV show      B.a report         C.a club
58.What's more important than being a model student?B
A.grades         B.a student's personality     C.success
59.Which of the following is NOT mentioned in the passage?C
A.Being a good students,a student's personality is as important as his or her studies.
B.People should not judge a student only by his or her grades in school.
C.Getting good grades in school is becoming less important in China.
60.What's the passage mainly about?B
A.A story of two middle school students.
B.What makes a good student.
C.How to get good grades in school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

5.0.People gave away lots of money to the poor children.(改写句子,句意不变)
Lots of moneywas given to the poor children..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.The WHO has given some advice on       to prevent us being infected(感染)with H7N9.(  )
A.howB.whatC.whereD.when

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Wehave known(know) each other since we were children.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-The guard of honor of the PLA (人民解放军三军仪仗队) took part in the parade on Red Square in Moscow,Russia,on May 9,2015.
-____ we are!(  )
A.How prideB.How proudC.What prideD.What proud

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Teenagers should       _after-class activities more often.(  )
A.look afterB.take afterC.deal withD.take part in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.--What a pity!You missed the beginning of the movie,it _    _ for 10minutes.
--Oh,a traffic jam!(  )
A.beganB.statedC.has been onD.has been off

查看答案和解析>>

同步练习册答案