精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.The Internet has become not only a necessary but also a virtual(虚拟的) world for people.With the development of the Internet,Internet friendship has also become very popular.Online friends are those people who have known each other through the Internet.Making internet friends is the same as making pen friends.Many famous websites offer quite warm internet friendship.One can find many people on these websites and they share the same interests.It is difficult to make friends with someone you can't see or feel.That is the main problem of internet friendship.A virtual friendship would not last forever without seeing each other,but it is an advantage for some people because they are afraid to speak in pubic.
On the other hand,the chances of cheating(欺骗) are very high in an internet friendship.Some people make friends on the Internet with wrong aims.So while making friends over the Internet,one has to be very careful.Here are some suggestions for you.
•Don't give personal information,such as your telephone number,address,location,school name as well as your parents'information,to strangers on the Internet.
•Do not exchange personal photos of you or any family member with people you meet over the Internet.
•Do not go to meet a person you have just met over the Internet.You'd better ask older or other experienced people for advice if you want to go to meet an internet friend.
•Do not accept someone's request(要求) if you feel he or she is dishonest.
Internet (46)Friendship/friendship
(47)Advantages1.People who are(48)afraid to speak in public.
2.One can find many people on the websites with the(49)same interests.
DisadvantagesIt's not(50)easy to make friends with someone you can't see or feel.
Four pieces of (51)advice on making online friends1.Don't give your personal information to(52)srangers on the Internet.
2.Don't (53)exchange your personal photos with the people you meet on the Internet.
3.Ask other people for advice before(54)meeting/seeing an Internet friend.
4.If you don't think your Internet friend is(55)honest,don't accept his/her request.

分析 本文主要讲述网上交朋友的利与弊,以及避免网上交友受骗给出了四条建议.

解答 46.Friendship/friendship,考查名词用法和短文主旨理解,根据文章大意及With the development of the Internet,Internet friendship has also become very popular主要讲了互联网上的友谊,故为互联网友谊,Internet Friendship/friendship.
47.Advantages,考查名词用法和短文理解,根据段落理解,先讲到网上交友的有利条件,优势,有利条件 advangtage,文中讲到两条故用其复数形式,且放在句首,首字母大写,故为Advantages   
48.afraid;考查形容词用法和细节理解题,根据 but it is an advantage for some people because they are afraid to speak in pubic.故填afraid.   
49.same;考查形容词和细节理解题,根据One can find many people on these websites and they share the same interests.故填same.
50.easy;考查形容词用法和细节理解题,根据 It is difficult to make friends with someone you can't see or feel.可知difficult=not easy,故填easy.            
51.advice;考查名词用法和细节理解题,根据 Here are some suggestions for you.有一些建议给你.advice也表示建议,不可数;根据建议内容有四条,four pieces of advice,故填advice.  
52.strangers;考查名词用法和细节理解题,根据 Don't give personal information,such as your telephone number,address,location,school name as well as your parents'information,to strangers on the Internet.不要在网上把你的个人信息,例如你的电话号码,地址,居住地,学校名字和你父母的信息给陌生人故填strangers        
53.exchange;考查动词用法和细节理解题,根据 Do not exchange personal photos of you or any family member with people you meet over the Internet.不要给你的网上认识的人交换你的或者你的家人的照片.故填exchange.
54.meeting/seeing;考查动词用法和细节理解题,根据You'd better ask older or other experienced people for advice if you want to go to meet an internet friend.如果你想和去见一个网友,你最好先向年长的或者有经验的人问问建议.before为介词其后填动词ing形式,故填meeting/seeing
55.honest;考查形容词用法和细节理解题,根据Do not accept someone's request(要求) if you feel he or she is dishonest.如果你觉得他或者她不诚实,不要接受他或者她的要求.

点评 阅读理解题通常从细节,文章主旨等方面考查学生对文章的理解,做题时注意找到文章出处,做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.从方框中选择适当的单词,并用其适当的形式完成短文,每词只能用一次,每空一词.
reply   just   make   neighbor   ring   full   invite   on    sad   wait
Until last year,the saddest thing of my life was that my wife Alice and I couldn't have any children.So we always   76invited   all the children in our street to our house for Christmas breakfast.
Last year,Alice died.I was very   77sad   and decided not to invite the children for Christmas breakfast.But Kathy and Pete,my next door   78neighbors,asked me to join them for dinner    79on   Christmas Eve.
As soon as I arrived and took off my coat,Kathy asked me,"Do you have any milk at your house?"
"Yes,"I   80replied."If you need some,I'll go and get it right away."
"Oh,that's all right.Come and sit down.The kids have been   81waiting   for you.Just give Peter your keys and let him do it."
After a happy dinner with them,I went home.When I opened my door,I found my house had been decorated by Peter!It was   82just   as beautiful as each Christmas before.At that moment,I wished that I could still serve the Christmas breakfast,but I had   83made  no preparations (准备).
    Early the next morning,a little boy with a bag of candies   84rang   my bell.Before I could ask him what was happening,he was joining by two of his friends.Within fifteen minuets,my house was   85full   of children,and I had all the food I needed for the usual Christmas breakfast.I had a happy breakfast with the children again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.There ______ something wrong with my bike today,so I have to walk to school.(  )
A.isB.areC.hasD.have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.Red is the color of China.Among all the colors,red is most (16)Aseen.The color red is fresh and pure,and in China we call it China Red.Chinese people are attracted by the color red not only because it makes people excited,but also because it has (17)B meaning in Chinese culture and history.
No country in the world has ever (18)A a color in such a way as China.Here,red is a symbol.It gives color to the soul (灵魂) of the nation.In the past,red represented dignity (尊严) and mystery.Even now,Chinese people (19)D the color much more than the rest of the world does.It can be said that China Red is an everlasting theme for China,and an important color for the Chinese people.China Red has(20)C a very popular phrase,attracting the world's attention.
Finding red-colored things in China is very (21)B,as you can see the color everywhere.All traditional red things have played special roles in China.Things like the walls of ancient palaces,the (22)A flag,Chinese knots,lanterns,traditional paper-cuts,and even tanghulu are all red.
Red is the color of (23)D,health,harmony,happiness,peace,wealth and so on.Only real things and events can fully (24)B red's real beauty.The color can be alive and breathing only when it's connected with people.
In China,red is more than just a color.It carries the ancient history and (25)C of the Chinese nation.China Red is filled with mysterious charm beyond description and it is right here in China waiting for you to feel and discover!

16.A.easilyB.quicklyC.carefullyD.closely
17.A.differentB.richC.simpleD.correct
18.A.usedB.sharedC.drawnD.mentioned
19.A.needB.dislikeC.hateD.love
20.A.spokenB.saidC.becomeD.got
21.A.difficultB.easyC.simpleD.free
22.A.nationalB.internationalC.localD.foreign
23.A.rainbowB.fearC.worryD.luck
24.A.believeB.showC.talkD.write
25.A.artB.businessC.cultureD.ability.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Joe is acareful man.He seldom makes a mistake in doing anything,(care)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

17.A:Hello,Mark.I want to have a class party.(71)G
B:Sure,Nelly.I can help you.(72)E
A:Let's have it today after class.
B:No,today is too early.If we have it today,half the class won't come.
A:(73)D
B:Hmm…There is an English test tomorrow morning.The classmates will leave early to study for the test.(74)C
A:OK,let's have it on Saturday afternoon.We can all meet and watch a video.
B:No,I don't think we should watch a video.Some students will be bored.Let's play party games.
A:OK,good idea.(75)A
B:Sure,I can do that.And can you make some food for us.
A:Yes,no problem.
A.Can you organize the party games?
B.What can we do on the party
C.Why don't you have it on the weekend?
D.OK,let's have it tomorrow.
E.When shall we have the party?
F.Where is the party?
G.Will you help me?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.
make,wars,but,sure,how
A:Hello,Jack.Can you tell me something about gunpowder in history?
B:(76)Sure.It was one of the greatest inventions.We Chinese are proud of it.
A:I see.(77)butWho invented it?
B:It's hard to say.I just know in the third century a Chinese man wrote about(78)howto make it.
A:Please tell me more.
B:At first it was used for(79)makingfireworks.At the end of the Tang Dynasty,It began to be used in(80)wars
A:Thank you for telling me.
B:You're welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.---What a nice dress!How long ________ you ________ it?
---Only 2weeks.(  )
A.will…buyB.did…buyC.are …havingD.have…had

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Bono,the lead singer of U2,a popular Irish rock band,once said that"music can change the world because it can change people."This is what a group of music therapists(治疗专家)here are trying to do with autistic(自闭症的)children in Nepal."Music therapy can be helpful to children with autism(自闭症).The greatest challenge is to build trust in the relationship between the therapist and the child,"Kendra Gandharba,a music therapist told Xinhua Wednesday as Nepal joined the world in celebrating Autism Awareness Day.
When Rahul was three years old,he was still unable to speak and to interact(互动)with people.It was only then that his mother realized that there was something wrong with her son.After talking with doctors she came to know that Rahul,now six years old,is an autistic child.
Experts(专家)believe that the autism spectrum disorder(自闭症谱系障碍)presents itself in the first three years.The condition is the result of a neurological(神经病学的)disorder that has an influence on usual brain function(功能).It influences social interaction and communication skills.Several studies suggest that children with autism show their feelings and take part in activities with others during music therapy lessons.Now there are 15autistic children getting better from the power of music through the lesson every week in Nepal."With music therapy we work on five developmental areas:communication,awareness,motor movement,social skills and feelings,"Gandharba,one of Nepal's music therapists,explained.
In the music therapy room,Xinhua met Shyam as he sat in front of the keyboard.Smiling at the therapist,the 10-year-old boy started playing the keyboard.Playing and sharing instruments,taking part in music games and singing are just a few ways through which the therapist tries to interact with autistic children.Autistic children are free to pick the musical instrument of their choice.
Music therapy,however,is still at an embryonic stage in Nepal where autism remains a taboo(禁忌)in the country's rural areas(郊区)."In villages I have seen people with mental or physical disabilities being treated like animals,"Gandharba said,adding that efforts should be made to introduce music therapy in Nepal's rural areas.
The organization,Autism Care Nepal(ACN),hosted different events on World Autism Awareness Day to educate,create awareness among parents about the rights of children with autism.
34.What's the greatest challenge for therapists to help autistic children by using music therapy?D
A.To force them to talk with others.
B.To play and share toys with autistic children.
C.To attract them to play music games.
D.To make them willing to believe in therapists.
35.The underlined word"embryonic"in the fifth paragraph probably means"A".
A.early          
B.easy             
C.active           
D.amazing
36.Which of the following statements is NOT true?C
A.The autistic children learn how to interact with each other during music therapy lessons.
B.The autistic children learn how to show their own feelings during music therapy lessons.
C.The music therapy can enable every autistic child to play musical instruments well.
D.The music therapy can improve the communication skills of children with autism.
37.Which of the following is the main idea of this article?D
A.Music can change the world because it can change people.
B.Music therapy may be useful to children with autism in Nepal.
C.Efforts should be made to introduce music therapy in rural areas.
D.Music therapists helped autistic children in Nepal with music therapy.

查看答案和解析>>

同步练习册答案