精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Bono,the lead singer of U2,a popular Irish rock band,once said that"music can change the world because it can change people."This is what a group of music therapists(治疗专家)here are trying to do with autistic(自闭症的)children in Nepal."Music therapy can be helpful to children with autism(自闭症).The greatest challenge is to build trust in the relationship between the therapist and the child,"Kendra Gandharba,a music therapist told Xinhua Wednesday as Nepal joined the world in celebrating Autism Awareness Day.
When Rahul was three years old,he was still unable to speak and to interact(互动)with people.It was only then that his mother realized that there was something wrong with her son.After talking with doctors she came to know that Rahul,now six years old,is an autistic child.
Experts(专家)believe that the autism spectrum disorder(自闭症谱系障碍)presents itself in the first three years.The condition is the result of a neurological(神经病学的)disorder that has an influence on usual brain function(功能).It influences social interaction and communication skills.Several studies suggest that children with autism show their feelings and take part in activities with others during music therapy lessons.Now there are 15autistic children getting better from the power of music through the lesson every week in Nepal."With music therapy we work on five developmental areas:communication,awareness,motor movement,social skills and feelings,"Gandharba,one of Nepal's music therapists,explained.
In the music therapy room,Xinhua met Shyam as he sat in front of the keyboard.Smiling at the therapist,the 10-year-old boy started playing the keyboard.Playing and sharing instruments,taking part in music games and singing are just a few ways through which the therapist tries to interact with autistic children.Autistic children are free to pick the musical instrument of their choice.
Music therapy,however,is still at an embryonic stage in Nepal where autism remains a taboo(禁忌)in the country's rural areas(郊区)."In villages I have seen people with mental or physical disabilities being treated like animals,"Gandharba said,adding that efforts should be made to introduce music therapy in Nepal's rural areas.
The organization,Autism Care Nepal(ACN),hosted different events on World Autism Awareness Day to educate,create awareness among parents about the rights of children with autism.
34.What's the greatest challenge for therapists to help autistic children by using music therapy?D
A.To force them to talk with others.
B.To play and share toys with autistic children.
C.To attract them to play music games.
D.To make them willing to believe in therapists.
35.The underlined word"embryonic"in the fifth paragraph probably means"A".
A.early          
B.easy             
C.active           
D.amazing
36.Which of the following statements is NOT true?C
A.The autistic children learn how to interact with each other during music therapy lessons.
B.The autistic children learn how to show their own feelings during music therapy lessons.
C.The music therapy can enable every autistic child to play musical instruments well.
D.The music therapy can improve the communication skills of children with autism.
37.Which of the following is the main idea of this article?D
A.Music can change the world because it can change people.
B.Music therapy may be useful to children with autism in Nepal.
C.Efforts should be made to introduce music therapy in rural areas.
D.Music therapists helped autistic children in Nepal with music therapy.

分析 本文讲述了音乐治疗师在尼泊尔帮助自闭症儿童进行音乐治疗的情况,一些孩子经过音乐治疗后可以弹奏乐器,但在农村地区,音乐治疗在一些地方是萌芽状态.

解答 34.D细节理解题.根据The greatest challenge is to build trust in the relationship between the therapist and the child可知最大的挑战是在治疗师和儿童之间要有信任,故选D.
35.A词义猜测题.根据下面几句内容可知在农村地区,有智力或身体残障的人被像动物一样对待,所以说音乐治疗在一些地方是萌芽状态,即还是早期的,故选A.
36.C细节理解题.根据文章.Smiling at the therapist,the 10-year-old boy started playing the keyboard.Playing and sharing instruments可知就提到了这个10岁的孩子在弹奏乐器,并没有说所有自闭症的孩子都会弹奏乐器,故选C.
37.D主旨大意题.根据文章内容可知本文讲述了音乐治疗师在尼泊尔帮助自闭症儿童进行音乐治疗的情况.故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.The Internet has become not only a necessary but also a virtual(虚拟的) world for people.With the development of the Internet,Internet friendship has also become very popular.Online friends are those people who have known each other through the Internet.Making internet friends is the same as making pen friends.Many famous websites offer quite warm internet friendship.One can find many people on these websites and they share the same interests.It is difficult to make friends with someone you can't see or feel.That is the main problem of internet friendship.A virtual friendship would not last forever without seeing each other,but it is an advantage for some people because they are afraid to speak in pubic.
On the other hand,the chances of cheating(欺骗) are very high in an internet friendship.Some people make friends on the Internet with wrong aims.So while making friends over the Internet,one has to be very careful.Here are some suggestions for you.
•Don't give personal information,such as your telephone number,address,location,school name as well as your parents'information,to strangers on the Internet.
•Do not exchange personal photos of you or any family member with people you meet over the Internet.
•Do not go to meet a person you have just met over the Internet.You'd better ask older or other experienced people for advice if you want to go to meet an internet friend.
•Do not accept someone's request(要求) if you feel he or she is dishonest.
Internet (46)Friendship/friendship
(47)Advantages1.People who are(48)afraid to speak in public.
2.One can find many people on the websites with the(49)same interests.
DisadvantagesIt's not(50)easy to make friends with someone you can't see or feel.
Four pieces of (51)advice on making online friends1.Don't give your personal information to(52)srangers on the Internet.
2.Don't (53)exchange your personal photos with the people you meet on the Internet.
3.Ask other people for advice before(54)meeting/seeing an Internet friend.
4.If you don't think your Internet friend is(55)honest,don't accept his/her request.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Jeff ________ the hospital if he feels better in a few days.(  )
A.leavesB.leftC.will leaveD.has left

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Don't offer the runners water or any help ______ they ask for it.(  )
A.whileB.ifC.thoughD.unless

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Ever irritated(激怒.by someone shouting at their mobile phone in a public place?
We've all lost temper at least once at the sound of a person loudly communicating with someone on a mobile phone.
Recently,Dr.Adam Rutherford has been answering questions."I have no interest in hearing about other people's private lives.""The conversation would have seemed to worry older generations.I think they would have considered it rude to talk loudly in public."
Many people seem to do it without realizing why,but is there a scientific reason for their loudness?
The answer begins by looking at one of the telephone designs called"sidetone"-a feature whereby a caller could hear his own voice in the phone's speaker when talking.
This makes sure the user that they can be heard,leaving no reason to raise one's voice.But the problem with mobiles is that they are mobile,and a fixed volume of"sidetone"isn't always effective where background noise is very high.
Plus,this is our natural tendency(倾向)to raise our voice to match the noise levels around us.We tend to try and match the loudest sound we can hear.
It is worth pointing out,however,that this would not be the first time that our use of mobile phones has challenged the idea of good manners.When phones were firstly invented,they raised all kinds of questions.Should one have a phone conversation when undressed?Was it proper to stand up when speaking to a woman on the phone?
It seems mobile phones,then,are a technology that may always form new etiquette issues(礼仪问题).

88.Does Dr.Adam Rutherford enjoy hearing about other people's private lives?No,he doesn't..
89.When do we easily lose temper?When we hear a person loudly communicating/talking with someone on a mobile phone..
90.How may old people feel when they hear somebody talking loudly on the phone?They may feel worried and rude..
91.Where isn't the fixed volume of"sidetone"always effective?In noisy places.
92.What is the natural reason for loudness?We tend to try and match the loudest sound we can hear..
93.What is your suggestion when answering the phone in public?Why?I suggest that we should speak softly because you may disturb others..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.
Read the table of contents of this book and answer the questions.
Table of Contents
         Lesson 1
           Listen-------------------------------------2
         Lesson 2
           Speak it Right----------------------------35
         Lesson 3
           Enjoying Reading--------------------------76
           3.1 Use a Dictionary----------------------88
           3.2 Learn New Words----------------------102
         Lesson 4
           Start to Write---------------------------131
           4.1 From Sentence to Paragraphs-----------153
           4.2 Write with Your Computer-------------177
26.What is this book about?A
A.Learning a language.
B.Solving computer problems.
C.Telling stories to children.
D.Taking a trip with your family.
27."You can understand a story without knowing every word.You can even learn what the new words mean from other sentences."In which lesson will you most likely find these two sentences?C
A.Lesson 1.
B.Lesson 2.
C.Lesson 3.
D.Lesson 4.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

14.Don't drink thepolluted ( 污染 ) water.It will make you ill.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

11.A:Hello,Li Ming.(81)How is it going?
B:Hi,Jin Hua.I'm preparing for a trip.
A:For a trip?(82)Where are you going?
B:To Lianhua Mountain.I hear flowers are blossoming(开花) now.It is very beautiful there.
A:Wow!Sounds interesting!(83)Who are you going with?
B:Nobody.I will go there alone.
A:(84 )How are you going there?.
B:By train.There's a train station at the foot of the mountain.It's very convenient.
A:I feel tired recently.I want to relax myself.(85)Can I go with you?
B:Of course.Remember to wear your sports shoes and a pair of sunglasses.I will wait for you at the railway station at 7:30tomorrow morning.
A:OK.I will go there on time.See you then.
B:See you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Afamous(有名的)scientist will give us a talk on space next week.

查看答案和解析>>

同步练习册答案