精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Dear Mr. King,

Your supermarket chain is excellent in many ways. I enjoy the things you sell, such as the selection of produce (农产品) and fresh bakery items. I have been a long time supermarket shopper and hope to continue for many years. I have found, however, that I must make a separate shopping trip to one of your competitors because there are many items your store does not carry. This becomes inconvenient for me, as my time is valuable, and I do not like to make two trips. Your low prices and excellent customer service keep me coming back to your supermarket, but I would be a more satisfied customer if I could find all the items I need in one place.

To tell the truth, I have never been able to purchase nacho (烤干酪辣味玉米片) cheese soup at your store. I can find other flavors (味道) of soup, but your store does not carry nacho cheese soup, a common ingredient (原料) in many of my recipes. In addition, I can only find large wonton wrappers (馄饨皮), while many other stores carry both large and small and offer a more varied selection for their customers. Another example is Regent Brand Chili Seasoning. Though it is not a leading brand, it is still common on the shelves of other grocery stores in this area and is superior in flavor to its competitors.

I sincerely hope to continue a relationship with your store, and I hope that you will consider the possibility of expanding your goods to be more competitive.

Yours truly,

Bob Watson

1.According to the passage, who often buy things in the supermarket?

A. Mr. King. B. Bob Watson.

C. Regent Brand. D. Mrs. Watson.

2.From the first paragraph, we know the supermarket chain ________.

A. meets all the writer’s needsB. is the best in every way

C. offers good customer serviceD. is far from the writer’s home

3.How does the writer present his point in Paragraph Two?

A. By giving examples.

B. By using some sharp words.

C. By providing scientific findings.

D. By comparing two different stores.

 

1.B

2.C

3.A

【解析】

试题分析:这篇短文是一个顾客给某个超市的负责人写的一封信,在信中,作者先说了自己是这个超市长时间以来的一个忠实的顾客,他很喜欢在这里购物,这家超市在很多方面也做得很好。但是作者还说了自己觉得不满意的地方,就是这家超市商品的种类不是很齐全,并通过具体的例子来说明这一点。

1.推理判断题。根据短文第一段中I have been a long time supermarket shopper and hope to continue for many years.可知,Bob Watson说他长时间以来一直在超市购物,希望以后继续在超市购物。由此我们可以知道,喜欢在超市购物的人就是写信的Bob Watson, 故选B。

2.细节理解题。根据短文第一段中的描述可知,Your low prices and excellent customer service keep me coming back to your supermarket,这个超市物品的价格比较低,而且对顾客的服务很好;但是作者也提到这家超市不能满足顾客所有的需要,因为有些东西是它没有的,所以还需要去别的超市购买。故A和B选项不对;D选项没有提到。故选C。

3.推理判断题。根据短文第二段中的内容可知,在这一段里,作者给出了很多例子,这家超市没有的东西而别的超市里有,在文章中我们还可以明显看到Another example is这个词,所以这一段作者是通过举例来解释自己的观点的。故选A。

考点:日常生活类短文。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年北京市西城区中考一模英语试卷(解析版) 题型:补充句子

根据中文意思完成句子。

1.快点! 该上课了。

Hurry up! ______________for class.

2.今天早晨, Alex上学迟到了。

Alex _______________________ school this morning.

3.那座山看上去像一只骆驼。

The mountain over there ______________ a camel.

4.如果你在一个陌生的城市迷路了,最好向警察求助。

You’d better _______________________ when you get lost in an unfamiliar city.

5.为了和同学相处融洽, 我们有自信很重要。

____________________________________________________ our classmates.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市石景山区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

— Where is Jenny?

— She is doing her homework ______ the classroom.

A. of B. on C. in D. to

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市石景山区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I want ______ some bird-watching this weekend.

A. do B. did C. doing D. to do

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市燕山区中考一模英语试卷(解析版) 题型:书面表达

根据中文和英文提示,写一封意思连贯、符合逻辑,不少于50词的文段。

目前,北京的车越来越多,对空气产生极大影响。某网站在开展出行方式大讨论。假如你是李华,你喜欢哪种出行方式?请根据提示词语和相关问题,给网站投稿。稿件的开头和结尾已给出,其词数不计入总词数。

请将稿件的内容写在答题卡上。

提示词语:expensive, relax, easy, be good for, reduce, save energy

How do you go to school, by car, by bus, by bike or on foot?

Which way is the best?

What are the advantages?

Dear Editor,

I know you are organizing a discussion about the ways of going out. I’m a middle school student and I want to join the discussion.

____________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

Yours respectfully,

Li Hua

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市燕山区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

There are some trees near our school. They ________ last Monday.

A. water B. watered C. have watered D. were watered

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市燕山区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

─I’m checking my email. What about you?

─I ________ photos to Chris.

A. send B. am sending C. sent D. have sent

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市海淀区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—______ is the bridge over there?

—It's about 480 meters long.

A. How long B. How soonC. How many D. How much

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市昌平区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I didn’t know ______ last year.

A. where he lives B. where does he live

C. where he lived D. where did he live

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案