10.The Olympics are some of the most exciting sports events in the world.But there is another Olympics about which you may not have heard.This is the Special Olympics,for people with mental disabilities(残疾).
People with mental disabilities learn more slowly than other people.Sometimes they have trouble controlling the actions of their arms and legs.For years,many people thought that mentally disabled people could not take part in sports,but they were wrong.
The first Special Olympic Games were held in Chicago in 1968.One thousand people competed in many events.Since then Special Olympic programs have been organized in all 50states and more than 150countries.Today more than a million people take part in the Special Olympics.
Mentally disabled persons over the age of eight may take part in the Special Olympics.These people may also have physical disabilities.People have run in races using crutches or walkers.A young girl entered the long jump event with an artificial leg.A blind runner raced around the track with the help of his coach's voice.A deaf basketball team planned their plays using sign language.
Winning is wonderful for people who may never have had much success.But training for and entering the Special Olympics is also important.The participants(选手) become more confident.They learn how to concentrate in order to play well.Then they use that concentration in school or improve their schoolwork.Like anyone else they feel great when they prove they can do something well.
55.Why did people think mental disabilities couldn't take part in sports?D
A.Because most of them are more slowly.
B.Because some of them learn as well as others.
C.Because they could not be organized easily.
D.Because they don't have proper behaviour.
56.The writer mainly tells usA in the fourth paragraph.
A.how physical disabilities play in the Special Olympics.
B.how a young girl played in the long jump event
C.how we can help physical disabilities in sports
D.how old a disabled person can take part in the Special Olympics.
57.What does the underlined word"concentrate"mean?C
A.Make preparation.
B.Work hard.
C.Pay special attention.
D.Catch up.
分析 短文讲了奥运会是世界上最激动人心的体育赛事之一,但还有一个你可能没有听说过的奥运会,这是一个特殊的奥运会,为有精神障碍的人所设.精神障碍的人比其他人学得慢,有时他们的手臂和腿的动作有困难,多年来,许多人认为智障人士不能参加运动,但他们错了.第一届特殊奥运会在1968日在芝加哥举行.训练和进入特殊奥运会也是很重要的.
解答 答案:55.D 细节理解题.根据People with mental disabilities learn more slowly than other people.Sometimes they have trouble controlling the actions of their arms and legs.For years,many people thought that mentally disabled people could not take part in sports,but they were wrong.精神障碍的人比其他人学得慢,有时他们的手臂和腿的动作有困难,多年来,许多人认为智障人士不能参加运动,但他们错了.可知人们认为智力残疾不能参加运动因为他们没有适当的行为.故选D.
56.A 细节归纳题.根据Mentally disabled persons over the age of eight may take part in the Special Olympics.These people may also have physical disabilities.智力残疾的八岁以上的人可以参加特殊奥运会.这些人可能也有身体残疾的.可知主要说残疾人的特奥会.故选A.
57.C 词义猜测题.根据 They learn how to concentrate in order to play well.Then they use that concentration in school or improve their schoolwork.他们学会了如何集中精力才能玩好.然后他们集中在学校或提高他们的学习成绩.可知concentrate 是特别注意的意思.故选C.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.