精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.It was mother's Day,but the young mother was a little unhappy.Because  she was 800miles away from her parents.In the morning she phone her mother to wish her a happy mother's Day,And her mother told her about the beautiful lilacs(丁香) in the garden.
Later that day,when she told her husband  about the lilacs.he said."I know where we can find all that you want.Get the children and come on."So they went,driving down the country roads.There on a small hill,they saw a lot of beautiful purple lilacs.The young woman ran quickly to enjoy the flowers.Carefully,she picked a few here and a few there.On their way home thre was a smile on her face.When they were passing a nursing home(养老院),the young woman saw an old granny sitting in a chair.She had no children with her.They stopped the car and the young woman walked to the old woman,put the flowers in her hands,and smiled at her.The old granny thanked her again and again.She smiled happily,too.
When the young mother came back to her car,her children asked her,"Who is that old granny?Why did you give flowers to her?""I don't kown her."Their mother said,"But it's Mother's Day,and she has no children.I have all of you,and I still have my mother.Just think how much those flowers meant to her."

根据短文内容,选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内.
46.The young woman was a little unhappy on Mother's Day becauseB.
A.she didn't have a present  
B.she was a long way from her mother.
C.she didn't know it was Mother‘s Day 
D.she wanted to have a trip.
47.There were many beautiful purple lilacsC.
A.in the young woman's garden 
B.in the market
C.on a small hill    
D.in the nursing home
48.The young woman hadC.
A.one child  
B.no child   
C.more than one child. 
D.a boy and a girl
49.The young woman gave the flowers to the old granny becauseD.
A.she knew the old granny 
B.she didn't like the flowers
C.her mother asked her to do so   
D.she wanted the old granny to be happy
50.Which is the following is NOT true according to the passage?B
A.The young woman was kind  
B.The old granny was sad at last
C.The young woman loved her mother 
D.The old granny had no child.

分析 没有仔细考虑汉语文字的润色,按照意思基本翻译如下:
今天是母亲节,但有位年轻的母亲不太开心,因为她和她的父母相距800英里.早晨,她打电话给她妈妈并送上母亲节祝福.她母亲告诉他院子里丁香花非常美丽.那天晚些时候,当她告诉她丈夫那些丁香花的事,他丈夫说:"我知道哪里能够找到你想要的.带上我们的孩子,彼得和莉莉,这就出发."然后他们就去了,开车穿过乡村的道路.
那儿,在一座小山丘上,他们看到了许许多多紫色的丁香花,那个年轻的女人飞快的跑去享受花海带来的幸福.她这儿采几朵,那儿摘几朵.在回去的路上,她脸上挂着笑容.
当他们经过敬老院时,那个年轻的女人看到椅子上坐着一位老奶奶.没有子女陪伴在她身旁.他们停下车,年轻的女人面带笑容地朝老奶奶走去并把手中的花给了她.那位老奶奶对她万分感谢.她也开心的笑着.
当她回到她的车上时,她的孩子们问她,"那位老奶奶是谁啊?你为什么把我们的花都给她了呢?"
"我不认识她",他们的妈妈说,"但今天是母亲节,她又没有儿女在身边.我有你们两个,而且还有我的母亲.所以可以想下那些花对她来说有多么重要的意义啊."

解答 46.答案:B.细节理解题.根据It was Mother's Day,but the young mother was a little unhappy,because she was 800 miles away from her parents.因为他离她父母800英里远.可知选B.
47.答案:C.细节理解题.根据There on a small hill,they saw a lot of beautiful purple lilacs.在一个小山上,有很多漂亮的丁香花.可知应选C.
48.答案:C.细节理解题.根据When the young mother came back to her car,her children asked her,children是复数,故选C.
49.答案:D.细节理解题.根据The old granny thanked her again and again.She smiled happily,too.这个老太太谢谢她也高兴的笑了.可知故选D.
50.答案:B.推理判断题.根据The old granny thanked her again and again.She smiled happily,too.那位老奶奶对她万分感谢.她也开心的笑着.可知,B选项最后老太太很伤心,是不正确的.故选择B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

11.Andy was a single father,raising a 5-year-old boy alone.He was often worried that his son(56)Aup without a mother to care for him.In the morning he went away on business,leaving the child alone.He was worried about the child all the way,not(57)B if he had eaten.But his child always told him not to worry.Andy alwayswent home(58)C.after finishing his work When he got home one day,the child was deep asleep.He was tired out.When he went to bed himself,he was(59)Dto find an overturned(打翻的)bowl of noodles under the quilt.He(60)D his sleeping son angrily,"Why are you so naughty(淘气的),making the quilt(61)A?Who will wash it?"It was the first time tbat he had hit his boy after his wife's death."I  haven't,"the child explained(62)Atears in his eyes,"This is your supper,Daddy."In order
to let his father eat supper when be got home,the child cooked two bowls of(63)Cone for  himself,(64)B for his father.He was afraid that his father's noodles would get(65)B,so he placed them under the quilt to keep them warm.
56.A.grewB.pickedC.takenD.put
57.A.thinkingB.knowingC.waitingD.standing
58.A.angrilyB.happilyC.quicklyD.possibly
59.A.worriedB.excitedC.patientD.surprised
60.A.got upB.gave upC.came upD.woke up
61.A.dirtyB.cleanC.brokenD.old
62.A.withB.throughC.acrossD.in
63.A.riceB.milkC.noodlesD.dumplings
64.A.otherB.the otherC.anotherD.others
65.A.hotB.coolC.niceD.more.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.His wife has been dead for years and now he has got used toliving (live) alone.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.用方框中所给单词的适当形式填空.每空限用一次.
 reply    result   safe    close   coach
66.Jenny and Betty are myclose/closest friends.
67.Mr Green was surprised at theresult of the exam.
68.When you cross the road,you must pay attention to yoursafety.
69.Severalcoaches will visit the sports school next week.
70.Pleasereply to my letter at once.I can't wait to hear from you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.After a serious earthquake happened,a father left his wife safely at home and rushed to his son's school,only to find that the building where his son studied had collapsed and looked like a pancake.
He was shocked.He didn't know what he should do for a while,then he remembered the words he had said to his son,"No matter what happens,I'll always be there for you!"And tears began to fill his eyes.He started digging through the ruins (废墟).
As he was digging,other helpless parents and the firemen arrived and tried to pull him off the ruins,saying,"It's too late!They're all dead!There's nothing you can do!"To them he replied with one line,"Are you going to help me now?"And then he kept on digging.
No one helped,however.He went on alone because he needed to know for himself:"Is my boy alive or is he dead?"He dug for eight hours…12hours…24hours…36hours…then,in the 39th hour,he pulled back a rock and heard his son's words.He shouted his son's name,"ARMAND!"He heard back,"Dad!?!It's me,Dad!I told the other kids not to worry.I told them that if you were alive,you'd save me and when you saved me,they'd be saved.You promised,‘No matter what happens,I'll always be there for you!'You did it,Dad!"
"What's going on in there?How is it?"the father asked.
"There are 14of us left out of 33,Dad.We're frightened,hungry,thirsty and thankful you're here.When the building fell down,it made a triangle (三角),and it saved us."
"Come out,boy!"
"No,Dad!Let the other kids out first,because I know you'll get me!No matter what happens,I know you'll always be there for me!"

46.The underlined word"collapsed"probably means"A".
A.break down    
B.shake away       
C.stand by           
D.fall into
47.Who came to help the father when he was digging?D
A.His wife.
B.Other parents.
C.The firemen.
D.No one.
48.Other parents and the firemen wanted to pull him off the ruins because they thoughtB.
A.he was mad
B.all the children had died in the earthquake
C.he was too dangerous to others
D.it was not his job to dig
49.How many students were already dead when the father found them in the ruins?D
A.Fourteen.
B.Thirty-three.
C.Forty-seven.
D.Nineteen.
50.We can learn from the passage thatC.
A.it took the father one day to find his son and other students
B.his wife died in the earthquake
C.his son was the last one to come out of the ruins
D.the son didn't believe his father would come to save him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.

根据以上信息,选择最佳答案.
51.The 30th Olympic Games will be held inC.
A.Guangzhou                     
B.Beijing                     
C.London
52.The robots willA in a UK hospital.
A.carry medical rubbish              
B.give out newspapers           
C.water flowers
53.Kesington Hotel isC.
A.a notice                          
B.a postcard                    
C.an advertisement
54.A single room and a double room in Kesington Hotel costA each night.
A.147      
B.85                         
C.62
55.The room in the hotel hasn'tB.
A.atelephone  
B.acomputer 
C.abathroom.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.请根据句意从方框中选择合适的单词,并用其适当形式填空,使句子通顺.
usangrilyappearenjoyeasy
51.The two mendisappeared while walking home from school.The police are searching them out.
52.Learning languages doesn't comeeasily to him.
53.Some study music because they feel it is moreenjoyable.
54.David wasangry with himself for letting the others see his true feelings.
55.I knew that Tim and I wouldn't be able to do the whole job byourselves.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.The Olympics are some of the most exciting sports events in the world.But there is another Olympics about which you may not have heard.This is the Special Olympics,for people with mental disabilities(残疾).
People with mental disabilities learn more slowly than other people.Sometimes they have trouble controlling the actions of their arms and legs.For years,many people thought that mentally disabled people could not take part in sports,but they were wrong.
The first Special Olympic Games were held in Chicago in 1968.One thousand people competed in many events.Since then Special Olympic programs have been organized in all 50states and more than 150countries.Today more than a million people take part in the Special Olympics.
Mentally disabled persons over the age of eight may take part in the Special Olympics.These people may also have physical disabilities.People have run in races using crutches or walkers.A young girl entered the long jump event with an artificial leg.A blind runner raced around the track with the help of his coach's voice.A deaf basketball team planned their plays using sign language.
Winning is wonderful for people who may never have had much success.But training for and entering the Special Olympics is also important.The participants(选手) become more confident.They learn how to concentrate in order to play well.Then they use that concentration in school or improve their schoolwork.Like anyone else they feel great when they prove they can do something well.

55.Why did people think mental disabilities couldn't take part in sports?D
A.Because most of them are more slowly.
B.Because some of them learn as well as others.
C.Because they could not be organized easily.
D.Because they don't have proper behaviour.
56.The writer mainly tells usA in the fourth paragraph.
A.how physical disabilities play in the Special Olympics.
B.how a young girl played in the long jump event
C.how we can help physical disabilities in sports
D.how old a disabled person can take part in the Special Olympics.
57.What does the underlined word"concentrate"mean?C
A.Make preparation.
B.Work hard.
C.Pay special attention.
D.Catch up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.girls      too     photos    first    are  
My Family
Hi,I'm Jenny.Here are two nice (76)photos of my family.My grandfather and grandmother are in the (77)first photo.These(78)are my parents,Alan and Mary.In the next picture are my brothers,Bob and Eric.These two(79)girls are my sister Cindy and my cousin Helen.Coco is in my family,(80)too.

查看答案和解析>>

同步练习册答案