精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.A farmer bought an old and run-down farm.The fields were grown over with weeds,the farmhouse was falling apart,and the fences(篱笆) were broken all around.The roads were hidden because of the grass that were growing madly.And there were not any animals on it.However,the farmer planed to turn it into a pleasant and loving place.
During his first day of work,the town preacher(牧师) passed by.He looked at the farmer and then the mess,saying,"May you and God work together to make this the farm of your dreams!"
A few months later,the preacher stopped by again to call on the farmer.He was so surprised to see a completely different place--the farmhouse is rebuilt and in excellent condition,there were plenty of cows,sheep,hens and other livestock eating happily in the fence which had already been well repaired,and the fields were filled with crops planted in rows.A lot of flowers and small trees were growing along the road.He even saw some ducks swimming in a small pool."Amazing!"the preacher said."Look what God and you have finished together!"
"Yes,"answered the farmer,"but remember what the farm was like when God was working it alone!"
51.What was the farm like at first?D
A.It was old and broken.
B.It was full of grass.
C.There were many animals on it.
D.Both A and B
52.What's the underlined sentence meaning?A
A.He thinks it is impossible for the farmer to achieve his dream.
B.He thinks the God can help the farmer.
C.He thinks if the farmer and the God work together,the dream will come true.
D.He thinks the farmer can finish the job easily.
53.What happened to the farm a few months later?D
A.The farm became a completely different place.
B.The farmer rebuilt the house and feed many livestock.
C.The fields were filled with crops,and flowers and trees are around the roads instead of wild grass.
D.Both A,B and C
54.Is there a pool on the farm?A
A.Yes,there is.
B.No,there isn't
C.Yes,and some hens are swimming in it.
D.No,there isn't any animals on the farm.
55.Does the farmer believe in God?A
A.Yes,he does    
B.No,he doesn't.
C.The passage doesn't tell us.
D.Yes,he is.

分析 全文大意:
一位农夫买了一个破旧的农场.地里长满了杂草,农舍岌岌可危.周围的篱笆都坏了.道路也由于疯长的草被遮住了.农场上也没有动物.然而,农夫计划把它变成一个令人愉快的和充满爱的地方.在他工作的第一天,镇上的牧师路过.他看了看农夫然后看了看周围的一片混乱,说"愿你和上帝共同劳作让这个农场变成你梦想中的样子."几个月后,牧师路过时再次停了下来和农夫打招呼.他很惊讶地看到一个完全不同的地方--农舍是重建的而且非常好.有大量的牛、羊、鸡和其他家畜在已经修复好的篱笆里快乐地吃食.田野里长满了一排排的庄稼.沿着路边种了许多花和小树.他甚至看到一些鸭子在水塘里游泳.牧师说"太神奇了!看看上帝和你一起完成了!"农夫回答"是的,但是记住上帝独自一人工作时农场是什么样子的!"

解答 答案:
51、D   细节理解题    根据第一段A farmer bought an old and run-down farm.The fields were grown over with weeds,the farmhouse was falling apart,and the fences(篱笆) were broken all around.The roads were hidden because of the grass that were growing madly.And there were not any animals on it"一位农夫买了一个破旧的农场.地里长满了杂草,农舍岌岌可危.周围的篱笆都坏了.道路也由于疯长的草被遮住了.农场上也没有动物."可知这个农场又旧又破而且长满了杂草.故选D
52、A    句意猜测题   根据划线句子的上文He looked at the farmer and then the mess,可知他看了看农夫然后看了看周围的一片混乱,结合划线句子的意思"愿你和上帝共同劳作让这个农场变成你梦想中的样子"可推测他认为农夫不可能实现他的梦想,故选A.
53、D    细节理解题   根据第三段He was so surprised to see a completely different place--the farmhouse is rebuilt and in excellent condition,there were plenty of cows,sheep,hens and other livestock eating happily in the fence which had already been well repaired,and the fields were filled with crops planted in rows.A lot of flowers and small trees were growing along the road.He even saw some ducks swimming in a small pool.""可知牧师惊讶地看到一个完全不同的地方--农舍是重建的而且非常好.有大量的牛、羊、鸡和其他家畜在已经修复好的篱笆里快乐地吃食.田野里长满了一排排的庄稼.沿着路边种了许多花和小树.他甚至看到一些鸭子在水塘里游泳.故选D
54、A  细节理解题   根据第三段He even saw some ducks swimming in a small pool."他甚至看到一些鸭子在水塘里游泳"可推知农场里有水塘,故做出肯定回答,故选A
55、A  细节理解题     根据上文提到牧师说"太神奇了!看看上帝和你一起完成了!"结合农夫的回答Yes,"answered the farmer,可推知他相信上帝,故做出肯定回答,故选A

点评 本篇阅读理解主要考察细节理解题,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置.仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.All the drivers are complaining that the prices of petrol(汽油) arehigh.(高)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

15.Ann:This is Ann speaking.Who's that?
Tom:Ann.Tom here.(66)E Would you like to go out?
Ann:Sorry,I'm going to work late tonight.(67)D
Tom:Well,how about tomorrow night?(68)F
Ann:No,I'm not.What are you planning to do?
Tom:I'm going to see a play.(69)C
Ann:Sure,I'd love to!(70)G It's my turn this time.
Tom:All right!Thanks!
A.Let's go there together.
B.How can I help you?
C.Would you like to see it?
D.I have to finish my report.
E.What are you doing tonight?
F.Are you doing anything then?
G.But let me pay for the tickets.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.
      A Giant Cycling Holiday
Are you between 12and 20years old?
Are you looking for the perfect holiday?
Would you like fun,new friends and a new experience by bike?
We have the answer!And all you need is a bike!Join a Giant Cycling Holiday!
You will join a group of ten members and two leaders.The cycling lasts from July 1st to July 15th.You'll see mountains,clear rivers,pretty country villages and lakes.You'll cycle about 5hours every day.Don't worry because you don't need to cycle up any mountains and you can go quite slowly if you want.On the days when you don't cycle,you can do some different sports,like swimming,playing basketball and running.You will move to a different hotel every night.
At the end of your holiday,you'll find you are fitter,more active and have more friends!It is really a perfect holiday.
Welcome and book your place now!
Phone 005 6867 4758or visit our
website:www.Giantcycling.cn.
56.You needA if you want to join the Giant Cycling Holiday.
A.a bike         
B.a guide book       
C.a leader     
D.a basketball
57.There will beB people in a group.
A.ten           
B.twelve           
C.fourteen     
D.twenty
58.People will cycle aboutCevery day.
A.two hours        
B.three hours      
C.five hours   
D.six hours
59.You can see many places EXCEPTC during the cycling holiday.
A.mountains     
B.clear rivers     
C.beautiful seas      
D.pretty country villages
60.According to the advertisement,we know thatD.
A.all the young people can join the cycling holiday
B.the cycling lasts about one week
C.the people need to cycle up some mountains
D.they will stay in the hotel at night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.When you look at animals,what do you see?Yang Qingyuc,in Junior 1in Hefei,Anhui Province,sees good friends,while not everyone thinks this way.Yang once looked up the word"xiong"(bear) in"The Contemporary Chinese Dictionary",1983edition when he was studying animal protection(保护)."To my surprise,"Yang said,"it said the paw(掌)of a bear was a delicious food一fie went on to look up"hu"(tiger) and"lang"(wolf) in the dictionary,and the
results were similar.Yang was not happy."These arc our dear friends,"he said."How can we think only of eating them or making medicine from them?"So Yang wrote to the editors of the dictionary and told them they should make some changes."I think it's better to tell us if an animal is a rare species(物种)and how many of them are left,"hi,letter said.
Yang isn't the only student who has seen these dangerous ideas.At Beijing Botanical Garden(北京技物园)on Sunday,Junior I students Peng Yiting and Zhao Weike from Beijing's No.80Middle School found many signs telling how plants can be used.One _read:"The juice of the plant can be made into medicine and is good for the skin."
"The signs should also tell us to remember to protect wildlife while using it,"Peng said.Zhao said many people need to change their ideas about wildlife."Think what we can do to protect it,not just what we can get from it,"he said.
 Have you seen,problems like these in your city's zoo or gardens?Then write to the government and ask them to help people change their minds.
71题补全句子;72题简略回答问题;73题在原文横线上填上合适的词;74题总结文章的主旨大意;75题将文中划线句子翻译成通顺的汉语.
71.Yang Qingyue sees animals asgood friends.
72.In the first paragraph,why was Yang unhappy?
Because people think only of eating animals or making medicine from them.
73.在原文横线上填上合适的词.
sign
74.总结文章的主旨大意.
Protect wildlife
75请将文中划线句子翻译成通顺的汉语.
在你城市的动物园或花园,你曾看到过诸如此类的问题吗? 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

1.
A.When is your birthday?
B.I don't know what I should wear.
C.Let's go together.
D.Yes,of course.
E.What gift should I give him?
F.When and where shall we meet?
G.Sorry,I have something to do at that time.
Steven:Hi,Li Lei!Will you go to Wei Hua's birthday party this weekend?
Li Lei:(66)D And you?
Steven:Me,too.But this is my first time to go to a party in China.(67)B
Li Lei:You can wear a T-shirt and jeans.And don't forget a gift.
Steven:(68)E
Li Lei:For a boy,a toy or a book is OK.Oh,I will buy him a gift tomorrow.Why not go with me?
Steven:Good idea.(69)F
Li Lei:How about meeting at 9o'clock tomorrow morning,at No.5bus stop near my home?
Steven:(70)G What about 3o'clock in the afternoon?
Li Lei:OK.See you then.
Steven:See you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Although this house is __________ than that one,it's more comfortable.(  )
A.smallerB.smallC.smallestD.the smallest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.________ the night of December 24,some people are used to staying up late.(  )
A.InB.FromC.AtD.On

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.The pen ______ as a birthday present by my mother _____ well.(  )
A.was given; writesB.was given; write
C.given; are writtenD.given; writes

查看答案和解析>>

同步练习册答案