精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

There are several ways you can find out about the countries and places you wish to visit. You can talk to friends who have traveled to the places, you can go and see a colour film about them, or you can read a travel book.

It seems that there are three kinds of travel books. The first are those that give a personal, subjective(主观的) idea of travels which their writer has got himself. These books can be useful if the writers share their traveling experiences with others. The second kind are those books which give objective(客观的) information of things to be done and seen. If a cultured person has written such a book about the facts of a place, then it is more useful. The third kind are those books which are called “a guide” to some place or other. If they are good, they will describe and explain the place in detail. Like the first kind , they can be interesting and exciting, but their main purpose is to help the reader plan his travel in the most practical way.

Whatever kind of travel book you choose, you must make sure that the book does not describe everything as interesting, exciting or fantastic. You must also keep an open eyes on its date of publication(出版) because travel is very practical matter and many things change quickly in the 21st century. Finally, you should make sure that it’s easy to find the useful information for your travel.

1. The passage was written to introduce_______.

A. travel mapsB. travel books

C. travel films D. travel places

2. The writer of the first kind of travel books gave his ideas after he _______.

A. traveled B. read books

C. a lot of experienceD. surfed the Internet

3. The underlined phrase “a cultured person”means a person with ________.

A. a good appearanceB. a good education

C. a lot of experienceD. a lot of money

4. The date of publication must be noticed because ________.

A. the prices of travel books may be different

B. the writers of travel books may be different

C. the information in travel books is always the same

D. the information in travel books is always changing

5. According to the passage, it is best to read ______ before traveling to a place of interest.

A. the first kind of travel books

B. the second kind of travel books

C. the third kind of travel books

D. some travel articles in newspaper

 

1.B

2.A

3.B

4.D

5.C

【解析】

试题分析:本文介绍了三种旅行的书,一种是作者在某地旅行回来后写出的自己的旅行经历和感受。第二种客观给出了一些关于旅行的信息。第三种是一种旅游的书,里面详细地介绍了旅游胜地的情况。

1.小题1写作意图题。根据It seems that there are three kinds of travel books.短文介绍了三种旅行的书,故选B

2.小题2细节理解题。根据The first are those that give a personal, subjective(主观的) idea of travels which their writer has got himself. 第一种旅行的书是作者在某地旅行回来后写出的关于自己的经历,故选A

3.小题3词义猜测题。根据has written such a book about the facts of a place, then it is more useful 可推测能够写出书的,应该是受过良好教育的人,故选B

4.小题4细节理解题。根据You must also keep an open eyes on its date of publication(出版) because travel is very practical matter and many things change quickly in the 21st century. 一定要注意书的出版日期因为信息时不断更新的,故选D

5.小题5细节理解题。根据The third kind are those books which are called “a guide” to some place or other. If they are good, they will describe and explain the place in detail. 在去旅行之前第三类书是最好的选择,因为它是一本旅游指导的书,它比较详细地描述和解释了那个地方的情况,故选C

考点:广告类短文阅读

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年初中升学考试(福建莆田卷)英语(解析版) 题型:阅读理解

Dr. Wade is my hero. He saved my life when I could have died. He saved lots of children’ s lives. He worked hard and studied a lot to get the job he has got now. He has done very difficult operations. He has to work almost every day at the hospital. He has studied the heart and got his MD(医学博士)at Queens University. He is a great doctor and he is easy to talk to.

He is willing to take a risk to save someone’s life. He saved my life from a heart attack when I was in hospital. He worked very hard to find out what exactly was wrong with my heart and why it wasn’t working properly.

He went out of his way for someone like me and my parents, because he had to explain to them what was wrong with me and did lots of different tests to find the medicine to cure me. His life has made a difference in the lives of others. I saw him look after many other children in hospital and help them get well. Also, he is always there helping by teaching other doctors about being heart specialists(专家). He works very hard to keep others alive. You can phone him anytime and he will phone you back as soon as possible to see how he can help you. He has a group of medical workers who make his appointments(预约) and make sure you get the medicine that Dr. Wade tells them to give you.

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选择最佳答案。(10分)

1. From the passage, we know that the writer once got a(n) _______.

A. lung B. heart

C. eye D. stomach

2.The doctor got his MD at_______.

A. Tsinghua University B. Harvard University

C. Queens University D. Beijing University

3.The underlined phrase "went out of his way" probably means_______.

A.宽以待人 B.竭尽全力

C.马虎应付 D.黔驴技穷

4. We can learn from the passage that the doctor_______.

A. was difficult to talk with

B. saved the writer’s life easily

C. helped several doctors become heart specialists

D. wasn’ t willing to save some serious patients

5.Which one of the following sentences is WRONG?

A. Dr. Wade is the writer’s hero.

B. The doctor saved the writer’s life.

C. The doctor saved many children’s lives.

D. The doctor saved the lives of the writer’s parents.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年初中升学考试(江苏盐城卷)英语(解析版) 题型:补充句子

1. Millie tries her best but did_______ (bad) among all the members in the team.

2. It’s ______(fair) for the workers to get so little money for so much work.

3. Which team do you think will be the ______ (win) of the 20th FIFA World Cup?

4. Wang Yaping, China’s (two) woman astronaut, gave us students a lesson about space science last year.

5. Yancheng, a green city, is a (please)place for people to live in.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年初中升学考试(江苏盐城卷)英语(解析版) 题型:单项填空

Many cities in China, _______Beijing, have been deeply affected by dirtier air.

A. including B. behind C. without D. beyond

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年初中升学考试(江苏淮安卷)英语(解析版) 题型:其他题

Now there is a family problem. Nearly every parent says that we never grow up. In fact we are probably 16 or 17 years old. In their eyes, we are always little ones and often do wrong things. For example, when I need to stay at home alone, they always worry about me and my life without them.

Most parents always think that they have offered the best things they can to make their children live in a comfortable world. They buy their children pretty clothes, cool shoes, everything that they can for their dear children. In return, they only want their children to get good results in the exams.

But why still can’t their children understand them? Does it mean that we still want more material things? No. As a matter of fact, what we want is a true family. What does a true family mean”? I think it means a place where we can hide ourselves from the cold world outside. From here, we can get warmth, we can get consolation(安慰), and we can get happiness. And one important thing is that we should be stronger and more confident in the outside world because we know that we have a true family.

So I think that parents should sit down to talk with their children to let know that they have a true family, so the children and their parents could understand each other more and more. Then, parents will not treat their children as little ones.

1. In the eyes of most parents, children never ____________and seldom do_____________.

2. Most parents always think they _______________ the best things for their children to live in the world _______________.

3. Children still _________________their parents because what children need most is not material things but _________________.

4. Most parents want their children to get _________________in the exams while their children want to get _______________.

5. The way to __________________ between parents and children is that they should have more communication with each other. Then, no children will ______________as little ones.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年初中升学考试(江苏淮安卷)英语(解析版) 题型:单项填空

The book Alice In Wonderland is very interesting. I ______ it twice already.

A. read B. have read

C. am readingD. will read

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年初中升学考试(江苏淮安卷)英语(解析版) 题型:单项填空

You should _______ smoking. It’s really bad for your health.

A. look upB. give up

C. get upD. set up

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年初中升学考试(江苏无锡卷)英语(解析版) 题型:完型填空

Jenny was a nurse in a children’s hospital. One evening there was a big dance at the hospital. Most of the doctors and nurses would be there, but of course them had to be to look after the children. Jenny was not among the ones who were free to go to the dance. She enjoyed dancing very much ,so when she had to start that evening while her friends were getting ready to go to the dance,she felt very for herself. She went to each sick child one after another and said good night. she came to a little boy called Tommy. Tommy was only 11 years old ,but he already talked like an . Poor Tommy had a very serious illness,and now he was hardly able to any part of his body except his hands. But he was always happy and always thinking about others instead of himself.

When Jenny came up to his bed, he said, “I’m very sorry that you have to the dance because of us. But we’re going to have a party for you. If you look in my , you’ll find a piece of cake. I saved it from my supper today, so it’s quite ” “And I’d get up and dance with you myself if I was able to,”he added.

Suddenly the hospital dance seemed very far away and not at all important to Jenny.

1.A.allowed B.invited C.left D.made

2.A.lucky B.active C.jealous D.wise

3.A.dancing B.working C.drinking D.relaxing

4.A.grateful B.happy C.sorry D.proud

5.A.Lucky B.Hopefully C.Firstly D.Finally

6.A.actor B.alien C.angel D.adult

7.A.touch B.wave C.move D.clean

8.A.miss B.attend C.forget D.host

9.A.dustbin B.drawer C.wallet D.bed

10.A.rare B.sweet C.tasty D.fresh

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年初中升学考试(江苏常州卷)英语(解析版) 题型:翻译

根据所给汉语完成句子

1. 这些句子必须都记在笔记本上吗?

in the notebook?

2. 当我们到达时,会议已经开始10分钟了。

The meeting .

3. 他们正在讨论该向谁求助吗?

4. 昨天给那个病人做手术的时间可真够长的!

yesterday!

5. 让我一个人呆着,以便我能想出一个好主意。

a good idea.

6.经常看到露西的父亲开车送她上学。

Lucy’s father .

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案