精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Tony Hawk is crazy about skateboarding.He comes up with new skateboarding tricks(技巧) all the time.In all,he has made up about 100 new tricks.
There are 360° in a circle.So two and one half circles is 900°,Hawks'dream was a flip(轻抛) two and one half circles in the air.Hawk would only have two seconds(秒) to do these flips.That's how long he could stay in the air before hitting the ground.Hawk called it the"900".Hawk worked years getting ready for the"900".He worked on each part of the trick.Hawk did thousands of"360"flips in the air.He practiced skatboarding hour after hour,day after day.There was no coach telling him what to do.He could decide for himself when to start and when to stop.
At last on June27,1999,he felt ready to do it.He would try the"900"at the X Games in San Francisco.On his first try,he fell.He fell on his second try,too.Then his third and his fourth tries.But each time he was getting closer.The other skaters stopped their shows to watch.On his eleventh try,he did it.The other skaters jumped with joy."This is the best day of my life."Hawk told the crowd.

Write a T if the sentence is true.Write an F if it is false.
36.Tony Hawk has made up about 100 new tricks.( T )
37.There are 900°in two circles.( F )
38.Hawk could stay in the air for only two seconds.( T )
39.Hawk has got professional training for skateboarding.( F )
40.Hawk succeeded in 1999 after he tried 10 times.( T )

分析 Tony Hawk十分痴迷于滑板这项运动.他经常能自己研究出一些新的滑板技巧,而他至今已想出的新技巧已达大约一百种.
一圈是360度,所以两圈半就是900度.Hawk的梦想是能够在空中实现两圈半的轻抛.而Hawk只有2秒钟去完成这个动作,因为他触地前在空中能保持的时间就只有2秒.Hawk称这个轻抛动作为"900度".Hawk为了900度努力练习了数年之久,并研究了这个动作的每一步.他完成过不下数千次的"360度"空中轻抛动作,他数小时、甚至数日不间断地练习滑板,没有哪个教练曾教过他该怎么做.他只能自己决定何时开始及何时结束练习.
1999年6月27日,Hawk觉得自己已经准备好做900度轻抛了.他将在佛朗西斯举办的X竞技中尝试完成900度.第一次尝试后,他摔到了地面.第二次尝试同样没能成功.第三次、第四次…每次他都离成功更近一步.其他滑板者都不由地停下来关注Hawk.终于在他的第十一次尝试中,他成功了.其他所有的滑板者都兴奋地跳了起来.Hawk对着人群说:"这真是我生命中最美好的一天."

解答 36.T 细节理解题.根据关键句子In all,he has made up about 100 new tricks.可知Tony Hawk想出的新技巧大概总共有100种,故此表述是正确的选T. 
37.F 细节理解题.根据关键句子So two and one half circles is 900°可知两圈半是900度,而不是两圈是900度.故题目中的表述是错误的选F.
38.T 细节理解题.根据关键句Hawk would only have two seconds(秒) to do these flips.That's how long he could stay in the air before hitting the ground.需理解that所指代的事物.That指代前一句提到的two seconds(两秒的时间),这句的意思是"那就是他在落地前可以停留在空中的时间",由此可知Hawk要完成这个900度的动作在空中只能停留两秒的时间.故此表述是正确的选T.
39.F 细节理解题.根据关键句There was no coach telling him what to do.He could decide for himself when to start and when to stop.可知Hawk没有教练,完全是自己在练习;题目中的说法为经过专业的滑板训练,故此种表述是错误的选F.
40.T 细节理解题.根据关键句At last on June27,1999,he felt ready to do it…On his eleventh try,he did it.可知在1999年的一次比赛上,Hawk前十次都没成功,终于在第十一次的时候成功了.故题目中的表述是正确的选T.

点评 本文主要介绍了Tony Hawk在滑板这项运动中自学成才并成为这一运动的佼佼者的故事.此篇阅读理解的题型为判断正误题.题目大多涉及细节理解方面,比较简单,都能根据题目中的表述在文中找到相关的句子和题目中的句子相比对,从而判断出正误.做此类型的题目一定要忠于原文的内容去判断,切不可主观猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

12.第二节 基础写作(共1题,满分15分)
你校毕业生论坛正在讨论关于即将来临的暑假计划,下表是论坛的部分内容,请你根据论坛中的信息以及你自己的打算,写一篇题为"What to do this summer?"的英语短文.
要求:
1.内容:①论坛中任意两个同学的打算及理由,②你的打算及理由;
2.不出现真实人名和校名;80词以上.
3. get experiences

4. relax

5.
Feed my mind
Topic:How do you plan your summer holiday?
 
Jack
Get a part-time job 
Sandy
travel 
Kate
study
practice myself open up my eyesGet ready for high school
 
   What to do this summer?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.If you want to keep fit,you need to eat healthilyand take more exercise.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.英语课你迟到了,你应对老师说:"____________."表示道歉.(  )
A.Sorry,I'm late.B.I like sleeping.
C.I'm 15.   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.她长得怎么样?(look like)
What does he look like?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Thank you for the present you sent me.It's so nice.
-___________.(  )
A.No,thanksB.I'm glad you like it
C.Please don't say soD.No,it isn't so good

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

3.今春我省部分地区发生干旱,水资源严重短缺.请你以Saving Water为题用英语写一篇短文.(参考词 tap 水龙头 reuse 再利用 recycle 再循环 drought 干旱)内容包括:1.水的重要性  2.人们浪费水的不良现象  3.提出几条建议
  要求:1.词数:80-100词(开头已给出,不计入总词数)
2.字迹工整,语言流畅,表达正确,逻辑清晰.
Saving  Water 
As we all know,water is important to us all. 
 
 
 
 
 
 
 
 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.李平离开家乡有很长的时间了,他牵挂着家乡的一切.
Li Pinghas left his hometown for a long time.He misses everything of it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.帮助别人就是帮助我们自己.
Helping others is helpingourselves.

查看答案和解析>>

同步练习册答案