精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.A)阅读下面短文,根据所读内容,在文章后第56~65小题的空格里填入一个最恰当的单词,并将答案填写在答卷纸标号为56~65的相应位置上.注意:每个空格只填1个单词.
   Do you ever get to the bottom of the page and realize you've got too little time or too little interest to spend another minute on the book?It happens to everybody sometimes.Luckily,there are many things you can do to make the reading a lot easier and faster.For example,if you read a paragraph,consider skimming over the whole story to get the main idea and the main characters,so you'll know what to pay attention to as you read more closely.Reading about the book on the Internet can be a good way to get a good conclusion of the reading to help you get through it more easily.Just don't forget to go back and read through more closely.
While reading,don't forget to look up any words or ideas you aren't sure about.You can use context (上下文) clues to help you understand things you think difficult,but it's always a good idea to take a minute to learn any reference (参考书).It'll make the reading much easier.
   More importantly,be sure to learn to take notes while you are reading.You can write questions in the margin (页边空白),and underline things which you think are interesting and important ideas.If you're reading something difficult and find yourself often wanting to go back to get something you missed,then,at the end of each page,or even at the end of each paragraph,write something about what happened on that page.If you find something that needs answering,always write it down.This might give you a good question to ask later in class,or give you something to think more about as you continue reading.What's more,when you finish reading,start writing down what seems important,what you think the purpose of the writing is,and how it makes you feel as a reader.
After you finish reading,get together with your friends or classmates and discuss the reading.Try to know how your classmates understand the reading and compare it with your own.Try not to talk about whether or not it is"boring",but pay attention to how well your classmates explain what you might have found difficult.Think of open questions to explore the reading,and don't ask questions that can be answered with a"yes"or a"no".Learning to ask"how"is a helpful way of coming up with big discussion questions.
How to understand what you read
Skim before
reading closely
●Start with skimming or reading about the book (56)online to know what the book is mainly about.
●In this way,you know what you should pay (57)attentionto while reading it closely.
Look up any unsure words or ideas●Try to understand (58)difficultparts according to context clues.
●You can also read more (59)easilywith the help of references.
Take notes
 
●Taking notes is of great(60)importancewhile you are reading.
●Write questions in the margin and underline something(61)interestingor important.
●Write down your (62)questionsabout what you read.
●After finishing reading,write down important ideas,the purpose of the writing and your (63)feelingsabout the reading.
Discuss the
reading
●(64)Compareyour understanding about the book with that of your classmates.
●Pay attention to others'good explanation of something difficult.
●Ask (65)openquestions instead of"yes or no"ones.

分析 这篇短文讲述的是阅读问题.文章介绍,略读、查找词典、摘录笔记和开展讨论能够帮助更好地提高对阅读的理解.

解答 56.online细节理解题.根据短文"if you read a paragraph,consider skimming over the whole story to get the main idea and the main characters,so you'll know what to pay attention to as you read more closely.Reading about the book on the Internet can be a good way to get a good conclusion of the reading to help youget through it more easily."的描述可知,这里指的是略读或在互联网阅读可以知道这本书的主要内容.结合表格信息可知应填:online.
57.attention细节理解题.根据短文"if you read a paragraph,consider skimming over the whole story to get the main idea and the main characters,so you'll know what to pay attention to as you read more closely."的描述可知,这里指的是通过这种方式,在阅读的时候你就会知道应该注意什么.故应填:attention.
58.difficult细节理解题.根据短文"you can use context (上下文) clues to help you understand things you think difficult,"的描述可知,这里指的是根据课文线索试着理解难点.故应填形容词:difficult.
59.easily细节理解题.根据短文"but it's always a good idea to take a minute to learn any reference (参考书).It'll make the reading much easier."的描述可知,这里指的是在参考书的帮助下会使阅读更容易.结合表格信息可知空格处是在动词后面,应该填副词,故填:easily.
60.importance细节理解题.根据短文"More importantly,be sure to learn to take notes while you are reading."的描述可知,这里指的是阅读的时候记笔记是很重要的.结合表格信息可知应填:importance,"be of+名词"相当于形容词.
61.interesting细节理解题.根据短文"You can write questions in the margin (页边空白),and underline things which you thinkare interesting and important ideas."的描述可知,这里指的是在空白处写下问题或划出有趣和重要的东西.故应填:interesting.
62.questions细节理解题.根据短文"If you find something that needs answering,always write it down.This might give you agood question to ask later in class,or give you something to think more about as you continue reading."的描述可知,这里指的是写下你阅读时遇到的问题.结合表格信息可知应填名词复数:questions.
63.feelings细节理解题.根据短文"when you finish reading,start writing down what seems important,what you think the purpose of the writing is,and how it makes you feel as a reader."的描述可知,这里指的是阅读后应该写下文章的重要观点、写作目的以及读后感.结合表格信息空格前是形容词性的物主代词,此处应该是名词,故填:feelings.
64.Compare.细节理解题.根据短文"After you finish reading,get together with your friends or classmates and discuss thereading.Try to know how your classmates understand the reading and compare it with your own."的描述可知,这里指的是与同学比较彼此对书本的理解.结合表格信息可知应填:Compare.
65.open细节理解题.根据短文"Think of open questions to explore the reading,and don't ask questions that can be answered with a"yes"or a"no"."的描述可知,这里指的是提一些开放性的问题.结合表格信息可知应填:open.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Once there was an apple tree which a little boy used to climb it,pick the apples and have a good rest under it.Time went by.The little boy grew up and he no longer played around the tree.
One day,the boy came back to the tree sadly."Come and play with me,"the tree asked the boy."I am no longer a kid,I don't want to play with you any more."the boy replied."I need money to buy toys.""Sorry,I don't have money,but you can pick all my apples and sell them."The boy picked all the apples on the tree and left happily.The boy never came back after he picked the apples.
One sunny day,the boy returned and the tree was so excited."Come and play with me,"the tree said."I don't have time to play.We need a house.""Sorry,I don't have a house.But you can cut off my branches(树枝)to build a house."So the boy cut off all the branches off the tree and left happily.
One hot summer day,the boy returned and the tree was happy."Come and play with me.""I'm sad and getting old.I want to go boating to relax myself.""Use my trunk(树干)to build your boat."So the boy cut the trunk to make a boat.
The boy returned after he was away for many years."Sorry,my boy.I really can't give you anything.The only thing left is my dying roots(树根)."The trees said with tears(眼泪)."I don't need much now,just a place to rest.I am tired after all these years."The boy replied."Good.My roots are the best place to lean on and rest.Sit down and have a good rest."The boy sat down and the tree was glad and smiled with tears.
This is a story of everyone.When we are young,we love to play with Mom and Dad.When we grow up,we leave them,and only come to them when we need something or when we are in trouble.The tree is like our parents.No matter what happens,parents will always be there and give everything they can to make us happy.

51.---Why did the boy pick all the apples?---BecauseC
A.he liked eating apples.
B.his parents told him to do that.
C.he wanted to buy toys.
D.he wanted to build a house.
52.According to the passage,make the correct order.B
①The boy picked all the apples and sold them.
②The boy sat down and the tree was glad and smiled with tears.
③The boy cut the trunk to make a boat.
④The boy cut all the branches off the tree and left happily.
A.①②③④
B.①④③②
C.②③①④
D.②④①③
53.What's the meaning of the underline word"lean on"in Chinese?C
A.玩耍           
B.交流          
C.斜靠           
D.倾诉
54.The writer wants to tell usA.
A.our parents will give everything they can to make us happy
B.it's the duty for our parents to bring us up
C.our parents should give us all the money
D.our parents should not be afraid of hard work
55.What's the best title of the passage?A
A.The boy and the apple tree.
B.A kind-hearted tree.
C.A story of love.
D.Kids and parents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Today more and more cars go into families.Which car is the best for people?Different people have different ideas.
Some people like the bright colour car made in China.It's really a good choice(选择).The bright colour car made in China is cheap,nice and safe.This kind of car is suitable for the general income (收入一般的) family.
Some people love famous foreign cars like Japanese cars,American cars and German cars.They're good but too expensive.But most people think famous foreign cars of better quality(质量) are better in safety.These are suitable for the high income family or for business.
Some people like sports cars,because they're fast and exciting.Some sports cars are very nice but very expensive.Only rich people can buy them.
What's the best car for us?Maybe it's a new and popular topic in life.

26.What does the writer think of the bright colour car made in China?C
A.It's nice but expensive.
B.It's good but too expensive.
C.It's cheap,nice and safe.
D.It's comfortable.
27.To the writer,the famous foreign car is suitable forA.
A.the high income family
B.the general income family
C.people like traveling
D.people like sports
28.According to the passage,some people like sports cars because they'reD.
A.cheap and nice
B.comfortable and save oil
C.good but too expensive
D.fast and exciting
 29.Which is NOT true about cars?C
A.Cars made in China are cheap.
B.Famous foreign cars are too expensive.
C.Sports cars are also cheap.
D.More and more families buy cars.
 30.The passage tells usD.
A.some expensive cars
B.famous foreign cars
C.some cars made in China    
D.different cars.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

7.It's fun to receive presents.It also feels good to give presents to others.So what's the best way to save your money and shop wisely?Susan,working in a (56)C,often teaches kids how to spend or save money..
"My first step is to make a list and check (57)D twice,"says Susan.She suggests that kids talk with their families about what gifts to (58)A and how much to spend."Start by writing down names,"Susan says,"Then put a dollar amount next to each name and add it up.Do you have enough (59)B?If not,make changes.And don't forget----not everyone needs a store-bought(60)D."Susan points out that some of the best presents are (61)C.
Take the list with you to the store and check off a person's name after each buying."Make sure that you do the math,"says Susan"If you just (62)B30on someone who you were going to spent $25on,you're going to have to spend 5less on (63)Aelse."
Do you want to get the best deals?Hang out or walk in a supermarket.Things(64)B there may be the same,but often cost less than those at traditional(65)C."You'll also be able to get a lot more value,"says Susan,"a lot more money for you to buy."

56.A.shopB.hospitalC.schoolD.library
57.A.thisB.thatC.oneD.it
58.A.buyB.sellC.borrowD.lend
59.A timeB.moneyC.foodD.drink
60.A.bookB.cakeC.toyD.gift
61.A.expensiveB.smallC.freeD.large
62.A.takeB.spendC.payD.cost
63.A.someoneB.anyoneC.no oneD.everyone
64.A.didB.soldC.madeD.brought
65.A.stationsB.post officesC.storesD.restaurants.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.What is the first thing that comes into your mind when you hear the word"Dubai"?The first 7-star hotel in the world?Or the world's tallest building,the 828-meter-high Burj Khalifa?As an international city,Dubai is world famous for its tall buildings.But people in Dubai don't think that's enough.They want to show the world a different side of the city.Not long ago,the Middle East's first 3-D pavement(路面) art festival started in Dubai and caught many people's eyes.
The 3-D pavement art festival was an important part of the Dubai Canvas Festival.The Dubai Canvas Festival celebrates art and culture with different themes each year.During the festival,top international 3-D artists used chalk or paint to create their 3-D artworks on the pavement.Many of the artworks showed eye-watching pictures of Dubai.Take a chalking drawing by US artist Kurt Wenner for example.In his artwork,people could see a boy sitting on a traditional fishing boat with other children around,Dubai's famous high-rise buildings were in the background.The 3-D drawing was so vivid that many visitors liked to sit on it and take photos.
The organizers(组织者) of the art festival said they hoped to turn Dubai into an open-air art museum and make everyone enjoy the fun and beauty of art.

68.Where did the Middle East's first 3-D pavement art festival start?C
A.In New York.
B.In Tokyo.
C.In Dubai.
D.In Berlin.
69.Why did the people start the festival?D
A.Because they want to show the world a different side of the city.
B.Because they hoped everyone would enjoy the fun and beauty of art.
C.Because they wanted to celebrate the Canvas Festival.
D.Both A and B.
70.What does the underlined word"vivid"mean?B
A.简单粗糙的
B.生动逼真的
C.耗时费力的 
D.技艺高超的
71.Which would be the best title for the passage?B
A.The International City.
B.3-D Pavement Art Festival.
C.A Top International 3-D Artist.
D.The Dubai Canvas Festival.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.    As teenagers,changing the world does not only mean finding a cure for cancer,or finding the origin of humanity,but recycling a piece of paper as well.Going Green is a practical way that teenagers can have a real and meaningful influence in the world.What follows are three simple ways teenagers can go green and change the world.
Recycle
   According to a Wire & Twine online article,63million newspapers go out to street vendors (摊贩),local paper boys,or newspaper dispensers every day and of those 44million are thrown away.Recycling the Sunday newspapers alone we could save half a million trees a week.The age of technology creates new phones,iPods,or new computers.Many people will stand in line for hours to get their hands on the new piece of technology,but what happens with the old ones?Nothing.According to Earth911,about 75% of the old devices (设备) are thrown in the back of a drawer collecting dust.
Go vegetarian (素食主义) one day a week
   Here are some amazing facts on going vegetarian for only one day.According to Noam Mohr,a physicist at the New York University,the United States would save 100billion gallons of water which is enough to offer all homes in New England for about 4months.The Environmental Defense concludes with the most interesting fact:if the whole population gives up one meal of chicken,the amount of carbon dioxide accumulated (累积的) would be the same amount if more than half a million cars were taken off U.S.roads.So giving up just one day of eating meat is worth the advantages it could bring.
Don't drink too much bottled water
   There is a common idea that bottled water is healthier than regular tap water.However,25% of bottled water comes from regular tap water which goes through a filter (过滤).Bottled water companies do not need to list where they got the water from,how they clean the water,or what chemicals their plastic water bottles have.Plastic bottles do not get recycled 90% of the time which results in 1.5million tons of plastic in landfills which are not easy to decompose (分解).In fact,after considering that bottled water and tap water have few differences,people should use more reusable water bottles."
   Just keep in mind what Margaret Mead once said,"Never doubt that a small group of thoughtful and committed (坚定的) citizens can change the world.Indeed,it's the only thing that ever has."
TopicHow teenagers can go green
DefinitionGoing green is a practical way which teenagers can make a (56)difference to the world.It is really meaningful.
(57)Waysto go greenRecycle•Unluckily,only about (58)nineteenmillion newspapers are really in use every day.
•People usually (59)throwmost of the old devices in the back of a drawer.
Go vegetarian•All homes in New England use about 100billion gallons of water in four (60)months.
•The Environmental Defense concludes that it should be worthy for people to (61)stop eating meat just one day a week.
Drink (62)lessbottled water•Most of plastic bottles do not get recycled and it produces millions of tons of plastic which are (63)hardto decompose.
•In fact,it's better for people to (64)usemore reusable water bottles.
ConclusionJust(65)rememberthe words said by Margaret Mead that thoughtful and committed citizens can change the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.There is quite a beautiful city in the southwest of Hunan Province.It is called Shaoyang.Here are two main rivers,Zijiang and Shaoshui,passing through the city.People once called it Baoqing in history.The earliest city was established here 2,500 years ago.
In the history of Shaoyang,we will never forget two persons-Wei Yuan and Cai E.Wei Yuan,the first person to know the west world,was a famous thinker in the Qing Dynasty.His book---World Geography Records was the first book to introduce the geography and history of western countries in China.Cai E was a general(将军) in China.He took part in the Xinhai Revolution(辛亥革命)in 1911.
If you come to Shaoyang.of course,don't miss Mount Lang.It's also a very beautiful place,which lies in Xinning County.Then the well-known traditional foods such as Zhuxie Wanzi,Lutofu and so on are very delicious.You can't miss them,either.Besides,people in Shaoyang are nice and friendly.If you need help,they will try to help you.Welcome to Shaoyang whenever you like!
41.Shaoyang lies in the southeast of Hunan Province.F
42.In history,Shaoyang was called Baoqing.T
43.The underlined phrase"World Geography Records"means《海国图志》in Chinese.T
44.Cai E took part in the Xinhai Revolution in 1911.T
45.Mount Lang belongs to Wugang.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Now the game Angry Birds has become more and more popular with the young and the old.I'm sure you also enjoy it a lot.But is it too small to play the game on your mobile phone or on your computer?Do you want to visit a park where you can find some bigger birds and pigs?As this picture shows,Angry Birds has now become much bigger.Copying the action of the real computer game,players pull a real catapult(弹弓) and shoot Angry Birds toys at green piggy balloons.I think that must be very exciting to touch such big birds.
Angry Birds Land recently opened inside Sarkanniemi Amusement Park in Tampere,Finland(芬兰).It is the first Angry Birds theme park in the world.Finland is a country in northern Europe.And then other countries will copy Finland's example.The UK government says that they plan to build Angry Birds theme parks in the UK.What's more,you can see such theme parks not only in the UK,but als in other countries.The game,Angry Birds,is created by the Finnish company Rovio. It agrees to help build the theme parks all over the world.

47.Why does the news say Angry Birds has become bigger?D
A.Because the screens of mobile phones and computers have become bigger.
B.Because Angry Birds has become more and more popular.
C.Because people spend much more money on Angry Birds.
D.Because there have been theme parks named Angry Birds.
48.From the second paragraph,we can infer(推测) thatB.
A.some countries don't allow kids to play Angry Birds any more
B.Angry Birds theme parks will be built in more and more places
C.building Angry Birds theme parks is not a good idea
D.it's difficult to clean up an Angry Birds theme park
49.The underlined word"It"refers toC.
A.the game Angry Birds
B.the Angry Birds theme park
C.the company that created the game Angry Birds
D.the engineer who created the first Angry Birds theme park
50.What's the best title for this passage?C
A.Angry Birds in Finland.
B.More Angry Birds in the World.
C.Angry Birds Flying to Theme Parks.
D.Rovio Plans to Build More Angry Birds Theme Parks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Helen ____________ to school and her brother goes to school____________.(  )
A.takes a bike; walkB.takes a bike; on foot
C.by bike; walkD.by bike; on foot

查看答案和解析>>

同步练习册答案